"Niko od nas neće odavde izaći živ, zato vas molim da prestanete da se prema sebi ophodite kako drugi nameću. Jedite tu ukusnu hranu, šetajte po suncu, skočite u okean. Recite istinu koju nosite u svom srcu poput skrivenog blaga. Budite blesavi. Budite ljubazni. Budite čudni. Nema vremena ni za šta drugo“
R.Gere
"Nemam više strpljenja za neke stvari;
ne zato što sam postala arogantna,
jednostavno zato što sam došla do jedne tačke u mom životu,
da ne gubim više vreme na ono što me rastuži ili ranjava.
Nemam više strpljenja za cinizam, preterane kritike i zahteve bilo koje vrste.
Ne posvećujem više niti jednu minutu onome kojilaže ili želi manipulisati.
Odlučila sam da ne volim one koji me ne vole i da se ne osmehujem onima koji se meni ne osmehuju.
U prijateljstvu mi smeta nedostatak lojalnosti i izdaja i nemam više strpljenja za to.
I naročito....... nemam više strpljenja s onima koji ne zaslužuju moje strpljenje."
Meryl Streep
Neki će ti dati razlog da ih voliš, neki da ih zaboraviš. Nemoj nikoga čekati.
Ako neko tvoje prisustvo ne smatra svojim dobitkom, nemoj ni ti njegovo odsustvo smatrati svojim gubitkom.
"Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života."
Anton Čehov
где си пошла с крмељиве очи
Niko se nije vratio da živi u prošlosti. Zato ne misli na prošlost, gledaj samo u budućnost.
F. M. Dostojevski
"Ali sreća je uvek bila tamo gde je neko umeo da voli i živeo za svoja osećanja.
Ako ih je negovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo.
Lepota ne pruža radost onome ko je poseduje, već onome ko ume da je voli i da joj se divi."
Herman Hesse
Не може се волети оно што се не познаје. Било да је реч о човеку или о народу. Будите сигурни да сви они који свој народ престају да разумеју и губе везу са њим, одмах и у истој мери губе и веру очева, постају или атеисти или равнодушни људи.
Достојевски