Није важно да ли те воле,важно је да ти волиш
старац Порфирије
Није важно да ли те воле,важно је да ти волиш
старац Порфирије
где си пошла с крмељиве очи
''Ni jedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja ih zaslužuje neće te nikada rasplakati.''
Gabriel Garcia Marquez
''Čovek se rodi kao genije, a umire kao idiot.''
Charles Bukowski
Moraš da odlučiš šta ti je važnije. Da sačuvaš ponos i ne dobiješ ništa, ili da preuzmeš rizik i možda dobiješ sve.....
"Svet je previse opasan da bi se u njemu zivelo - ne zbog ljudi koji cine zlo , vec zbog onih koji stoje sa strane i nemo posmatraju."
Albert Einshtein
Sve je tako maleno i beznačajno u prirodi u kojoj čovjek nema riječ..a ako je i ima,ni do kog ne dopire
"Može nebo biti oblačno koliko želi, stvar je mog raspoloženja hoće li padati kiša ili će biti vedro."
Stevan Pešić
"Ljudi misle da je usamljenost kad si sam, ali ja mislim da to nije istina. Najusamljenija stvar na svetu je biti okružen pogrešnim ljudima."
Kim Kalbertson
Miroslav Mika Antić
"Ukrašću tvoju senku, obući je na sebe i
pokazivati svima. Bićeš moj način odevanja
svega nežnog i tajnog. Pa i onda, kad
dotraješ, iskrzanu, izbledelu, neću te sa sebe
skidati. Na meni ćeš se raspasti.
Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju
ove detinje duše. I da se više ne stidim pred
biljem i pred pticama.
Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati."
Tragedija života nije smrt, već puštanje da nešto u nama umre dok smo živi.
Norman Cousins
"Posmatraj čoveka. I, ako vidiš da se nikada ne koleba, ne predomišlja, da je uvek siguran u sebe i da potpuno veruje u ono što kaže, i samo u to, da ne zna ni za oklevanje pred odlukom, ni za kajanje posle nje - znaj da je taj čovek kurva ili kurvin sin. I kloni ga se koliko možeš."
Ivo Andrić
"Svako, naravno, govori o slobodi, ali niko nema hrabrosti da zaista bude slobodan, jer kad ste zaista slobodni, vi ste sami. Ako imate hrabrosti biti sami, samo tada možete biti slobodni."
Osho