''Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi,a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem.
Meša Selimović
''Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi,a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem.
Meša Selimović
где си пошла с крмељиве очи
"Pogrešni koraci su isto toliko važni koliko i ispravni. Ponekad - čak i važniji."
Ričard Bah
Ljude uistinu upoznaš tek kad se s njima pošteno posvađaš. Samo tada možeš prosuditi njihovu pravu narav.
Anna Frank
"Ако на свом путу до циља будeш застајкивао да камeном гађаш сваког пса који на тeбe залајe, никад нeћeш стићи до циља."
— Достојeвски
*Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.
"Nezahvalnost je ipak oznaka slabih. Ja još nikad nisam vidеo da je pravi čovek nezahvalan."
Gete
Jedna neobična ali jednostavna tajna mudrosti svih epoha uči nas da i najmanji čin altruizma, svaka ljubaznost i davanje obogaćuju, a da svaki napor da se osvoje bogatstvo i moć slabi i osiromašuje.
To su znali i o tome nas učili hiljade mudraca i pesnika čija su dela preživljavala epohe u kojima su živeli, dok su kraljevstva i kraljevi njihovog doba nestali i zaboravljeni. Svuda vrhovna mudrost uči nas da nisu ni moć ni bogatstvo ono što nas čini srećnim već samo ljubav.
Svaki altruizam, svako odricanje u ime ljubavi, svako saosećanje, svako davanje sebe izgleda kao gubljenje vremena, kao lišavanje, ali nije: to je obogaćivanje i uzdizanje i jedini put koji vodi napred.
Herman Hese (Herman Hesse)
Svejedno koja je vaša istina, glavno je: proneti je kroz život kao svetinju i ne izneveriti dušu svoju nikad.
Ivo Andrić
Kad su pitali Zenona šta je to prijatelj, odgovorio je :
“Drugo ja”.
Што је човек слабији, то му више долази овај свет као патња и искушење. И обрнуто, уколико је човек јачи, утолико пре може да представља патњу и искушење за све око себе.
Иво Андрић
Ono sto je važno u našem životu dešava se uglavnom u našem odsustvu.
Salman Ruždi
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
Копање по туђим манама, потенцирање туђих грешака и окривљавање других, рањавају једино вас саме.
Достојевски
Ljudi nisu moji bližnji, oni su ti koji me posmatraju i sude o meni. Moji bližnji su oni koji me vole a ne posmatraju me,
koji me vole uprkos padu, uprkos niskosti, uprkos izdajstvu, koji vole mene a ne ono što sam učinio ili ću učiniti.
Andre Malro
Poštovani korisnici ,za sve poruke koje ostavljate ,a
koje nemaju književnu osnovu,postoji tema na svaštari
http://razbibriga.net/showthread.php...avi-saljive%29
Uopšte mi nije jasno ko smo to mi. Ja jedino o sebi ponešto znam.
Niti mogu da živim po nekom uzoru, niti mogu drugima da poslužim kao
neki primer, ali sasvim sigurno mogu da živim svoj život, i to nameravam
po svaku cenu. Takvim ponašanjem ne zastupam nikakav princip, već
nešto mnogo čudesnije, nešto što je u meni, što vri od života, što je puno
radosti i samo gleda kako da se iskrade...
Fransoaz Ziru
Život svakog čoveka je put ka samome sebi, pokušaj puta, nagoveštaj staze.
Nijedan čovek nikad nije bio potpuno i do kraja on sam; ali svaki ipak teži da
to postane, jedan mutno, drugi svetlije, svaki onako kako ume.
Hermann Hesse
"Ima ljudi bolesno sujetnih. Da ne bi povredili svoju sujetu, oni izbegavaju svako iskusenje.
Pametni su, a krecu se samo medju ogranicenim ljudima. Sposobni su, a nece, ne smeju nista da pokusaju, plase se svakog poredjenja.
Jaki su ali oprezno biraju protivnike. Oni ne ostavljaju tragove, vec samo dobre utiske."
Dusko Radovic