"U oluji, u buri, kraj nedaća svih, uz teške gubitke i tugu kletu, biti nasmejan, prirodan i tih, najveća je umetnost na svetu."
Sergej Jesenjin
"U oluji, u buri, kraj nedaća svih, uz teške gubitke i tugu kletu, biti nasmejan, prirodan i tih, najveća je umetnost na svetu."
Sergej Jesenjin
где си пошла с крмељиве очи
Da ostanemo ovo što smo. Sutra. I uvek. Deca. Ne veliki, ne odrasli. Da se ne zavlačimo svako u svoju ljusku, da jedno drugom ne dopustimo da budemo ono što nismo, da ne gledamo vučijim očima i da se uvek prepoznamo kada se sretnemo.
M. Selimović
Ako ideš u pravcu u kojem tvoj strah raste, na pravom si putu.
Milorad Pavić
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
Одавно јe рeчeно да искрeност нe значи рeћи свe што човeк мисли, нeго нe рeћи никад оно што нe мисли; а чак су најопаснији људи који кажу свe што им јe на срцу и на памeти - што на уму то на друму. Јeр они нe говорe истину или заблуду зато што су искрeни, нeго зато што су слаби, и што нe владају собом.
Drvo koje nekima suze radosnice budi,u očima drugih tek je zelen predmet koji preči put.
Neki vide prirodu svu u poruzi i nakaznosti,a neki jedva uopšte i da je vide.Ali i za oči
čoveka od mašte,Priroda je sama Mašta.Kakav je čovek,tako i vidi.
Viliam Blake
"Jednog dana ćeš pronaći tačno ono što tražiš. Ili možda nećeš... Možda pronađeš nešto puno bolje od toga."
Ponekad je svet oko mene beskrajan, savršeno lep a trajan, sav u skladu sa mojim snagama i mojim željama,
ili mojim odsustvom želja. Samo postojanje po sebi znači sreću bez prekida. A ponekad se sav svet ispreči preda
mnom kao nedogledan, mračan tesnac, ne širi od iglenih ušiju, kroz koji mi valja proći ili tu pred njim jadno propasti.
A znam dobro da proći ne mogu, ali i da propasti ne smem.
Ivo Andrić
"Ходајте кроз живот отворених очију и с вером. Завирите у сваки угао - никад се не зна где је срећа. Срећа је слепа. На срећу свако има право. Срећа је увек и свугде присутна. Треба само бити ту."
Матија Бећковић
“Nikada nisam bio siguran u to šta je to ljubav, ali sigurno znam šta nije. Ljubav ne uništava voljenu osobu, niti joj donosi beskrajnu patnju.”
"Žena je čarolija, nežnost, obožavanje, strast, sudbina, sreća, smiraj .... Samo je nesrećnom ili neozbiljnom muškarcu ona zabava, igra, prolazna avantura ...."
Две ствари су сметња за добре односе међу људима, необавештеност и неповерење. Необавештеност допушта произвољне судове, неповерење унапред копа јаз.
I što dakle? Mi, ta stvorenja, ne umijemo ništa bolje nego da svaki trenutak toga neodređeno kratkoga života, koji se svakoga časa može prekinuti, iznakazimo
Lav.N.Tolstoj
Danas je ono sutra,za koje sam juče bio zabrinut.
Gete
"Koliko je ljudi koji ne misle sami, nego žive od misli koje su izmislili drugi."
Dostojevski
Mudar je onaj koji od svakoga nešto nauči.
Srećan je onaj koji je zadovoljan svojom sudbinom.
Snažan je onaj koji sebe obuzdava
Talmud
Život kakav bio da bio, bolji je od mašte, kao što je zdravlje bolje od bolesti.
Turgenjev
Ako si se uputio prema cilju i putem počeo zastajkivati i kamenjem gađati svakog psa koji laje na tebe, nikad nećeš stići na cilj.
Dostojevski
Čak i najsitnija nesitina truje čoveka, isto kao što i samo jedna kap otrova truje celo more.
Gandi
Uvek budi prvorazredna verzija samog sebe, a ne drugorazredna verzija nekog drugog.