"Čovek sa srcem punim ćutanja i čovek sa srcem punim tišine ne mogu biti slični"
"Čovek sa srcem punim ćutanja i čovek sa srcem punim tišine ne mogu biti slični"
Ako sam se nadneo nad Tvojim nebom, oprosti. Ne naseljavam sobom tuđu zemlju, ona naseljava mene. Zato šćućuren tihujem na sopstvenom ostrvu i ma gde zakoračio obrem se u bespuće i odjek. I zalutam...
Stanimir Trifunović-"Izvini"
Svakome bi trebalo odrediti da putuje, s vremena na vrijeme.
Čak i više: da nikada ne zastane duže nego što je neophodno.
Čovjek nije drvo, i vezanost je njegova nesreća, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost.
Vežući se za jedno mjesto, čovjek prihvata sve uslove, čak i nepovoljne, i sam sebe plaši neizvjesnošću koja ga čeka.
Promjena mu liči na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi će zaposeti njegov osvojeni prostor, i on će počinjati iznova.
Ukopavanje je pravi početak starenja, jer je čovjek mlad sve dok se ne boji da započinje.
Ostajući, čovjek trpi ili napada.Odlazeći, čuva slobodu, spreman je da promjeni mjesto i nametnute uslove.
Meša Selimović
" Sve naše umovanje svodi se na to da popuštamo osećanjima." - Blez Paskal
" Vi ne grešite. Greške ne postoje. Postoje samo lekcije koje su naučene i one koje još uvek nisu."
" Blago onima koji se mogu ponositi svojim porazima, a teško onima koji se moraju stideti svojih pobeda."
"Има љубави сличне потоку од кише, који престаје убрзо по престанку кише. Али има љубави сличне извору који избија из земље, и који никад не престаје. Прва је љубав човечанска, а друга божанска."
Св. Исак Сириски
Ne traži me svuda, ne pripadam svima. Ne traži me među ljudima, nisam sa njima. Ne traži me u svetu, za mene svet ne postoji. Potraži me u sebi, tu su tragovi moji!
"Svi smo mi u provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda."
Oskar Vajld
Treba da se opustis. Ne uzimaj previse na sebe brige ovog sveta, vec cuvaj mir, i zivi sa Bogom.
Neka ide kako ide
- Otac Tadej-
*Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.
Многи греше из страха да не погреше.
Лесинг
где си пошла с крмељиве очи
„Traži se jedna polovna nedelja,bez vesti o nesrećama i ratovima! Traže se prijatelji, makar dotrajali, svi oni iščezli, raseljeni, izgubljeni, poženjeni, traže se svi oni što su nas raznosili komad po komad, deo po deo: delove našeg vremena, naše ljubavi, traže se da vrate ljubav!“