To je sve jedno bre,doktore.Proces,zakoni spadaju u taj proces,jer ne bi se mogli odvijati da nema zakona.
pa stavi prst na čelo i zapitaj se čemu takvo karakterisanje. ''Bog je ljubav''...kakav je to odgovor? Koliko je nervnih ćelija aktivirano da se da takav odgovor? jedna, dve...?Pre nego što se ovako nešto izrekne treba da se kaže šta je ljubav ili šta ljubav za tebe predstavlja, pa tek onda možeš da brljaviš po opštim mestima u nedostatku nečeg smislenijeg da kažeš.
Posedujem dovoljno spoznaje da mogu nekoga da okarakterišem kao bambusa kad daje bambus odgovore na konkretna pitanja.
Nigde nisam rekao da znam šta jeste i šta nije bog, to ti se malo digo tlak, pa počinješ da pričaš kroz prizmu predrasuda o mom nastupu.
I dalje stojim iza toga da je potpuno u bambus maniru kada neko napiše - bog je ljubav, jer tu ništa nije iskazano, osim nemoći da se nešto kvalitetnije kaže na temu, jer i jedan i drugi pojam mogu imati sto različitih značenja za sto različitih ljudi. E to je neozbiljno - kad mator čovek ne ume da kaže ništa osim jednog opšteg mesta.
Ja nikog ovde ne napušavam, to si ti rekao, a ako si se sam identifikovao sa napušenim papanom, to već prevazilazi sferu mojih problema.
every year, every week, every day, every memory
Poslednje uređivanje od dr.Kadžija : 09-11-2010 at 11:38 Razlog: ebale vas zvezdice :lol:
jao... najstarija forumaška doskočica ''prepoznao si se, istina boli'' lolčina. e stvarno si skroz neozbiljan.
nemoj da ljude nazivaš bambusima pošto jednako kao i oni nemaš pojma ni o čemu. mism nemam ni ja, ali bambusom mogu da nazovem samo nekoga ko je bahat i glup, a ne onoga ko izjednačava pojam ljubavi s Bogom.
ok, dosta mi je ovog palamuđenja s tobom. over.
verovao ili ne, ta doskočica je postojala i pre ere foruma , i to što je doskočica, ne znači da nije tačna.
nazivaj koga god hoćeš, kako god hoćeš, u svakom slučaju, nit si u stanju da (sam sebi) definišeš šta je bog, nit da definišeš šta je ljubav, te odatle proističe da je bog ljubav
Palamudio si samo ti, ja nazivam stvari njihovim pravim imenom
Neko,neko,ko je daleko...al kovač vidi...upotrebio si odrednicu - neko?...''postoje zakoni koje je neko uspostavio''...jel odatle treba da se izvuče zaključak da je bog za tebe neko?
"Neko"ne u smislu da je to odrednica za Boga.Nego "neko"u smislu da je taj za nas opisiv samo na osnovu naših shvatanja.Recimo epiteti kao"Svemogući""Gospodar""itd.Mislim da na ovoj razini na kojoj smo takav način opisa je sasvim dovoljan.
Zazi,nisam siguran da razumem tvoju filozofiju.Ništa ne postoji,jer nešto drugo postoji?Jedini zakon je zakon nepostojanja. Ništa ne postoji jer nije moglo nastati ni iz čega.
Ono što nam se čini da postoji, samo je utuk na neko drugo postojanje.
Eto.
međedi postoje