Pa sad jesam.. al kad on bude hteo da se podmlađiva neću biti...
Pa sad jesam.. al kad on bude hteo da se podmlađiva neću biti...
Večnost je čista sadašnjost.
Ne razmišljam o onom "što bi bilo kad bi bilo",pa tako ni o starosti,...neću se buniti ako je dočekam
...imam samo jednu dilemu,hoće li telo moći da isprati duh,i to je jedino što me brine,
...ne mogu da zamislim sebe usporenom u nameri da ostvarujem ono što zamislim.
Svako životno doba ima svoje nedostatke,ali i prednosti.
Duhovna zrelost nastupa nakon 60-te,(kažu bar tako stručnjaci),mislim da čovek koji je imao volje da radi na sebi kontinuirano to može da iskoristi i napravi sebi te godine
lepim i kvalitetnim.Mladost ima neicrpnu energiju,ali ne i iskustvo...starost donosi *smirenje* u fizičkom smislu,ali duhovno dobija na kvalitetu.
Volim ovoliko svojih godina,i ne bi ih menjala,verujem da ću isti osećaj imati i ako doživim neke poznije godine.
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
gledam starost moje majke i znam da ne bih nikada volela da mi bude takva starost.....rekoh ''nikada'', a može biti da će baš to da me snađe.
где си пошла с крмељиве очи
nisam optimista
naravno da svoje vreme ne treba trositi najvecim delom na razmisljanje o necemu sto ce tek doci, niti na primer, na ono sto je vec proslo
tema je vise o tome kako zamisljamo da cemo provesti starost...da li bi voleli da poput rumenih nemackih i japanskih turista obilazimo svet, ili da docekujemo unuke sa kolacima svakog vikenda u seoskoj kucici, ilio nesto trece, cetvrto, peto...
ali, ako ti ne razmisljas bas ich o tome, ok....
nisam to mislila, uopste
rekoh da je lepo ako imas takve vitalne primere u svojoj porodici, to zaista znaci da imas dobru geneticku osnovu za starenje
a, po opisu onoga kako tvoji roditelji zive, vidim da je i optimisticki stav deo tvog nasledja i ponasanja
samo rekoh da ne vidim puno takvih primera oko sebe danas, ljudi su sve vise bolesni, ozbiljno bolesni, cak i sa 50 i ispod 50 godina, sve vise usamljeni, cak i dok su mladi...na to sam mislila, a nije uopste bila kritika na optimisticki stav..naprotiv
Ima dve vrste ljudi – gubitnici i pobednici. Gubitnici su oni koji žive u prošlosti i budućnosti, a pobednici žive u sadašnjosti, koja je pojam od dve do tri sekunde.
vole te lopovi!
jao, bre, pa lepo rekoh da nije fora u tome provesti svaki sadasnji trenutak misleci na buducnost, ili proslost
to je glupo, uzaludno, kontraproduktivno i besmisleno
samo sa pitam kako ljudi zamisljaju svoje neke matore godine, u onim RETKIM trenucima kada pomisle na sebe u 70tim..
zar nikada ne razmisljas o tome? bas nikada? koliko imas godina, ako nije tajna?
Zamišljam ...
@malavelika
ti stvarno mislis da sam procitao prethodne postove?
iskreno, ne razmisljam. bas nikada - do sada. samo se nadam da cu izbeci sudbinu ovih matorih klosara iz kraja, koji po ceo dan ispred dragstora resavaju najvece svetske misterije i zavere. : )
imam 23 god.
vole te lopovi!
Nije mi po volji ono što sam zamislio...za 65 ali 45 i 55 mmmmmm
pa ja nisam primetio da žene drugačije zamišljaju te godine.
naprotiv, prateći teme na svoja dva foruma, zaključio sam da žene daleko euforičnije dočekuju te godine. sve su nestrpljive da kroče u njih, jer su svakim danom sve jače, lepše, mudrije i bolje.