Pa sad jesam.. al kad on bude hteo da se podmlađiva neću biti...![]()
Pa sad jesam.. al kad on bude hteo da se podmlađiva neću biti...![]()
Večnost je čista sadašnjost.
Ne razmišljam o onom "što bi bilo kad bi bilo",pa tako ni o starosti,...neću se buniti ako je dočekam
...imam samo jednu dilemu,hoće li telo moći da isprati duh,i to je jedino što me brine,
...ne mogu da zamislim sebe usporenom u nameri da ostvarujem ono što zamislim.
Svako životno doba ima svoje nedostatke,ali i prednosti.
Duhovna zrelost nastupa nakon 60-te,(kažu bar tako stručnjaci),mislim da čovek koji je imao volje da radi na sebi kontinuirano to može da iskoristi i napravi sebi te godine
lepim i kvalitetnim.Mladost ima neicrpnu energiju,ali ne i iskustvo...starost donosi *smirenje* u fizičkom smislu,ali duhovno dobija na kvalitetu.
Volim ovoliko svojih godina,i ne bi ih menjala,verujem da ću isti osećaj imati i ako doživim neke poznije godine.
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
gledam starost moje majke i znam da ne bih nikada volela da mi bude takva starost.....rekoh ''nikada'', a može biti da će baš to da me snađe.
где си пошла с крмељиве очи
nisam optimista
naravno da svoje vreme ne treba trositi najvecim delom na razmisljanje o necemu sto ce tek doci, niti na primer, na ono sto je vec proslo
tema je vise o tome kako zamisljamo da cemo provesti starost...da li bi voleli da poput rumenih nemackih i japanskih turista obilazimo svet, ili da docekujemo unuke sa kolacima svakog vikenda u seoskoj kucici, ilio nesto trece, cetvrto, peto...
ali, ako ti ne razmisljas bas ich o tome, ok....
nisam to mislila, uopste
rekoh da je lepo ako imas takve vitalne primere u svojoj porodici, to zaista znaci da imas dobru geneticku osnovu za starenje
a, po opisu onoga kako tvoji roditelji zive, vidim da je i optimisticki stav deo tvog nasledja i ponasanja
samo rekoh da ne vidim puno takvih primera oko sebe danas, ljudi su sve vise bolesni, ozbiljno bolesni, cak i sa 50 i ispod 50 godina, sve vise usamljeni, cak i dok su mladi...na to sam mislila, a nije uopste bila kritika na optimisticki stav..naprotiv
Ima dve vrste ljudi – gubitnici i pobednici. Gubitnici su oni koji žive u prošlosti i budućnosti, a pobednici žive u sadašnjosti, koja je pojam od dve do tri sekunde.
vole te lopovi!
jao, bre, pa lepo rekoh da nije fora u tome provesti svaki sadasnji trenutak misleci na buducnost, ili proslost
to je glupo, uzaludno, kontraproduktivno i besmisleno
samo sa pitam kako ljudi zamisljaju svoje neke matore godine, u onim RETKIM trenucima kada pomisle na sebe u 70tim..
zar nikada ne razmisljas o tome? bas nikada? koliko imas godina, ako nije tajna?
Zamišljam ...![]()
@malavelika
ti stvarno mislis da sam procitao prethodne postove?
iskreno, ne razmisljam. bas nikada - do sada. samo se nadam da cu izbeci sudbinu ovih matorih klosara iz kraja, koji po ceo dan ispred dragstora resavaju najvece svetske misterije i zavere. : )
imam 23 god.
vole te lopovi!
Nije mi po volji ono što sam zamislio...za 65 ali 45 i 55 mmmmmm![]()
pa ja nisam primetio da žene drugačije zamišljaju te godine.
naprotiv, prateći teme na svoja dva foruma, zaključio sam da žene daleko euforičnije dočekuju te godine. sve su nestrpljive da kroče u njih, jer su svakim danom sve jače, lepše, mudrije i bolje.