Imas valjda onu gde leti preko ograde?![]()
Imas valjda onu gde leti preko ograde?![]()
Sve sto kazem potpisujem
VeÄnost je Äista sadaÅ¡njost.
Di ga je planinar? Ne mogu ga uvatim.![]()
Sve sto kazem potpisujem
tu je negde po forumu..al neće da se javi
VeÄnost je Äista sadaÅ¡njost.
Pošto pretpostavljamo da je veći deo našeg čitalačkog auditorijuma dobro potkovan u oblasti matematike, spremili smo vam jednu priču o toj potkovici... pardon, temi.
Događa se u autobusu 706. Za neupućene, kreće objašnjenje - autobus 706, od milošte nazvan "Čarter let za Batajnicu", saobraća od centra Beograda do jednog od priobalnih krajeva našeg glavnog grada - sela Batajnice.
Glavni akter Mića, učenik jedne beogradske matematičke škole, u slobodnom vremenu talentovani haker, ušavši u bus primetio je svog druga Kizu, koji u vreme školskih časova boravi na koledžu (opet kraće objašnjenje - "Koledž" je interni naziv za Radnički Univerzitet Novi Beograd - mesto gde se školuju mladi perspektivni kadrovi kao što su metalostrugar, glodovac, tokar i sl.), što ne znači da i pohađa te časove.
Elem, presrećni Mića, koji svog druga nije video još od prošlogodišnje mobe, kad su zajedno podizali ambar komšiji Milutinu, otpoče sa njim dinamičan dijalog, uz put brišući svoje naočare popularno nazvane "dno pepeljare":
...da, da, tri hektara, a dogodine možda uzmemo i dve krave. Ja već prerađujem Yumbov modem da mi posluži za mužu, a napisaću i program za Amigu. Priključim džojstike, prebacim na "auto-fire", i uživam...
Nego, čuo sam danas u školi sjajan vic, moraš to da čuješ. Kaže, ide operator diferencijala Knez-Mihajlovom ulicom - otpoče Mića uz smešak, ne primećujući zbunjeno lice svog druga koji nije baš najbolje shvatio šta beše ono u sredini o operatoru, ali se iz ljubaznosti ipak nasmešio - i naiđe na funkciju. I kaže njoj operator, kao, daj mi pare, a funkcija kaže: ne dam. Onda operator kaže, daj mi pare ili ću ti uraditi prvi izvod, i funkcija se uplaši i da mu pare. Krene operator dalje ulicom, naiđe na drugu funkciju, i isto joj kaže, daj pare, funkcija mu kaže ne dolaziš u obzir, operator kaže uradiću ti prvi izvod, a funkcija kaže ma ko te... a operator kaže uradiću ti drugi izvod, i funkcija se uplaši i da mu lovu.
(U ovom trenutku okolni putnici u busu već počinju da se nervozno meškolje i da bacaju mrke poglede u pravcu Miće koji bezbrižno priča taj sjajni vic i njegovog druga koji nešto manje bezbrižno sluša jer je zapeo kod pojma prvi izvod i još uvek raskontava da li se to maže na hleb ili se kupuje u apoteci.)
...I tako naiđe na još par funkcija i svakoj kaže uradiću ti izvod i ona se uplaši i da mu pare. E, onda naiđe na jednu funkciju, i počne opet isto... (u ovom trenutku Mića počinje da se smeje, jer se poenta vica približava)... uradiću ti prvi izvod, pa uradiću ti drugi izvod... ha, ha... a funkcija ništa... ha, ha... i kod petog... ha, ha... izvoda... ha, ha... funkcija njemu kaže... ha, ha... ne možeš mi, kaže, ništa... ha, ha, ha... ja sam ex... ha, ha, ha, ha... (počinje napad ludog smeha)... shvataš, to je ex... ha, ha, ha...
Dok se Mića previja od smeha, njegov drug ga ozbiljno posmatra očekujući nastavak vica, a okolni putnici se sašaptavaju i razmenjuju značajne poglede. Poneki od njih stavljaju ruku pored glave i provrte prstima. Mića pokušava da se smiri, ali ne polazi mu za rukom jer je vic tako sjajan i nikako mu nije jasno zašto se njegov drug ne smeje. Ne primećuje da se među putnicima od ruke do ruke provlači bela košulja produženih rukava. Odlučnost ljudi ne može da poremeti ni činjenica da je ipak u pitanju dete. Gnev na njihovim licima je očit. Zbijeni, korak po korak približavaju se Mići koji se još uvek cereka, nesvestan opasnosti, dok se njegov drug izgubio u vidu lastinog repa dok je još bilo vreme. "Je'n, dva, drž'ga!" i po kratkom postupku Mića biva izbačen iz busa, lepo upakovan.
Šta da vam pričam, uspeo je da se, koprcajući se, do jutra ipak dokopa kuće, izbegavajući seoske džukele, bodljikavo rastinje... i operatore diferencijala.
Ko nije probao urmaš¡icu taj ne zna šta je slatko
I tako Mica shvatio limes.![]()
Sve sto kazem potpisujem
Pa kojice-rode, sta je sa tobom. Odavno te nema. Ovde sve neki tvoji imitanti i plagijanti a ti cutis.
A otkud ti znas da sam ja tu negde i da necu da se javim. Pa ja kada vidim tebe, odmah pocinjem da kuckam porukice do besvesti. Nije da je nesto pametno, znas i sama, ali lepo se uvek javim, pa te pozdravim kada podjes na spavanje, pa te pozdravim dok si na poslu, pa ovo, pa ono.
Najveca novost je da ova moja sprava toliko sporo radi da cu i ja ostati bez dlake na glavi. Ima sve da je pocupam. Ne mogu na miru ni da pricam ovde.
Onda, ima i nekih novosti sa Ladje. Pronasao sam gotovo sve mornare. Svi smo na FB. Fale samo Joca 111, Jeele i Intra. (Ti cujem nemas FB pa ne mozes da nam se pridruzis) Rekla mi Kojica.
Sve sto kazem potpisujem
Članovi koji su pročitali ovu temu: 0