Izgleda da već ima previše religija.![]()
Večnost je čista sadašnjost.
Pa ja ne bih kreirala novu religijum,samo bih utvrdial osnovne principe pravoslavne vere i stavila akcenat na par kljucnih stvari:
(necu bas tacno citirati,tako da ne zamerite slovne ili bilo kakve druge greske u navodima)
-Ljubi bliznjeg svog kao samog sebe
- Ne osudjuj (ovo zasluzuje prvo mesto)
-Pre nego sto vidis trn u oku brata svog,obrati paznju na sumetinu u svojim ocima! (Ovo se poklapa sa ovim drugim)
spojila bih sa hipi komunom,samo bez onako razvratnog sexanja i drogiranja,al bih sirila ljubav..i tako..
(al mi ide od jutros..)
Ja sam samo tu, da vreme brze prolazi....
deca ljubavi! ili ti ako se secate vi stariji ili ste makar citali o "leto ljubavi" u SAD!
tako nesto treba nama... ali ne u toj meri..
ostati veran Bogu, pravoslavnoj veri! da se mole Svevishnjem
.. ali boriti se protiv svih ovih zakona i propisa ljubavlju i cvecem :] ne dozvoliti politicharima da nas okuju u lance i da postanemo robovi u "Demokratskoj drzavi" .
neka PLUR cveta medju nama, a ne mrznja!
I think that in human evolution it has never been as necessary to have this substance LSD...it is just a tool to turn us into what we are supposed to be space.
Lepo.
Zapravo, u osnovi svih religija su neke tako miroljubive i lepe ideje. Treba obratiti
pažnju na to šta religije zagovaraju i šta smo mi, obični smrtnici, u stanju da prihvatimo
i ispoštujemo.
Eto, ni strah od pakla (večnih muka), niti od strogog bradatog čike ne pomažu.![]()
Dakle, na koji način bi privoleli ljude da se ponašaju tako?
Pa tumacenje religije kao kaznu ili pretnju nekim bradatim cikom je potpuno pogresna. Negd esmo usput zaboravili da je Bog ljubav i da je to jedino sto i pokrece veru i ono najbolje u nama. No ono lose postoji i to ne mozes izbiti ni pretnjama ni strahom,niti novom religijom. Hm,nacin na koji je zamisljena serija zvezdane staze,ko je gledao,zna na sta mislim,gde su ljudi potpuno izgubili pojam materijalnog jer je sve bilo na dohvat ruke i slobodno i posvetili se istrazivanju i upoznavanju sa drugim rasama,nacijama itd..mozda nije religijski ali osloboditi ljude materijalnog i omoguciti im da se koliko god zele ostvare na poljima u kojima su najbolji...
Ja sam samo tu, da vreme brze prolazi....
Ma kako nije, sasvim je u skladu sa svakom religijom. Svud je naglasak na oslobađanju
od materijalnog.
Samo što velikoj većini to ne dopire do svesti.
Nisam gledala zvezdane staze. To je neki oblik komunizma?
mare ima ideju..![]()