Pa ja mislim..
mislim, ako ovi koji pišu uopšte znaju o čemu pišu..
I u zatvorima ima seksualnih odnosa među istim polovima, pa to ne znači
da su ti ljudi postali homoseksualci, već da su samo našli privremeno rešenje.
Pa ja mislim..
mislim, ako ovi koji pišu uopšte znaju o čemu pišu..
I u zatvorima ima seksualnih odnosa među istim polovima, pa to ne znači
da su ti ljudi postali homoseksualci, već da su samo našli privremeno rešenje.
a to ih ne cini homoseksualcima?
Ciji potpis?
Ne čini ih. Kao što ni homoseksualce ne načini strejt ljudima to što imaju
odnose sa suprotnim polom.
Večnost je čista sadašnjost.
bi li ti imala sexualni odnos sa zenom u zatvoru recimo?
Ciji potpis?
Privremeno resenje mi nekako zvuci kao opravdavanje zbog prinude-zasto to gledati kao prinudu-sama predispozicija dala je efekat lake odluke -to je za one u zatvorima ali u crkvi-kakvo privremeno resenje kad je njihov zivot u crkvi jel do odlaska na onaj tamo gore zivot....???
Život nije samo topla plima.
I kada te nema - treba da te ima...
Ciciban, lako je reći da ne bih. Zapravo prelako je.
Iako ne znam čemu naš razgovor na ovoj temi služi i kako možemo pomoći
deci zlostavljanoj od strane sveštenika, mislim da je ipak bolje da nastavimo
razgovor u tom smeru.
Dobro. Taj deo smo rešili. Svuda ima neprilagođenih pa i tamo.
I sad, te neprilagođene, prilagođeni štite umesto da ih izbace iz zajednice i kazne.
Zašto?
Zar nije bolje da strada ugled jednog čoveka, nego ugled čitave zajednice?
Ja bih rekao da su tamo svi neprilagođeni. Neki više, neki manje.
Ovde se ne postavlja pitanje da će se isključivanjem jednog zaštititi zajednica. Jer to nije obična zajednica. To je zajednica koja nam vrlo glasno govori da je posebna, da ima veze "tamo gore", što ih čini nadljudima koji mogu da kontrolišu sopstvene fiziološke procese do tačke u kojoj yaya počnu da im proizvode sveto miro.
Obelodanjena dokumenta iz 1988. godine
Papa Benedikt XVI odavno tražio uklanjanje sveštenika pedofila
Beta | 02. 12. 2010. - 15:37h | Foto: AFP | Izvor : BLIC http://www.blic.rs/Vesti/Svet/221141...enika-pedofila
VATIKAN - Vatikan je danas objavio dokumente koji pokazuju da je papa Benedikt XVI još od 1988. godine, kao tadašnji kardinal, pokušavao da nađe načine da trajno skloni sveštenike za koje se sumnjalo da su silovali ili zlostavljali decu.
U pismu sa datumom 19. februar 1988, sadašnji papa, a tadašnji kardinal Jozef Racinger nagovestio je da uviđa da je zbog crkvenog zakona vrlo teško skloniti one koji su zlostavljali decu ukoliko oni sami ne zatraže skidanje svešteničke odore.
Ovaj dokument objavljen je u današnjem izdanju vatikanskog lista "Oservatore Romano" u kojem se obrazlaže predstojeća revizija crkvenog zakona, koji je poslednji put revidiran 1983. godine.
Dokument papu brani od optužbi da se kao šef vatikanske kongregacije za doktrinu vere priklonio stavu da ne treba delovati, već odlagati i da zbog toga nije bilo brzog kažnjavanja sveštenika za koje se sumnjalo da su zlostavljali maloletnike.
Kako navodi agencija AP, Vatikan već dugo pokušava da prikaže da je papa Benedikt učinio više nego iko drugi u nastojanju da se obračuna s pedofilima u crkvenim redovima.
ma treba da im organizujemo paradu
Kolko se sećam, njegov brat, Georg Ratzinger, je bio jedan od tih pedofila u crkvenim redovima.
Ratzinger je bio i ostao...inkvizitor
Kako mu to sad dođe?
Inkvizitori su uvek bili cistaci smetnji "napretka" svete Zajednice vuci u janjecoj kozi
O!