falaaa puuno ovoj godini,može slobodno da ide,što se mene tiče![]()
kako me neke stvari slatko nasmeju u trenutku
jadne komsije![]()
Da li je sve samo slučajnost ili ima nečeg tamo gore u univerzumupokušam da spasim nju, ne uspem, zli ljudi zvali šintere, onda vidim njenu bebicu na istom mestu, odnese ga dečak i još mi kaže da ne može da ga zadrži, a htela sam da bar njega spasim... ondak napišem onaj ček univerzumu, posle nedelju dana od toga, vidim na centru ponovo njega, njenu bebicu, izgladneo, mršav slabašan, odnesem ga kući, dam mu ime čeda i zadržim ga... pre par dana bukvalno na mestu gde sam hranila njegovu dobru i tužnu mamu, osvane novi lokal i ja tu dobijem posao
![]()
I sad nek mi neko kaže da li uobražavam, ili me neko odozgo posmatra i nagrađuje![]()
kasno je sad da razmišljam da li sam uopšte pogrešila... nisam naučena da se prenemažem i glumim nemoć![]()
ima li išta gore od energetskih vampira![]()
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
o inerciji
где Ñи пошла Ñ ÐºÑ€Ð¼ÐµÑ™Ð¸Ð²Ðµ очи
da li me ovo bole krsta ili bubrezi![]()
o zahvalnosti, mojoj pre svega
pada neki sneg![]()
kako ponekad ima koristi od ovog interneta
o predstojećem decembru
znala sam da ima ludog sveta, al baš ovoliko, to nisam znala i svaki dan se iznova čudim šta ih je![]()
Što me stalno prati![]()
o rasporedu za sutrašnji dan
Огромна већина најзначајниј ¸Ñ… државника ОтоманÑког царÑтва је била хришћанÑког порекла.
Скоро Ñви "велики везири" (премијери, канцелари) Ñу, од реда, били из редова оне у најранијој младоÑти украдене и отете деце (путем "данка у крви") из Ñвих крајева огромне империје (међу њима је било и неколико Срба, који Ñу тако поÑтали значајне личноÑти и велики хероји турÑке иÑторије).
Веома необично (чак и перверзно) уплитање туђинÑке деце из непријатељÑРих, "Ð½ÐµÐ²ÐµÑ€Ð½Ð¸Ñ‡ÐºÐ¸Ñ " крајева у главни ток ÑопÑтвене иÑторије.
Има ту разних и шароликих тумачења овог бизарног податка: од наглашавања Ñавршено објективне "позитивне Ñелекције" у ЦарÑтву (која је омогућавала оволики Ñкок од трња до звезда), преко указивања на готово неÑхватљиви цинизам такве поÑтавке Ñтвари (где ће потомци хришћанÑких народ на челу турÑке државе и војÑке газити иÑте те народе, рушити цркве и хришћанÑки поредак, и оÑвајачки ширити Ñлаву иÑлама), па до теорије која акцентује апÑолутни значај и предноÑÑ‚ вере над националним идентитетим у веома Ñложеној и оригинално уÑтројеној отоманÑкој цивилизацији .
Било како било, неки Ñу потомци коÑовÑких витезова из редова народа Светог Саве и Ñлавне динаÑтије Ðемањића добијали велике и одлучујуће битке за народ и државу оних који Ñу иÑте те Србе третирали као најобичније робље и биолошки материјал за тешки рад и разноразне прохтеве Ñвојих Ñурових гоÑподара...
И то није Ñве.
Скоро Ñве мајке турÑких Ñултана Ñу биле најобичније конкубине дотеране у царÑки харем Ñа Ñвих крајева Ñвета: изабране ÑекÑуалне машине за ужитак и рађање турÑких принчева.
Ð*ођене међу Ð*уÑима, Јерменима, Грузијцима, Србима, Бугарима... и крштене (готово без изузетка) у правоÑлавним храмовима, ове лепотице Ñу имале ту Ñрећу или неÑрећу да заврше у најчвршћем и најлукÑузнијРµÐ¼ златном кавезу Ñвих времена. И да на обали БоÑфора, у полутами опточеној Ñвилом & кадифом, учеÑтвују у правом ÑекÑуалном (и еротÑко-чаролијÑком) надметању Ñа највећом замиÑливом глвном наградом - ÑтатуÑом мајке Ñкоро па Ñвемоћног турÑког Ñултана.
Те екÑклузивне "даватељке ÑекÑуалних уÑлуга", припаднице елитних одреда обучених и пажљиво пробраних љубавница имале Ñу реалну шанÑу да Ñе Ñа дна друштвене леÑтвице пробију до њеног врха. Да од најобичнијих ÑекÑуалних робиња поÑтану "Ñултаније", од Ñвих поштоване краљице-мајке...
Ðе можемо ни да замиÑлимо колико је уметничких и занатÑких "чулних вештина" ту било примењивано, колико Ñплетки и ризичних потеза, колико незамиÑливих ужитака и још већих понижења у змијоликом и декадентном, подземном харемÑком Ñвету!
Својим Ñавршеним телима и блиÑтаво-заводничким погледима, Ñкривеним талентима и управо вештичјим вештинама Ñу ове приплодне легионарке Ñваког дана и ноћи газиле Ñвој поноÑ, заборављале Ñвоје детињÑтво и порекло и, на крају, завршавале у завезаном џаку баченом у ледену воду, у некој врÑту Ñтарачког дома за иÑлужене конкубине или - одмах уз царÑки преÑто (и Ñвог Ñина, наÑледника).
И Ñултани и њихови велики везири Ñу, тако, у Ñеби ноÑили мешану или ÑаÑвим туђинÑку (нетурÑку) крв и, иÑтовремено, Ñвим Ñрцем бранили, градили и ширили царÑтво на чијем Ñу били челу.
МатеринÑко млеко их није задојило љубављу и оданоÑти Ñтарој вери и завичају, већ их је - у оваквој игри Ñудбине - Ñнажило и, кроз њих, додатно ојачавало моћ муÑлиманÑке и Ð°Ð½Ñ‚Ð¸Ñ…Ñ€Ð¸ÑˆÑ›Ð°Ð½Ñ ÐºÐµ Империје.
Ðевероватно, али иÑтинито - МÐЈКЕ СВИХ (доÑловно СВИХ) ВЛÐДÐÐ*Ð, ВОЈСКОВОЂРИ ÐÐЈЗÐÐЧÐЈÐИЈ ˜Ð¥ ДÐ*ЖÐÐ’ÐИКРИЗ ÐÐЈСЛÐÐ’ÐИЈЕРПЕÐ*ИОДРТУÐ*СКЕ ИСТОÐ*ИЈЕ биле Ñу рођене и одгајане у правоÑлавној вери и на изворним хришћанÑким начелима!
Таквог друштвеног и породично-влаÑтелинÑки ³ поретка никад, ни пре ни поÑле, није било, нити ће бити.
P. S.
И другде Ñу поÑтојале (али Ñамо као егзотични изузеци из правила) овакве мајке и Ñупруге чудновате Ñудбине, што Ñу живеле Ñа вођама непријатеља Ñвог народа или, ни не знајући, одгајале "змију у недрима" - попут, рецимо, ÑрпÑке и правоÑлавне мајке монÑтруозног уÑташког првоначелник а Ðнте Старчевића или ÑÑ€Ñке и правоÑлавне матере даровитог мађарÑког шовиниÑте Шандора Петефија. Или, на другој Ñтрани: неÑрећна јеврејÑка Ñупруга ÐДХ маршала Славка и мајка антиÑемитÑко г хиÑтерика Еугена Дидија Кватерника (који ју је, у налету беÑа, и убио)...
ИÑтина, и Ð´Ð°Ð½Ð°Ñ Ð¿Ð¾Ñтоји безброј потомака нашег правоÑлавног народа, Ñве Ñинова и кћери ÑрпÑких мајки, што - без икакве приÑиле - Ñвојом Ñлободном вољом (неки чак и беÑплатно) уништавају и разарају, мрзе и издају Ñве ÑрпÑке и правоÑлавне Ñветиње, отворено Ñе Ñтављајући на Ñтрану Ñмртних непријатеља Ñвог народа.
Ðли, то је већ нека друга и много једноÑтавниј ° прича од оне рафиноване и тајанÑтвене отоманÑке, Ñа почетка ове моје дневничке белешке... DRAGOSLAV BOKAN
O Čokoladi sa velikim Č
Legal Alien
radim tek dve nedelje i zrela sam za godišnji![]()
dal će kiša?...![]()
Članovi koji su pročitali ovu temu: 6