kako je ovo bio lep san ... nedostaje mi na javi da ponovo to doživim![]()
kako je ovo bio lep san ... nedostaje mi na javi da ponovo to doživim![]()
И овај рат (који многи међу нама не признају као свој) је имао своје хероје. Само што њихова имена више скоро нико не памти (осим породица и пријатеља).
Ови незнани јунаци из последњег од свих досадашњих Балканских ратова нису имали ту срећу да преживе, нити да их опише какво даровито књижевно перо.
Али, понеки спомен на ЊИХ, бесмртне и заборављене, ипак постоји! ...
У Соколцу постоји ратничко спомен-гробље, које се, нимало случајно, зове "Мали Зејтинлик" и прављено је по узору на чувену солунску некрополу из Првог светског рата.
Ту данас почива 983 палих српских бораца (међу којима и 120 јединаца!).
И ако вас пут (или савест) нанесе у ове крајеве, немојте пропустити да са собом понесете цвет и воштаницу.
Украсите који год гроб и помолите се, у тишини, за ову спартански храбру српску војску, што под слободним небом Републике Српске вечно чува успомену на најхрабрије међу нама.
Надгробни камен је прекрио њихове ране, бол и самртне муке, а тврда српска земља покрила њихове заувек недовршене снове и надања.
Сад им је још једино преостало име, уклесано на беле мермерне крстове, и осећај посмртне, бескрајне припадности њиховој јединој Отаџбини (и ратним друговима с којима овде деле своју последњу адресу).![]()
kako je teško, skoro nemoguće, živeti ako se ne veruje ni u šta![]()
где си пошла с крмељиве очи
o tome da me čeka traženje kapa, šalova, rukavica... sve je uredno oprano, spakovano u kese i ostavljeno negde na "sigurno"možda mi je tada izgledalo kao mesto kog ću se setiti, ali kako sad posle pola godine da se setim di su
![]()
a da uplatim banju tri meseca
Legal Alien
ko kaže da moram da kuvam svaki dan![]()
ko ce cak do stadijona sa sve
i
Milicu
![]()
šta da obučem![]()
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
da l da drmnem nešto da se malo opustim...napeta sam kao puška
srusi zelju jenom recenicom
![]()
kako mi se jede reforma![]()
moram do baMke i mislim se da li ja to čekam pet minuta pre zatvaranja da se pojavim![]()
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
koliko će fotki da nestane zbog nestajanja dodaj.rs
kako ja volim svoju samoću![]()
sto su mi ladne noge![]()
kako se radujem kićenju jelke i kupovini novih svetlucavih traka i ukrasa![]()
još juče sam bila u japankama...sad svud već oko mene novogodišnji ukrasi...kako je to brzo![]()
da li da dremnem ili ne![]()