Stranica 327 od 405 PrviPrvi ... 227277317325326327328329337377 ... ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 6,521 do 6,540 od 8095

Tema: O čemu razmišljaš trenutno?

Registrovani Član
    Rosa avatar
    Status : Rosa je odsutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 21

Početno Odg: O čemu razmišljaš trenutno?

falaaa puuno ovoj godini,može slobodno da ide,što se mene tiče

Registrovani Član
    Padalica avatar
    Status : Padalica je odsutan
    Registrovan : May 2012
    Pol:
    Tekstova u blogu : 2

kako me neke stvari slatko nasmeju u trenutku
    jadne komsije

udavača u pokušaju
    Nežnicah avatar
    Status : Nežnicah je odsutan
    Registrovan : Sep 2011
    Pol:

Početno Одг: O čemu razmišljaš trenutno?

Da li je sve samo slučajnost ili ima nečeg tamo gore u univerzumu pokušam da spasim nju, ne uspem, zli ljudi zvali šintere, onda vidim njenu bebicu na istom mestu, odnese ga dečak i još mi kaže da ne može da ga zadrži, a htela sam da bar njega spasim... ondak napišem onaj ček univerzumu, posle nedelju dana od toga, vidim na centru ponovo njega, njenu bebicu, izgladneo, mršav slabašan, odnesem ga kući, dam mu ime čeda i zadržim ga... pre par dana bukvalno na mestu gde sam hranila njegovu dobru i tužnu mamu, osvane novi lokal i ja tu dobijem posao

I sad nek mi neko kaže da li uobražavam, ili me neko odozgo posmatra i nagrađuje

Registrovani Član
    причалица avatar
    Status : причалица je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 38

Citiraj Prvobitno napisano od Fajf Vidi poruku
    Da li je sve samo slučajnost ili ima nečeg tamo gore u univerzumu pokušam da spasim nju, ne uspem, zli ljudi zvali šintere, onda vidim njenu bebicu na istom mestu, odnese ga dečak i još mi kaže da ne može da ga zadrži, a htela sam da bar njega spasim... ondak napišem onaj ček univerzumu, posle nedelju dana od toga, vidim na centru ponovo njega, njenu bebicu, izgladneo, mršav slabašan, odnesem ga kući, dam mu ime čeda i zadržim ga... pre par dana bukvalno na mestu gde sam hranila njegovu dobru i tužnu mamu, osvane novi lokal i ja tu dobijem posao

I sad nek mi neko kaže da li uobražavam, ili me neko odozgo posmatra i nagrađuje
    где си пошла с крмељиве очи

udavača u pokušaju
    Nežnicah avatar
    Pol:

kasno je sad da razmišljam da li sam uopšte pogrešila... nisam naučena da se prenemažem i glumim nemoć

Registrovani Član
    Sarmica avatar
    Status : Sarmica je odsutan
    Registrovan : Jun 2010
    Pol:

ima li išta gore od energetskih vampira
    Oh you may not think I'm pretty,
    But don't judge on what you see,
    I'll eat myself if you can find
    A better meal than me

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

o inerciji

udavača u pokušaju
    Nežnicah avatar
    Pol:

da li me ovo bole krsta ili bubrezi

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

o zahvalnosti, mojoj pre svega

Registrovani Član
    Keti avatar
    Status : Keti je odsutan
    Registrovan : Aug 2012
    Pol:

pada neki sneg

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

kako ponekad ima koristi od ovog interneta

starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 2

o predstojećem decembru

udavača u pokušaju
    Nežnicah avatar
    Pol:

znala sam da ima ludog sveta, al baš ovoliko, to nisam znala i svaki dan se iznova čudim šta ih je

Registrovani Član
    Keti avatar
    Status : Keti je odsutan
    Registrovan : Aug 2012
    Pol:

Što me stalno prati

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

o rasporedu za sutrašnji dan

Registrovani Član
    salel avatar
    Status : salel je odsutan
    Registrovan : Sep 2013
    Pol:
    Tekstova u blogu : 1

Огромна већина најзначајнијих државника Отоманског царства је била хришћанског порекла.
    Скоро сви "велики везири" (премијери, канцелари) су, од реда, били из редова оне у најранијој младости украдене и отете деце (путем "данка у крви") из свих крајева огромне империје (међу њима је било и неколико Срба, који су тако постали значајне личности и велики хероји турске историје).
    Веома необично (чак и перверзно) уплитање туђинске деце из непријатељских, "неверничких" крајева у главни ток сопствене историје.
    Има ту разних и шароликих тумачења овог бизарног податка: од наглашавања савршено објективне "позитивне селекције" у Царству (која је омогућавала оволики скок од трња до звезда), преко указивања на готово несхватљиви цинизам такве поставке ствари (где ће потомци хришћанских народ на челу турске државе и војске газити исте те народе, рушити цркве и хришћански поредак, и освајачки ширити славу ислама), па до теорије која акцентује апсолутни значај и предност вере над националним идентитетим у веома сложеној и оригинално устројеној отоманској цивилизацији.
    Било како било, неки су потомци косовских витезова из редова народа Светог Саве и славне династије Немањића добијали велике и одлучујуће битке за народ и државу оних који су исте те Србе третирали као најобичније робље и биолошки материјал за тешки рад и разноразне прохтеве својих сурових господара...
    И то није све.
    Скоро све мајке турских султана су биле најобичније конкубине дотеране у царски харем са свих крајева света: изабране сексуалне машине за ужитак и рађање турских принчева.
    Рођене међу Русима, Јерменима, Грузијцима, Србима, Бугарима... и крштене (готово без изузетка) у православним храмовима, ове лепотице су имале ту срећу или несрећу да заврше у најчвршћем и најлуксузнијем златном кавезу свих времена. И да на обали Босфора, у полутами опточеној свилом & кадифом, учествују у правом сексуалном (и еротско-чаролијском) надметању са највећом замисливом глвном наградом - статусом мајке скоро па свемоћног турског султана.
    Те ексклузивне "даватељке сексуалних услуга", припаднице елитних одреда обучених и пажљиво пробраних љубавница имале су реалну шансу да се са дна друштвене лествице пробију до њеног врха. Да од најобичнијих сексуалних робиња постану "султаније", од свих поштоване краљице-мајке...
    Не можемо ни да замислимо колико је уметничких и занатских "чулних вештина" ту било примењивано, колико сплетки и ризичних потеза, колико незамисливих ужитака и још већих понижења у змијоликом и декадентном, подземном харемском свету!
    Својим савршеним телима и блиставо-заводничким погледима, скривеним талентима и управо вештичјим вештинама су ове приплодне легионарке сваког дана и ноћи газиле свој понос, заборављале своје детињство и порекло и, на крају, завршавале у завезаном џаку баченом у ледену воду, у некој врсту старачког дома за ислужене конкубине или - одмах уз царски престо (и свог сина, наследника).

И султани и њихови велики везири су, тако, у себи носили мешану или сасвим туђинску (нетурску) крв и, истовремено, свим срцем бранили, градили и ширили царство на чијем су били челу.
    Материнско млеко их није задојило љубављу и оданости старој вери и завичају, већ их је - у оваквој игри судбине - снажило и, кроз њих, додатно ојачавало моћ муслиманске и антихришћанске Империје.
    Невероватно, али истинито - МАЈКЕ СВИХ (дословно СВИХ) ВЛАДАРА, ВОЈСКОВОЂА И НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ДРЖАВНИКА ИЗ НАЈСЛАВНИЈЕГ ПЕРИОДА ТУРСКЕ ИСТОРИЈЕ биле су рођене и одгајане у православној вери и на изворним хришћанским начелима!
    Таквог друштвеног и породично-властелинскиг поретка никад, ни пре ни после, није било, нити ће бити.
    P. S.
    И другде су постојале (али само као егзотични изузеци из правила) овакве мајке и супруге чудновате судбине, што су живеле са вођама непријатеља свог народа или, ни не знајући, одгајале "змију у недрима" - попут, рецимо, српске и православне мајке монструозног усташког првоначелника Анте Старчевића или срске и православне матере даровитог мађарског шовинисте Шандора Петефија. Или, на другој страни: несрећна јеврејска супруга НДХ маршала Славка и мајка антисемитског хистерика Еугена Дидија Кватерника (који ју је, у налету беса, и убио)...
    Истина, и данас постоји безброј потомака нашег православног народа, све синова и кћери српских мајки, што - без икакве присиле - својом слободном вољом (неки чак и бесплатно) уништавају и разарају, мрзе и издају све српске и православне светиње, отворено се стављајући на страну смртних непријатеља свог народа.
    Али, то је већ нека друга и много једноставнија прича од оне рафиноване и тајанствене отоманске, са почетка ове моје дневничке белешке... DRAGOSLAV BOKAN

Registrovani Član
    bakterijasmarsa avatar
    Status : bakterijasmarsa je prisutan
    Registrovan : May 2015
    Pol:

O Čokoladi sa velikim Č
    Legal Alien

Registrovani Član
    Rosa avatar
    Status : Rosa je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 21

ne biti ili kafu piti

udavača u pokušaju
    Nežnicah avatar
    Pol:

radim tek dve nedelje i zrela sam za godišnji

Registrovani Član
    jagodica avatar
    Status : jagodica je odsutan
    Registrovan : Jan 2012
    Pol:

dal će kiša?...

Stranica 327 od 405 PrviPrvi ... 227277317325326327328329337377 ... ZadnjaZadnja

Slične teme

1. Trenutno slušam
    Od mare u forumu Muzika
    Odgovora: 11550
    Poslednja poruka: 12-12-2024, 14:46
  2. Trenutno čitam..
    Od mare u forumu Književnost
    Odgovora: 189
    Poslednja poruka: 19-09-2020, 00:31
  3. Šta vam se trenutno jede?
    Od sani u forumu Kuhinjske teme
    Odgovora: 521