Znam ja sta je cokanj
Znam ja sta je cokanj
dobiče Sale nervni slom... Sale el si tu? Sale javi se!
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Dzi ja znam sta je cokanj
to je kad okrusnis kukuruz onaj klip ili stap kako ga vec krstite na kome su bila zrna kukuruza , i jako je dobro za potpalu kad treba da se lozi vatra
Sale pobegao glavom bez obzira :raz_114:
Dopupnjak? eeee to je noviji izraz za veoma kratku suknju... devedesetih godina proslog veka slična suknja se zvala dopi.njak, ali je vremenom evoluirala u dopupnjak, a ustvari, to je malo širi kajiš (el se kaže kaiš ili kajiš?) samo....
ma breeee čokanj je majušna flašica s nekim alkoholom! a u beogradskim selima se taj vaš čokanj zove komiljka!
pored toga što se zove još i kočanj u mom kraju ga nazivaju okomak :raz_073:
Bilmez je, mnogo glup muškarac.... takoreći budala.
izvinjavam se postavljaču teme što mi je opis vako štur al ne znam šta bih mogla više reći...
kibicfenser je vrsta prozora u Vojvodini... samo ime kaže koja je svrha tog prozora, za kibicovanje... uglavnom su se devojke za udaju nažinjale (naginjale) preko tog prozorčića i kibicovale mlade momke... e sad postojala je mala ogradica na tom prozoru i ona je bila granica za pristojnost... (nekada se znalo sta je to pristojnost, a mogu i tu reč posle da objasnim i ona je zastarela)
eto makiveki me podseti da reknem i šta znači reč kuršlus. tojes pošto ona neće ja ćem vi obnjasnim.
daklen kuršlus je čisto njemaćka složenica reči kurc i šlus, što znači kratak i završetak. odnosno ono što bi se reklo kratak spoj, nači pravilno kurcšlus.
pa to ti kaem medo.
samo se ti mene drži. sve ću da te obučim. :raz_073:
sikter....mislim ne sa teme,nego nako,stranjska reč....
mlogo sam obnovila gradivo iz ovih turskih serija...axaxaxxaxaxa...
e a sta ustvari tacno znaci rec prepodobna? missim ja ono kapiram kao da to znaci predobra, al izgleda da nema veze to s vezom...