Status :
Registrovan : Aug 2009
Re: Najnovije vesti !
Ministar ekonomije obradovao građane Srbije
Dinkić kupio stan od 353.500 evra

Kreditna injekcija od 150.000 evra: Mlađan Dinkić, radosni zajmoprimac
Photo: Stock
Mlađan Dinkić, vodeća poštenjačina Srbije, potpredsednik Vlade, ministar ekonomije i regionalnog razvoja, predsednik finansijskog kartela G17+, šef svih skijališta i poreskih uprava u državi, a od nedavno i predsednik stranke Ujedinjeni regioni Srbije – poklonio je građanima države Srbije malo veselja nakon što je u svojeručno potpisanom dopisu koji je poslao redakcijama prijateljskih medija, detaljno opisao kako je ovih dana kupio stan
Naša kućica, naša terasica: Bračni par Dinkić, kreditni mučenici
Oduševljeno stanovništvo, presrećno zbog činjenice da se Mlađan Dinkić skrasio na novom ognjištu površine 150 kvadrata, imalo je šta da nauči iz ministrovog dirljivog pisma čije rečenice slute na strašna lična odricanja pod šifrom: krv, znoj, garaža i kredit. Evo tih mučeničkih stihova u prozi:
Poštovani, kao nosilac javne funkcije, ovim putem želim da vas obavestim o promenama u mojoj imovinskoj karti. O tome ću svakako informisati i nadležnu Agenciju, na način i u rokovima predviđenim zakonom. Imajući u vidu da sam bio jedan od inicijatora za donošenje zakona o obavezi evidnecije i objavljivanja imovinskih karti državnih funkcionera, želim da vam lično saopštim informacije koje se tiču promena mog imovinskog stanja. Od 1992. sam vlasnik dvosobnog stana površine 73m na Novom Beogradu u kome smo supruga i ja živeli 18 godina, kao i garaže od 16m u istoj zgradi.

Naša kućica, naša terasica: Bračni par Dinkić, kreditni mučenici
Kupoprodajnim ugovorom zaključenim 15.11.2010, te nekretnine smo prodali za ukupan iznos od 144.000 evra, tj. stan za 129.000 i garažu za 15.000 evra. Od sredstava dobijenih prodajom našeg stana, uz stambeni kredit koji sam podigao zajedno sa suprugom u iznosu od 150.000 evra i doplatom ostatka sredstava iz postojeće ušteđevine i prihoda od osam izvršnih sudskih presuda u ukupnom iznosu od oko 42.000 evra, koje su donete zbog kleveta kojima sam bio izložen u jednom dnevnom listu, supruga i ja smo za 353.500 evra kupili novoizgrađeni trosoban stan na Novom Beogradu, grejne površine 110m, sa otvorenom terasom od 40m i garažnim mestom. Preseljenje u novi stan Uveren da ćete nakon prijema ove informacije sa njom postupati u skladu sa principima profesionalne etike očekujemo do kraja godine., a u cilju objektivnog uzveštavanja javnosti o imovinskom stanju nosilaca javnih funkcija, srdačno vas pozdravljam, Mlađan Dinkić.
Za list „Press“ Dinkić objašnjava da su on i supruga stambeni kredit podigli u banci Intesa, da je rok otplate 20 godina, a mesečna rata nešto manja od 1.000 evra. Dinkić kaže da će moći da servisira kredit, pošto su ukupni mesečni prihodi njega i njegove supruge oko 2.000 evra. Ministar ekonomije otkriva i da će u novom stanu imati i svoj lični muzički studio: „U novom domu imaću i posebnu muzičku sobu sa zvučnom izolacijom kako ne bih smetao komšijama. To je mesto o kome sam odavno maštao, posebna soba u kojoj ću moći da slušam i pravim muziku. U toj sobi će biti moje tri gitare, klavijatura, kompjuter i pijanino, koji sam do sada držao kod prijatelja, jer u starom stanu nisam imao mesta. Godinama planiramo da kupimo veći stan koji bih imao jednu sobu više, u koju bih smestio sve od muzike što imam. U starom stanu sve mi je bilo u dnevnoj sobi... Muziku sam mogao da slušam samo kad sam sam u stanu.. Sada imam kutak u kom ću moći da se bavim onim što najviše volim...“.

Mlađan Dinkić koji najviše od svega voli da priča o svom poštenju („Živim samo od svoje plate“, zajecao je pre neki dan), zaboravio je da kaže da je 42.000 evra dobio ne od „jednog dnevnog lista“ nego, konkretno, od „Kurira“, nakon što je G17+ inicirao donošenje skandaloznog Zakona o informisanju, čime je Mlađanu omogućeno da naplati osam sudskih presuda! To što je Ustavni sud docnije ukinuo Zakon o informisanju jer su mnoge njegove uredbe bile neustavne – nije mnogo potreslo poštenjačinu Mlađana: najvažnije je da su pare legle na njegov račun, ko još da razmišlja o posledicama; da vlasnik „Kurira“ još čami u zatvoru, bez presude, ili da „Kurir“ iz hobija uređuju članovi Vlade Srbije, ili da više niko ne pominje Zakon o informisanju koji je imao samo jednu svrhu – da Dinkić uzme 42.000 evra i osveti se svom nekadašnjem saradniku Raji Rodiću, vlasniku „Kurira“.
Isti taj Dinkić koji se skromno nada da će mediji sa informacijama oko njegovog novog stana postupati „u skladu sa principima profesionalne etike“, svojevremeno nikakvo pismo nije upućivao javnosti kad je preko noći prodao Nacionalnu štedionicu svojim prijateljima-tajkunima, koji su prihodovali desetine miliona evra čim su Štedionicu preprodali Grcima; nikakvo pismo nije pisao kad je sam, ne konsultujući nikoga, devizne rezerve zemlje stavio u sumnjivu rusku banku; nikakvo pismo nije pisao kad je u zemlju dovodio inostrane biznismene kojima država Srbija, po njegovom nalogu, isplaćuje silne pare za svako radno mesto, uz obavezni besplatni dodatak – da ne plaćaju nikakav porez, da ne plaćaju komunalije, da ne plaćaju zemljište, kao što je to slučaj sa čuvenim „Fijatom“ ili legendarnom fabrikom „Jura“. Nigde Dinkićevog pisma da nam kaže koliko je on tu dobar.

Stari, mali, nikakav stan: Dinkići na bivšem ognjištu od 73 kvadrata
Ova jevtina, primitivna, tipična G17+ demagogija – vidite koliko sam ja pošten, sve sam vam napisao, na vama je samo da mi verujete – slika je i prilika države u kojoj Mlađan Dinkić uglavnom raspolaže svim našim parama. Sad kad se skrasio i konačno našao mesta za tri gitare i pijanino i kompjuter – sasvim je moguće da Dinkić izađe pred građane i potvrdi da je kriza za koju je pre dve godine tvrdio da je „srpska šansa“, nepovratno prošla. Vreme je za nekretnine i nove sudske presude: jer, šta ako se ispostavi da je 150 kvadrata malo za Dinkićeve muzičke investicije? Neko će u medijima najebati za novih 42.000 evra! Svako ognjište košta. Pitajte Mlađana, sve će vam objasniti.
Tako je!!!Ovce treba sisati!!!Svetska ekonomska kriza-ma ko kaze
E ajd sad narode navali pa one akcije sto ti Dinkic dao-kupuj-sta cekas?
Život nije samo topla plima.
I kada te nema - treba da te ima...