ma svi muškarci su stoka))
ma svi muškarci su stoka))
Tako je nisu svi, ali većina jeste..............kao što ni sve žene ne koriste decu za najniže udarce kod razvoda, ali većina da ...........
ružno...:/
...misim...ako će mo već da ga tupimo, možemo to da posmatramo kao neki prirodni instinkt...mužjak bude uz ženku neko vreme i odlazi dalje...ona ostaje s podmlatkom...
...da, sad će neko da kaže da se ljudi valjda razlikuju od životinja...razlikuju se...
...baj d vej, čisto kolko da me ne pljujete, ja sam odrastao bez oca i znam šta pričam...
ali ne svi..![]()
Večnost je čista sadašnjost.
i isto sam tako vikendima išao da se vidim s ocem i sve te priče koje ovde iznosite...
..s tim što je to bilo pre dvaes pet šest godina i sredina u kojoj živim je bila mnogo netolerantnija, kako da kažem zatucanija za te stvari...to je tad bio skandal...misim...razvod...
nije bitno da li je skandal ili nije. na nivou porodice to jeste, u najmanju ruku, perturabacija. kažem - u najmanju ruku - u slučaju kultivisanih ljudi koji znaju da se ponašaju odgovorno prema osobi sa kojom ima dete (ili decu), a i prema deci.
međutim, u većini slučajeva je razvod ciganjski pos'o, gde se radi i ono što ti u nekim okolnostima na pamet ne bi palo...a deca kao pačići gledaju sve to i čude se šta ih je snašlo.
tako je bilo nekad, tako je i sad.
где си пошла с крмељиве очи
misim...retke su te situacije gde se odnos između razvedenih roditelja dovede na normalu...mislim normalu po pitanju zajedničkog učešća u vaspitanju te dece...
...baš retke...
...da bi se brak u kojoj ima dece razveo, treba dosta gutanja, tolerancije, živaca...i kad se sve to potroši, kad ti se ono...smuči cela priča, kad izgubiš strpljenje, kad ti pukne film, kad se razvedeš - potrebno je izvesno vreme samoće i slaganja kockica, sabiranja da bi se čovek doveo u neki red...
...i tad je moguće uspostaviti kontakt s drugim roditeljem, zarad normalnijeg i zdravijeg odrastanja te dece koja su obično najveće žrtve cele priče...
...međutim, dovoljno je da jedna strana ode u neku krajnost , u bilo kakvom smeru koji se ne dopada drugoj strani i tu lako puca ta jedva uspostavljena veza...misim....tolerancija je na vrlo malom nivou i takva veza je često preko kurr...misim...pod moranje uspostavljena...opet kažem, zbog dece...
...i na kraju ga opet deca odnesu...
...znaš ono...kad počnu dva kaiša na motoru automobila da se dodiruju...taru jedno o drugo...jednog momenta puknu...ako rešiš da popraviš postojeće kaiševe a ne otkloniš njihovu blizinu, najverovatnije će kaiševi još brže i lakše da puknu nego dok su bili zdravi, čim počnu opet da se trljaju(taru)...
i zene znaju da budu vestice![]()
...a što...?
...misim...ajmo malo konkretnije...
где си пошла с крмељиве очи
Moji roditelji se razveli odmah čim sam se udala...kao bili su zbog mene u braku(paklu)..neznam šta je gore?!
Stalne svadje...život mi je bio noćna mora...ko izmedju dve vatre.
Kako god deca tu najviše ispaštaju...ako ih previše maze ni to nije dobro..a opet i ako se prepucavaju preko dece to isto ostavlja psihičke posledice.
Na žalost tih razvoda je sve više u poslednje vreme...kakvi će ljudi ispasti od dece razvedenih roditelja to se ne zna...ali posledice su neminovne...