Јој, мене тако баш брига ко су били први људи, живота ми.
Јој, мене тако баш брига ко су били први људи, живота ми.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
pa dobro...nije to tvoja, moja ili naša teorija već, od ponuđenih, ta mi je nekako zdravom razumu najprihvatljiva
every year, every week, every day, every memory
potpuno nelogicno razmisljanje...
i gde izmisli da nije Adama stvorio po svom oblicju...nema niti logike niti smisla niti a Adam nije covek ???
Kada je iz Biblije jasno da je Bog SVE ljude stvorio po svom oblicju...
Kao sto je isto JASNo da je ADAM prvi covek a EVA prva zena... samo njihova imena se i spominju na pocetku u Postanju...
ne treba tu nikakva filozofija jasno je sve i jednostavno shvatiti ko su prvi ljudi...
tj koja su im imena
jednostavno je, prema Bibliji Adam i Eva su prvi ljudi stvoreni...
Šte ta Mona što ti nisi pisala Bibliju. Možda bi onda sve bilo jednostavno kao i ovo
što si sada napisala.
Ja sam lepo navela citate i obrazložila zašto mislim to što mislim, ako se to tebi ne
sviđa, to je tvoj problem. Ako pak imaš neki argument, onda izvoli reci. Ja sam
spremna da mišljenje promenim.
Evo da krenemo od početka. Kako se vi prevodioci Biblije borite sa rečju ''Elohim'',
šta ona znači?
Večnost je čista sadašnjost.
koliko ja znam Elohim je the hebrew name for God
kojice pametnice sta ti kazes ?
sam pametnaaaa
Pa ja kažem da smo sa hrišćanstvom nasledili i Jevrejskog starozavetnog Boga, pa se
sad mučimo da razumemo njihov jezik, kulturu i običaje, dok su naši ko u zemlju potonuli.
Elohim ne može da se prevede kao Bog, jer je imenica koja ima samo množinu. Neki
stručnjaci (a ne znam da li im je za verovati), kažu i da pored toga što označava množinu
ima u sebi i muški i ženski rod.
Pa sam eto pitala, kako tu reč prevode Jehovini svedoci, pošto se oni samo prevodom
i tumačenjem bave.
E i ja da pitam?A dinosaurusi?
Mislim,kako oni idu uz ovu priču?Video sam da su ljudi po pećinama crtali dinosauruse,a u Bibliji se oni nigde ne pominju.
Nema odgovor pa vata na viceve i spam.