Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Zato njegovi saplemenici uspešno već hiljadama godina krše njegovih 10 zapovesti( Božijih) A ne, zakoni su ipak malo složeniji i sa više mere pisani u svim tim zemljama ... Pa postoji "Nužna odbrana" i "nehat" a ne prosto "ne ubij" itd... Ne bi se upuštao u razradu zakona sada...
Jesu li Krstaši bili božiji vojnici i blagosiljani od Sv Oca Pape da ubijaju "nevernike" ??? Šta bi sa principima tu? Posle lepo kleknu 12 Ave Marija i 3 Očenaša i oprošteno Ubi,zakolji ... Eto kako padaju principi i dogme posebno crkveni... Radije se ja držim svojih merila i važećih zakona zemlje u kojoj živim... Onih 10 su suviše uopšteni...
Jok nego o svom mišljenju ili nametnutim principima...![]()
e ja se onda izvinjavam što sam oamšila temu...![]()
Г, а зашто мислиш да су принципи под обавезно наметнути?
Ево, мени заиста нису.
До њих сам дошла посматрањем и слушањем...
У мојој девојачкој кући се о тим темема никад није расправљало, чак ни споменуте нису.
Мада, мој први принцип јесте – не чини другоме оно што не желиш себи.
Из њега су приистекли сви остали.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Ме нећу да разумем бре.
Ето...
a drugima kako bog da...![]()
Drugi imaju svoje principe ...![]()
nači svako samo na sebe misli...![]()
To bi bio osnovni princip. Princip opstanka.![]()
princip je naličje inata, pokušaj samoodbrane.
umetnost je stvoriti princip koji pobija sve ostale principe, 'po potrebi i sa razlogom'.
na neki način usklađujemo svoje potrebe određenim okolnostima... ali treba uzeti u obzir da se nepredviđene situacije ipak dešavaju, a principi su tu da bi se prekršili.
u suprotnom, rob si samog sebe.
Ne slazem se sa tim, nije to inat bas uvek, to moze bitii jednostavno izgradjen stav, nista vise.
Drugo, ljudi razmisljaju na odredjene nacine, vaspitanje i u zavisnosti od okoline u kojoj su rasli, principi formirani u odnosu na stavove.
Treba biti otvorenog duha i postovati sebe, pa ne biti rob![]()
Potpisujem da dovoljno sam luda...Potpisujem i jos da dovoljno sam jaka...jedan manje vise hir...