Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Zato njegovi saplemenici uspešno već hiljadama godina krše njegovih 10 zapovesti( Božijih) A ne, zakoni su ipak malo složeniji i sa više mere pisani u svim tim zemljama ... Pa postoji "Nužna odbrana" i "nehat" a ne prosto "ne ubij" itd... Ne bi se upuštao u razradu zakona sada...
Jesu li Krstaši bili božiji vojnici i blagosiljani od Sv Oca Pape da ubijaju "nevernike" ??? Šta bi sa principima tu? Posle lepo kleknu 12 Ave Marija i 3 Očenaša i oprošteno Ubi,zakolji ... Eto kako padaju principi i dogme posebno crkveni... Radije se ja držim svojih merila i važećih zakona zemlje u kojoj živim... Onih 10 su suviše uopšteni...
Jok nego o svom mišljenju ili nametnutim principima...
e ja se onda izvinjavam što sam oamšila temu...
Г, а зашто мислиш да су принципи под обавезно наметнути?
Ево, мени заиста нису.
До њих сам дошла посматрањем и слушањем...
У мојој девојачкој кући се о тим темема никад није расправљало, чак ни споменуте нису.
Мада, мој први принцип јесте – не чини другоме оно што не желиш себи.
Из њега су приистекли сви остали.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Ме нећу да разумем бре.
Ето...
a drugima kako bog da...
Drugi imaju svoje principe ...
nači svako samo na sebe misli...
To bi bio osnovni princip. Princip opstanka.
princip je naličje inata, pokušaj samoodbrane.
umetnost je stvoriti princip koji pobija sve ostale principe, 'po potrebi i sa razlogom'.
na neki način usklađujemo svoje potrebe određenim okolnostima... ali treba uzeti u obzir da se nepredviđene situacije ipak dešavaju, a principi su tu da bi se prekršili.
u suprotnom, rob si samog sebe.
Ne slazem se sa tim, nije to inat bas uvek, to moze bitii jednostavno izgradjen stav, nista vise.
Drugo, ljudi razmisljaju na odredjene nacine, vaspitanje i u zavisnosti od okoline u kojoj su rasli, principi formirani u odnosu na stavove.
Treba biti otvorenog duha i postovati sebe, pa ne biti rob
Potpisujem da dovoljno sam luda...Potpisujem i jos da dovoljno sam jaka...jedan manje vise hir...