nisam se obazirala toliko na karakter, i samu ličnost... zato i naglasih okolnosti i situacije.
dalje bi mogli da se nadovežemo i na tvrdoglavost, ali nećemo...
zamisli čoveka koji se ceo život drži istih principa, neko bi rekao karakter, ja bih rekla budala... ne postoji univerzalni model ponašanja za sve prilike, a principi i stavovi služe da bi se korigovali ili menjali... ne pričam o gaženju sebe, jer u tom slučaju nisi svoj rob, već tuđ.
ok, ali ja ne mislim da je budala ako se neko drzi svojih principa, ljudi funkcionisu na sebi odredjen nacin, ako nikoga tim principima ne ugrozava, meni je ok.
mislim da se covek ceo zivot menja i prilagodjava situacijama kako bi i sam prosao sto bolje.
Ljudi su slabi u sustini!
Potpisujem da dovoljno sam luda...Potpisujem i jos da dovoljno sam jaka...jedan manje vise hir...
U sustini ljudi su gladni.
Ne, tada gaze po "frizideru".
... bedem koji ce ih zastiti od nasrtaja zivota? svaki zid se srusi...kad tad...
zato se valjda i osećamo loše kada principi počnu da padaju u vodu... usred nasrtaja života...
jedini princip koji treba poštovati je - živeti život
где си пошла с крмељиве очи
i tako... idem ulicom i prinicipi paralelno sa mnom...nekad nam se upetljaju koraci, pa se oboje srucimo na zemlju...
principi postoje da bi pukli
da li neko sledi svoje principe ili ih rusi zavisi od karaktera osobe, ali i od sutuacija koje zivot nosi, tako da niko od nas ne moze sa sigurnoscu da tvrdi da od principa ne odstupa.
ako zapocnem recenicu sa "u principu", vec naglasavam da je to moje pravilo, a kazem da u principu nikoga ne osudjujem, jer su principi individualna stvar.
kada govorimo o ljubavi, najcesci su primeri "padanja principa u vodu", jer srce nadjacava razum. medjutim, treba se truditi da se ne ide u krajnost.
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
Šta su principi u ljubavi Nešto preko čega ne prelazimo,neka granica koju uspostavi naš ego,a on je onaj koji mi mislimo da jesmo,on nas kao samoodređuje..pa kad zaronimo u taj naš svemoćni ego,naći ćemo svašta..a ako dublje začeprkamo možemo čak i da se samospoznamo i demistifikujemo taj ego..i gdje su onda ti principi?
Izblijedjela slova ili zaštitni bedem za one koji se štite od ludila ljubavi..
Čovjek je mjera ljubavi koju daje i prima,pa i onog što zove principom..a princip je uvijek nešto fleksibilno i sasma individualno..
ne moze biti ego ako sebi kazes "ne zelim da budem sa ozenjenim muskarcem" ili "ne pristaje mi da sam sa mladjim od sebe", to su vise neke moralne norme koje sam sebi postavljas, nisu nametnute od strane drustva, vec ti sam ih odredjujes. ali ja zaista tu ne vidim nikakvu vezu sa egom.. ego bi mogao biti kada kazes "ma ko je bre onaj, sta on misli da moze lako da me pridobije.. e bas necu sa njim iz principa" i tako u tom smislu..
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
Ne bih to nazvala princip nego kriterij.
Jedna Ona......