Ne greši on ....... život je sve to što je nabrojao, ali život nije samo to ima tu i mnogo drugih (lepih) "momenata" koji bi mogli da budu protivteža ovakvom razmišljanju .... a btw neje on sadista, on je SEBIČAN!
Sebičan tako što je sebi uzo za pravo da zbog svojih loših iskustava uskrati nekome pravo da proba da živi, da su tako razmišljali njegofi mamas&papas ne bi on imao o čemu da trutja
Ne izlazi mi iz glave scena iz filma ''Žena sa slomljenim nosem''
u kojoj Nebojša Glogovac izgovara sledeće:
''Bože me sačuvaj. Ne bi imao dete, pa nizašta na svetu.
Šta je smeštno?
Pa šta treba, da ga maltretira neka budala, je li?
Da ode u rat? Da dobije rak? Da ga ubije neka budala
na ulici? Da se zlopati celog života da zaradi nešto
i da ostane bez iđe ikoga i ičega?
I sve to da bi na kraju umro?
Pa nisam ja sadista gospođo.''
Kako bi vi čoveku sa ovakvim stavom objasnili da greši?
I greši li uopšte?
Pa on je skroz plasticno predstavio ulogu roditeljstva,nije da nije u pravu,jer je to najveca zrtva koju zena (uzimam zenu za primer jer ona nosi dete u sebi itd) svojevoljno podnosi,,
Sebičan tako što je sebi uzo za pravo da zbog svojih loših iskustava uskrati nekome pravo da proba da živi, da su tako razmišljali njegofi mamas&papas ne bi on imao o čemu da trutja
niko nikome ne može bilo šta da uskrati, sve u životu je stvar izbora.
Pa on je skroz plasticno predstavio ulogu roditeljstva,nije da nije u pravu,jer je to najveca zrtva koju zena (uzimam zenu za primer jer ona nosi dete u sebi itd) svojevoljno podnosi,,
niko nikome ne može bilo šta da uskrati, sve u životu je stvar izbora.
Pa uskratjuje pravo nerodjenom detetu .... mada ok verovatno sa takvim stavom i ne bi bio neki roditelj .... al iz mog tupog ugla, to je jedini smisleni smisao našeg postojanja na ovom 3-em kamenu od sunceta
Pa uskratjuje pravo nerodjenom detetu .... mada ok verovatno sa takvim stavom i ne bi bio neki roditelj .... al iz mog tupog ugla, to je jedini smisleni smisao našeg postojanja na ovom 3-em kamenu od sunceta
možda bi i bio, obično ljudi koji roditeljstvo uzimaju zdravo za gotovo, ne znaju da se snađu u toj ulozi.
amen na poslednju rečenicu.
Jesje i meni Pričin odgovor najviše dopao:
Prvobitno napisano od pričalica
ne greši s njegove tačke gledišta.
čovek bez ljubavi nije u stanju da odgaja dete i da ga podiže u čoveka. život nije samo lep, život je često ružan....ali ''što me ne ubije, to će da me ojača''...ali treba imati snage za to.
Samo, o tom smislu ne vredi pričati. Svako si ima neki svoj smisao.