Bracna, naravno. Brak dozivljavam kao firmu, a moze i kao dva vola upregnuta u isti jaram, sto rece jedan
. Ako oboje rade i unose deo zaradjenog novca u kucu, zajedno placaju racune, gaje decu, poslove vezane za kucu zajedno obavljaju, ne mislim samo na kucne poslove, nego na bilo sta: krecenje, popravke i majstore.....onda ne znam ko tu vise vuce, nece se razvesti zato sto posle radnog vremena jedan ide da igra golf, a drugi da peca. Problem je sto jedna strana zeli vise, ako vec smatra da je sve na nju palo.
Ako jedna strana obavlja sve ono nabrojano i jos toga, onda je sigurno nezadovoljna i ima razloga za razvod, jer daje vise nego sto dobija. Niko ne moze iskljucivo da daje, a nije ni zdravo. Ali ta strana ne vidi razlog, nema svadja, druga strana ne pije, ne kocka se, ne zna za prevare, ne maltretira fizicki, psihicki takvo stanje jeste mucenje, ali nije jasno izrazeno i nije namerno.
Mozda je drugoj strani, koja nista ne radi, dosadila strana koja radi sve, ali postoji navika, ne vidi objektivan razlog da je napusti.
Opet, ne znam, ja sam svet za sebe, meni mozda ne bi to toliko smetalo, treba mi sloboda, a i ne pricam puno.