večna vatra ekpslozije i ko zna šta još, se dešavaju na zvezdama jer smo tome i tako naučeni, što ne znači da je to istina ili realno stanje stvari

....drugim rečima, za potrebe ove priče treba dozvoliti mogućnost postojanja zvezda i nebeskih tela na kojima je moguć opstanak fizičkih tela i razvoj visokih tehnologija

bez obzira na to šta mi, zemljani, mislimo o tome
Za lirane već rekoh, kad je lira uništena, razbežali su se po raznim zvezdama i planetama i tamo su napravili svoje kolonije, i vremenom su te kolonije stekle svoje ''ime'', ''poreklo'' i sl, iako su izvorno sve potekle od lirana....pa su tako nastale ''nove rase'' a imena dobiše uglavnom po mestu koje su zauzele tokom bega.
Kad su stigli na Zemlju (i doveli svoje domaće životinje, dinosauruse

), Drako bića su želela da zagospodare u potpunosti celom planetom, ali su kolonizovani Lirani rešili da im se suprotstave (tj da drže ravnotežu na planeti) tako što su na zemlju poslali jednu svoju (nepoželjnu) koloniju sa Plejada - Atlane, koji su zauzeli veliko kopno na Zemlji koje mi znamo kao Atlantidu. Pomenuo sam i marsovce i maldekijance, koji su u tom trenutku svi živeli na marsu, jer je ledena kometa, sad venera, uništila maldek, a mars izbacila sa njegove putanje. Odnosi među marsovcima i maldekijancima su opet postali nesnosni, i maldekijanci su tražili od nadređenih da ih presele negde druge

, nadređeni su rešili da prvo tamo odu atlani da vide kako će se snaći sa Drako bićima, pa će da šalju posle i ostale. Kad su videli da Atlani uspešno mogu da odolevaju Drako, poslali su i maldekijance. Ali pre toga su Atlani na Zemlji počeli da istrebljuju dinosauruse, jer su ovi bili preplavili čitavu planetu. Kada su maldekijanci stigli na Zemlju, napali su Drako, i njihovu svemirsku stanicu na Mesecu, a marsovci su otpočeli napad na Drako sa svoje planete (a kasnije su i oni došli na Zemlju), a Atlani su napadali Drako sa Atlantide, i onda je u jednom trenutku nastao opšti haos i pobijeni su skoro svi dinosaurusi (to što naša nauka kaže da su izumrli, ne znači da je tačno

)