Počinjem da pravim spisak knjiga koja ću pročitati u skorije vreme.
Predložite nešto, vi iskusniji i načitaniji.
Počinjem da pravim spisak knjiga koja ću pročitati u skorije vreme.
Predložite nešto, vi iskusniji i načitaniji.
- Zašto nosiš taj glupavi zečji kostim?
- A zašto ti nosiš taj ljudski kostim?
''sudbine'' miroslava popovića
''šesti dan'' rastka petrovića
где си пошла с крмељиве очи
za tvoje godine i za pocetak ozbiljnog citanja, ono sto ne treba da propustis:
Ubiti pticu rugalicu-Harper Li
Lovac u razi-Selindzer
...koLIke godine?
@Paulo Koeljo - Priručnik za ratnika svetlosti
Richard Bach - Iluzije
...da se nađu...
''na drini ćuprija'' od ive andrića imaš u lektiri, garant
ali, pročitaj ''evgeniju grande'' od balzaka.
где си пошла с крмељиве очи
Preporuka Maše Rebić
http://www.laguna.rs/index.php?m=pisci&id=655&blog=182
Zapisao sam sve, pa idemo redom..
pa, ako ces redom, onda nemoj ni da pocinjes
mislim, ako ces da citas masu rebic ili bjelicu, i ako ti se kojim slucajem to svidi, onda slobodno preskoci moju preporuku, jer nema sanse da ti se ovo prvo svidi, pa da se onda i u ovome drugome "nadjes"
citalacki ukus se formira vremenom, i da bi znao sta je dobra knjiga moras da "progutas"i neku losu, al ne mora da ta losa bude bas losa na nivou bjelice
meni je Bjelica vrh, i kao osoba, a i knjiga mi se sviđa,
ukusi su različiti..
i šta sad, svetu se ne može ugoditi, iako se ne razumem nešto, maša rebić je u isti koš stavila ovo što i ti, kao i dostojevskog
najbolje da uzmem slikovnice
bjelica ti je mozda vrh jer si suvise mlad i suvise malo knjiga si procitao
ok je da se nekome bjelica dopada, ali da ta literatura ima bilo kakvu knjizevnu vrednost (isto vazi i za rebicku, vesnu radusinovic, marijanu mateus i slicne), moze da kaze samo neko ko o knjizevnosti pojma nema
s'izvinjenjem
al ti slobodno citaj sta ti srce iste, nase je da odgovorimo na temu...
ma dobro, ok je, poštujem to što kažeš
iskreno, ja za mašu rebić nisam nikad čuo, samo sam video ovu njenu preporuku..
npr, pročitao sam davno grabljivicu i golu istinu, ali ne svrstavam ih u (za sada malobrojne) knjige koje sam pročitao.. jer i sam kapiram da su shit, mada našao sam ih u kući (ju) i eto uzeo..
Nedavno sam pročitao knjigu Zivotinjska farmu od Orvela....
Mislim knjiga me je oduševila.....
naravno...i ja sam procitala masu rebic i bjelicu dovoljno kolicinski i bas zato mogu da kazem da je shit, ne pljujem ih po difoltu....i nemam nista protiv da ih cita ko zeli, kupi, ima u svom domu, preporuci dalje...ali mi je skandalozno kad mi neko kaze da su te knjige vrh, jer nisu bas ni po cemu, pa cak ni po kaviltetu papira na komse su stampane, a o drugim stvarima da ne govorim, a kad ih smesti u istu recenicu sa dostojevskim, meni se iz momenta place..ko sto rekoh-mlad si, ima vremena da shvatis sta volis da citas, za pohvalu je to sto uopste hoces i zelis da citas, za razliku od tvojih vrsnjaka...
Nemam pojma koliko godina imaš, ali nije ni bitno, svako "nađe" sebe u određenim knjigama, bez obzira na godine.
Elem, moja preporuka je:
Paulo Koeljo - Alhemičar
Po pitanju "klasičnih dela" Rat i Mir, Zločin i kazna, Mati, Revizor, Ana Karenjina....itd, ima toga.....
Od "novijih" da tako kažemo: Životinjska farma, dobih je ja na preporuku nečiju, odlična knjiga, i pročitaj od Adamsa Daglasa - Autostoperski vodic kroz galaksiju isto fina knjiga.
Što se tiče Ive Andrića i njegovog dela "Na Drini ćuprija", možeš to početi da čitaš, ali uzmi poveći jastuk i čitaj je na krevetu, knjigu koja je toliko opisna ne pamtim da sam čitao kao što je Na Drini ćuprija, dijaloga možda ukupno imaš tri lista, možda, a opisaaaaaaa.......ne čudi me što mu dadoše Nobela.
P.S.
Može se desiti da zaspeš čitajući Andrića
Prepisujem Alhemičara na prvom mestu,onda Autostoperski vodič kroz galaksiju
i recimo Tvrdica,Molijer...
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
CKM... Playboy...Star...i tako...
Zaboravio si Scandal
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,