eh, jeco, da si danas išla sa mnom na pijacu - ko zna šta bi mi sve zabranila da kupim?
где си пошла с крмељиве очи
uopste ga ne sastavljamo,stalno smo u minusu,dajemo cekove bez pokrica i pored svega toga babe i dede nam stalno pomazu.sto rece neko kupujem stvari pa kad ima nekoliko u korpi stanem da u sebi izracunam mogu li jos ili ne.odrekli smo se mnogih stvari i ponekad mi je muka od svega.volela bih bar jedan opusteni mesec ,bez razmisljanja sta ce biti.nedavno nam je u poseti bila rodjaka koja je dugo odsutna i koja nam je sve vreme kukala o krizi u svedskoj,a da nam to i dokaze rekla nam je da su ove godine ustedeli tek neku hijadu.mi smo saosecajno i sa razumevanjem klimali glavama,ne stizes do reci od nje.muz me je posle pitao sta to bi -ustedjevina-?
uvatim za jedan kraj drzaljicu od lopatu, drugi kraj zabrbocim u svezu balegu pa udri po rebra duznicima....
Da generalno često čujem da je ljudima sve teže da sastave kraj s krajem, kako je sve nenormalno poskupelo... U redu bi bilo i da se cena rada povećala, plate...Kod mene obično računi kasne sa uplatom, redje se kupuje garderoba ...nadam se da neće biti prevelikih odricanja , ali mora što se kaže na svaki dinar da se misli. Ranije nekako nije bilo baš toliko opterećenja...Ma kad vidim kako neki ljudi žive, kako se muče i gladuju , prosto shvatim da nemam razloga za brigu...Ali to je jače od nas, jer teško je ako se treba odreći nekih stvari na šta smo navikli, lako se naviknemo na dobro a teško na loše....
Види, одрицање је неминовно, и то је рецимо нешто што ја могу да прихватим.
Али се питам докле... Имам утисак да је сваког месеца све горе.
За сад га пришијем некако... Крајеве, мислим.
Али сваког месеца натежем све више, и у једном моменту мора доћи до пуцања.
Па ме малко хвата паника.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Па ја то тако кажем...
Иначе... Јој.
У суштини, не дам да ме обузме паника начисто, само малкице.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
juče sam naređala sve račune za plaćanje. jednostavno, muka mi je da kažem kolika je cifra....i to je cifra koju moram da plaćam - infostan, struja, telefoni, kablovska....krediti i sve to.
где си пошла с крмељиве очи
Грејање је прескупо...