Rešenje odavno postoji i zove se grad smeća, predgrađe Kaira je u pitanju
Živim samo ovaj sadašnji trenutak, jer sve ostalo ili je već prošlo ili je neizvesno hoće li doći.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
taj isti grad može da se očisti ne bez jednog evra već i bez jednog dinara u džepu, problem je taj što te pare treba uložiti u čišćenje šuma, reka i jezera.
nedavno sam šetao fruškom gorom i u sred šume podalje od glavnog puta naletim na bačenog smederevca i jednog olupanog fiću. to sigurno nije bacila neka fabrika već čovek poput tebe i mene sa tom razlikom da nema dva grama mozga u glavi.
Živim samo ovaj sadašnji trenutak, jer sve ostalo ili je već prošlo ili je neizvesno hoće li doći.
Али мене занима зашто је све ово урађено сад...
Шта је циљ?
Чишћење планете сигурно није.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
ovaj video je iz '92 godine
ali i tada je bilo loše, iako to ne znam iz ličnog iskustva
od ovoga gore ne znam da li može..
Jedan od tačnih razloga, drugi ti je zamlaćivanje janosti kako se nešto radi, kako imaju plan, kako će biti bolje....itd.
Suština su banke i ekonomija koja je neumoljiva.
Evo uzmimo bivšu SFRJ kao prostor, sa izuzetkom Slovenije, a nama pridruži Albaniju, od navedenog prostora se pravi Evropska Indija.
Zašto bi vukao brodove na rezanje u Indiju, kada ti je sve dostupno preko "bare", Hrvatska, Crna Gora, jevtina radna snaga (seća li se iko radnika u Smederevu koji su tražili da imaju platu od 1$ na sat), za smeće ista logika. Tako polako ali sigurno postajemo smetlište sveta i trećerazredne robe koja je svagde drugde odbijena.
Ali bitno da imamo VB na tv-u i sve je ok. Kao što Rimjani davno rekoše:"Dok je hleba i igara"
Poslednje uređivanje od Moonster : 17-03-2011 at 21:34 Razlog: Slovca
šta ćeš kad nemamo nikog ko je realno zainteresovan da sruši taj novi rim