Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 21 do 40 od 85

Tema: Bombe za Libiju ....!!

  1. #21
    незаборавни члан форума
    PRCKO avatar
    Status : PRCKO je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Lokacija : Mad Hatter's Tea Party
    Poruke : 2,566

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Citiraj Prvobitno napisano od PRCKO Vidi poruku

    Poceli su sa bombardovanjem,malo pre je francuski avion pogodio libijsko borbeno vozilo...

  2. #22

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    pre neku nedelju moja komšika došla iz libije, radila u bolnici, kaže baš na zelenom trgu

    meni je gadafi kul : )

  3. #23
    Registrovani Član
    supermen*prvi avatar
    Status : supermen*prvi je odsutan
    Registrovan : Oct 2009
    Lokacija : Kolin, Ceska Republika
    Poruke : 1,899

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Bojim se da Gadafi nece odrzati obecanje i sjebati celo Sredozemlje zbog ove ocigledne agresije na njegovu zemlju i mesanje stranih sila u unutrasnje stvari jedne suverene zemlje.

    Neprestano slusamo debilne i decje izgovore kada su u pitanju razlozi za svaku agresiju. Posle se "izvinjavaju" da su imali pogresne informacije i na tome se sve zavrsi, naravno do sledeceg agresorskog napada kada propaganda pocne da vrti izmisljotine sve u krug.
    Sve sto kazem potpisujem

  4. #24
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    PARIZ / TANJUG
    PRESSONLINE - ag.
    19. 03. 2011



    Amerika se uključila u napad na Libiju
    :
    ODISEJEVA ZORA


    Američki ratni brod ispalio rakete na Libiju. Time se SAD priključila Francuskoj koja je danas avionima napala ciljeve u Libiji u okviru akcije "Odisejeva zora" .....




    / .... Ispaljene krstareće rakete na Libiju ... /


    Američki ratni brod ispalio je večeras krstareće rakete protiv snaga libijskog vodje Moamera Gadafija, javila je amerićka tv mreža Si-En-En (CNN). Prema procenama do sada je ispaljeno 112 raketa na 20 ciljeva.
    Libijska državna televizija izvestila je da su krstarećim raketama bombardovane, kako tvrdi, civilne mete u Tripoliju.
    Visoki američki vojni zvaničnik saopštio je Rojtersu da se koalicija snaga SAD, Britanije, Francuske, Italije i Kanade sprema za napad nadomak libijske obale.
    Britanski premijer Dejvid Kameron potvrdio je da su britanske snage u akciji iznad Libije.
    Francuski avioni bombardovali su četiri puta teritoriju Libije i uništili brojne tenkove režima Moamaera Gadafija, saopštila je francuska vojska.



    Libijci formirali ljudski štit ispred Gadafijevog kompleksa ...


    Više hiljada Libijaca formiralo je danas ljudski štit u kompleksu objekata libijskog vodje Moamera Gadafija u Tripoliju u pokušaju da spreče moguće vazdušne napade.
    Libijci iz svih društvenih slojeva požurili su u kompleks Bab Al-Azizijah uzvikujući parole i noseći portrete Gadafija, a na razglasu se čuju pesme u slavu njihovog lidera.
    "Otac i majka su mi rekli da će avioni napasti kompleks pa sam došao da štitim našeg vodju", kaže desetogodišnji Mahmud.
    Vlada je pustila strane novinare u inače zatvoreni kompleks kako bi videli da narod pruža podršku Gadafiju.



    Obama odobrio vojnu operaciju protiv Libije ...


    Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je danas odobrio ograničenu vojnu operaciju protiv Libije, i dodao da libijski lider Moamer Gadafi nastavlja sa napadima.
    On je ponovio da SAD neće slati kopnene trupe u Libiju, i dodao da je duboko svestan rizika svake vojne akcije.
    Viceadmiral Vilijem Gortni potvrdio je u Pentagonu da je sa američkih i britanskih brodova i podmornica danas ispaljeno 110 do 112 raketa tomahavk na ciljeve oko Tripolia i Misrate.


    Francuski avioni uništili četiri libijska tenka ...


    Francuski borbeni avioni uništili su četiri libijska tenka u vazdušnom napadu jugozapadno od Bengazija, grada na istoku Libije, javila je katarska tv stanica Al Džazira iz Kaira.
    Francusko ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da je francuski borbeni avion uništio prvi cilj u Libiji nakon što je otvorio vatru na libijsko vozilo u 16,45 časova po Griniču, saopštilo je francusko Ministarstvo odbrane.
    "Prva meta je napadnuta i uništena", kazao je na brifingu portparol ministarstva Loren Teser, a preneo Rojters.
    Prema njegovim rečima, u operaciji čiji je cilj zaustavljanje napredovanja snaga Moamera Gadafija prema položajima pobunjeničkih snaga učestvuje oko 20 borbenih aviona u radijusu 100 do 150 kilometara oko Bengazija, uporišta pobunjenika.
    Porparol je dodao da će francuski nosač aviona "Šarl de Gol" sutra krenuti ka Libiji.
    Centralna komanda operacije je još u fazi formiranja.
    Portparol oružanih snaga Tjeri Birkar obavestio je novinare da je prva operacija u Libiji izvedena u 16,45 po Griniču u cilju nametanja rezolucije UN o zoni zabrane leta i zaštite pobunjenika od Gadafijevih snaga.
    "Vozilo je jasno identifikovano kao neprijateljsko", kazao je pukovnik Birkar, opisujući metu kao "vozilo koje je predstavljalo pretnju civilnom stanovništvu", preneo je AFP.


    ***

    DEJA VU !!!!!!!!!!..... Sve ....ama sve je skoro isto kao i 1999 _te ....samo mi nemasmo naftu !
    Onaj ko je pomislio da američki degenerici neće doći na žurku ....grdno su se prevarili .
    Ovaj kratki, buljooki, sa ovom solo akcijom ima dijagnostikovan Napoleonov Syndrom kao i njegovi prethodnici …..kada onomad masakriraše onoliko ljudi u pobuni Novekaledonije protiv svojih francuskih osvajača.Ali danas o tome NIKO ne priča – zaboravilo se. Ustvari …. kukavički (mada za to ima mnogo adekvatniji izraz!) se ćuti.
    Za ruse - podrepaše , koji su mogli da iskoriste svoje pravo na Veto ali >> OPET NISU HTELI <<… da se ne zamere svojim klerofašističkim istomišljenicima ….šta reći ….. a nemati emetivan nagon !!... A do prekojuče liferovaše Gaši onoliko oružje ? Ili možda baš zato ?
    Zašto merkelka kategorično ovoga puta sa njima zajedno ne mrsi … ? ? ? … zapanjilo je evropu – ali Boga mi i ceo svet !!. Istini za volju, i taj krajnje ,, čudan ,, razlog će ubrzo na videlo jer... (66- god.!) okupirana nemačka uvek mora da radi samo ono …. šta >tata< kaže. A prodane 'talijanske duše onomad dadoše Avijano a sada... avio-luke Napulj i Brindizi – za napade na Libiju .Musolini im još u krvi.
    Sve u svemu …. duša me boli za Libiju i njen narod koji nikada do sada nije živeo loše a još manje u siromaštvu.Čitam pre neki dan u novinama, koliko je keša - Gaša godišnje delio narodu ?! Što nas ne zapade takav ,, tiranin ,, nego ovaj bolesnik ????????????
    Neznam koja je ovo ....ako je(?) Gašina finta, šta čeka i što ne čini ono obećano ili se i on femka kao i mi onomad .... jer je svestan da je ovih manijaka mnogo više i opremljenije


    P.S. Sve pisano malim slovom bilo je namerno !

  5. #25
    Registrovani Član
    supermen*prvi avatar
    Status : supermen*prvi je odsutan
    Registrovan : Oct 2009
    Lokacija : Kolin, Ceska Republika
    Poruke : 1,899

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    LONDON - O tome kolika je popularnost Moamera el Gadafija na Balkanu, te kako balkanski mediji prate cijelu situaciju u Libiji, osvrnuo se i ugledni list Ekonomist.

    Naime, kako navodi Ekonomist, poznato je da su bivša Jugoslavija i Libija imale izuzetno dobre odnose, a Gadafi je posebno cijenio Tita. I dok je kasnije bio u dobrim odnosima sa Stipom Mesićem, Harisom Silajdžićem, Borisom Tadićem, Ekonomist navodi i jedan veoma neobičan susret Gadafija i nedavno izabrang kosovskog predsjednika Bedžeta Pacolija.

    Naime, prošle godine Pacoli je bio u posjeti Libiji sa ciljem da Gadafija ubijedi da odustane od prosrpskog stanovištva i prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Tokom posjete Pacoliju i saradnicima je rečeno da će ih Gadafi primiti u pustinji, gdje je postavljen njegov šator.

    Međutim, po njihovom dolasku, desilo se nešto neobično, nezabilježeno u savremenoj diplomatiji. Naime, Gadafi je tada Pacoliju i saradnicima rekao da počnu da pjevaju i plešu. To je trajalo jedno vrijeme i već im je ponestajalo pjesama. Na kraju im se pukovnik Gadafi smilovao i rekao da mogu prestati, ali im je i dodao da nikada neće priznati Kosovo sve dok su njegovi lideri američke pudlice, koje plešu i zabavljuju druge svjetske lidere, poput marioneta. Osramoćeni kosovski zvaničnici pognute glave su napustili Libiju.
    Sve sto kazem potpisujem

  6. #26
    Banovina
    Sandokan avatar
    Status : Sandokan je odsutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Poruke : 3,687
    Tekstova u blogu : 1

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Rusija je sramni saveznik u celoj ovoj priči .....

  7. #27
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Citiraj Prvobitno napisano od Sandokan Vidi poruku
    Rusija je sramni saveznik u celoj ovoj priči .....

    Ovim svetom odavno vlada ZLO.
    Hilari, verovatno po preporuci svog psihijatra leči bračne komplekse i traume bacanjem bombi dok joj na ulicama svih većih gradova, verbalno i transparentima - zahtevajući momentalni prestanak napada na Libiju (Washington Post - 18.03.2011) > narod < ptotestuje a konto, po koji put već očigledno- sprovedenog varvarizma .
    Rusi ? Šta o njima više pričati ? Pa,zar je iko i jednog minuta pomislio da bi francuzi ….a potom i ostali iz >> ĐAVOLJE PIRAMIDE << tako lako pokrenuli ovaj inferno , da su rusi i oni jeftini azijski papani uopšte i pomislili da stave VETO ? Ma, dajte ! Ćutali su k'o * zaliveni onda ….ćutaće i dalje ! Čak i onda, kada jednima budu oteli Čečeniju a drugima Tibet. Fekalija – nikada – ne postaje – ČOVEK ! A od one dvojice se ništa i ne može očekivati – ONI su čifuti.
    Uostalom, sa svim svojim dosadašnjim ćutološkim stavovima, pokazali su sve ….. za BUDUĆNOST !
    Okupirani japan bi u situaciji u kojoj se nalazi, trebao dobro da drži jezik za zubima... kao da mu ovo do sada ništa nije bilo dovoljno međutim, kao i nemci a i mnogi drugi usitnjeni … u njih se samo stave američke baterije na > on < i automatski iz njih izlazi sinhronizovan tekst !
    Svi su oni PIONI …. VEĆIH - ,, igrača .. !!!!!!!!!

    Pukovniče, sa srećom ali kako je sve počelo…na žalost !,,..neverujem da će ti i Alah od sada više biti na pomoći !

  8. #28
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Nedelja 20.03.2011
    Izvor: Tanjug



    "POST" O GADAFIJU I BOJNIM OTROVIMA ......


    Vašington -- Sateliti zapadnih sila otkrili su lokaciju gde je smešteno oko 10 tona bojnog otrova iperita, u pustinji južno od Sirte u Libiji, piše “Vašington post”.





    Ukoliko bi libijski lider odlučio da ga upotrebi, mogao bi ubiti puno Libijaca, navodi se, ali i konstatuje da američki zvaničnici takav napad ne smatraju verovatnim.

    Bez obzira na to, neki bivši libijski zvaničnici i evropski lideri izražavaju zabrinutost da bi nepredvidljivi Gadafi mogao da upotrebi taj gas za terorisanje Bengazija.

    Takve izjave pokrenule su Organizaciju za zabranu hemijskog oružja, koja je u okviru Ujedinjenih nacija, i koja nadgleda libijsko dobrovoljno uništenje bojnih otrova, da traži od Tripolija garanciju da svoje zalihe drži bezbedno i da ih ne koristi.

    Libijski ambasador u toj organizaciji, Ahmed Hasan Ahmed Valid, vojni oficir obučavan za protivhemijsku zaštitu u Rusiji i Srbiji, odgovorio je da “situacija u vezi sa hemijskim oružjem da bude uništeno ostaje nepromenjena i pod kontrolom”.

    Više američkih zvaničnika kažu da se pomenuta lokacija pažljivo posmatra, a jedan, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su pripremljeni vojni planovi za uništenje zaliha, ako bude neophodno.

    Libija je do nedavno bila na putu da sama uništi preostale zalihe do 15.marta, u mestu Rugava, više od 210 kilometara južno od Sirte. Kanisteri sa iperitom sada sadrže polovinu arsenala koji je libijska vlada otkrila 2004. godine, kada se generalno odrekla oružja za masovno uništenje.

    Taj proces je, međutim, zaustavljen u februaru, zbog kvara na sistemu za hlađenje u mobilnoj hemijskoj fabrici, smeštenoj pored garaže, gde je iperit trebalo da bude uništen.

    Petina iperita je očvrsnula zbog starosti i neupotrebljiva je, a ostalo je u obliku tečnosti i teorijski bi se moglo upotrebiti iz aviona i helikoptera, iako uz ogroman rizik po pilote. Libija je uništila svih svojih 3.500 prijavljenih specijalnih raspršivača.

    Pola DeSater, bivši pomoćnik državnog sekretara koja je u vreme admisitraciije Džordža Buša nadgledala napore za eliminaciju libijskog programa za proizvodnju oružja za masovno uništenje, kaže za ono što je preostalo da nije baš ništa, “ali skoro da je tako”.

    Neki vladini analitičari su skeptičcni da je Libiija zaista prijavila sve svoje hemijsko oružje, ali drugi se ne slažu.

    Portparol Stejt departmenta je precizirao da je državna sekretarka Hilari Klinton, kada je rekla da Gadafi ima “preostalog hemijskog oružja i još nekih gadnih stvari”, imala na umu hemijske agense, “a oni su na sigurnom”.


    ***

    Glavna uloga i režiser ...isti !!!
    Mogli su malkice bar scenario da promene … Ali u tome i jeste poenta - da omalovažavanjem i extra spračinom na najsiroviji i najsuroviji način pokažu čovečanstvu.... svoj domen varvarizma !

    Dabome, Gaša ima toliko toga prljavog ! Verovatno ima već nekoliko ili u najmanju ruku pravi tek atomsku, ima dokazano pobijenih par miliona sunarodnika – i isto toliko proteranih ... pa taj šovinista i diktator sve to želi da uništi za > < ??!! ….sa pet kanistra od po 3 l nekih bućkuriša ?! Ali ma zastarelu PVO
    More, raspaliće oni po nosu sve i savkog , ko u kući ima samo i Domestos !!!!

    Tugo moja , gde ode ljudska monstruoznost ? Bravo droco - civilizacijo …..


    P:S Bolje da i ja ponešto odćutim - da ne počnem da vulgaršem ...od besa i nemoći

  9. #29
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!


  10. #30
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Izvor: FoNet



    MAJKL MUR: OBAMA VRATI NOBELA !





    LOS ANGELES - Poznati reditelj Majkl Mur kritikovao je američkog predsednika Baraka Obamu zbog vojne akcije u Libiji i pozvao ga da vrati Nobelovu nagradu za mir.
    Mur je vojnu akciju SAD u Libiji uporedio s Irakom i Avganistanom, prenose američki mediji.

    Murovi komentari preuzeti sa Tvitera, objavljeni su u subotu, nakon što su američke snage ispalile 110 "tomahavk" projektila na vojne mete u Libiji, sa ciljem da se spreče snage odane libijskom vođi Muamaru Gadafiju da preuzmu Bengazi, uporište libijskih pobunjenika.
    Napad na Libiju počeo je na osmu godišnjicu početka rata u Iraku.

    Obama je rekao u subotu da SAD i njeni saveznici deluju kako bi zaštitili narod Libije od potencijalnog masakra. Reditelj Mur napisao je da bi Obama zbog napada na Libiju trebalo da vrati Nobelovu nagradu za mir koju je dobio 2009. godine.

    Majkl Frensis Mur je američki pisac, reditelj i producent. Reditelj je dokumentarnih filmova: Ludi za oružjem, Fahrenhajt 9/11, Bolesno, Kapitalizam, Ljubavna priča koji su postali najgledaniji dokumentarni filmovi svih vremena.

    Mur za sebe kaže da je liberal. On je oštar kritičar globalizacije, velikih korporacija, posedovanja oružja. Kritikovao je rat u Iraku, bivšeg američkog predsednika Džorža Buša, američki zdravstveni i bankarski sistem.
    Magazin Tajm proglasio je Majkla Mura 2005. jednim od 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

    ***

    Fenomenalni Majkl Mur... uvek i pravo u metu !

    Ako ubiješ jednog čoveka onda si ubica ; ukoliko ubiješ desetine onda si zločinac ALI ako ubiješ milione onda si (samo) osvajač i još = DOBIJEŠ NOBELOVU NAGRADU ?? ? !!!
    Po tome, posthumno bi i Hitleru trebala da pripadne ta ista !Po svemu do sada viđenom, nema razlike jer su se odavno izjednačili u razaranju i ljudstvu.


    Hitler → 1933 – 1945 …........ Amerika → 1945 /Hirošima/ ...pa do – 2011...!!.....a još nije kraj !!!

  11. #31
    Registrovani Član
    Waterfall avatar
    Status : Waterfall je odsutan
    Registrovan : Oct 2010
    Pol:
    Lokacija : Beograd
    Poruke : 361

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Sve ovo me podseca na bombardovanje SRJ.

    Strasno je kuda ovaj svet ide

    Treba pojedine Libijce dovesti u Srbiju da vide kako se zivi - onda ce Gadafija da ljube u...noge..
    *Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.

  12. #32
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Citiraj Prvobitno napisano od Waterfall Vidi poruku
    Sve ovo me podseca na bombardovanje SRJ.

    Strasno je kuda ovaj svet ide

    Treba pojedine Libijce dovesti u Srbiju da vide kako se zivi - onda ce Gadafija da ljube u...noge..
    Zlatne ti reči međutim, .... malo ih > KO < čuje i čita !Pogotovo ne > ONI < koji bi to morali i trebali !

    Ostršćeni sam apstinent - godinama. Kada dođe vreme izbora - razmišljam da momentalno i za svaki slučaj, podnesem zahtev za odštetu zarad nastupajućih nanetih bolova ili se odmah hvatam za Smith & Wesson ... s'obzirom da znam koja me (opet) sledeća Golgota čeka....te ne mogu da se odlučim... koga pre da oladim ?!,,...neke od njih ili sebe ?? Za one prve je žalosno i metak potrošiti a ja, kako znam i umem, moram da p(r)oživim još koju godinicu , ne bili i ovom drugom omogućila da postane akademski građanin i završi, ovaj već započeti fakultet.

    Ali bih, kao obicna gradjanka Srbije (kako nametnu BOTA) iliti po našem SRPKINJA , poželela bar jedno pedesetak godinica - ovakvog "diktatora" - koji će obezbediti svakom našem mladom čoveku, koji navrši 18 godina - stan, i studiranje u inostranstvu (kao što to imaju i deca ,,naših političara,, !) sa mesečnom stipendijom od 2200 €, besplatnom strujom, komunalijama, i niz drugih stvari …. kao što nam Miroslav Lazanjski objasni ,, diktaturu,, pukovnika Gadafija - u emisiji >> Upitnik << 21. marta ove godine !!!

  13. #33
    Banovina
    Sandokan avatar
    Status : Sandokan je odsutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Poruke : 3,687
    Tekstova u blogu : 1

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    VEDRANA RUDAN: SMRT SE ZOVE AMERIKA

    sreda, 23 mart 2011 11:25



    Kad plane Amerika, krenućemo da branimo američku demokratiju od Amera. U međuvremenu - God Bless Libija



    Pred neki mi se dan učinilo kako su Ameri odustali od "obrane civila" koji su se digli protiv Gadafija naoružani tenkovima. Nadala sam se da su američki političari koji su većinu svojih građana pretvorili u siročiće bez krova nad glavom, zdrastvenog osiguranja, mirovina i posla, odlučili prisiliti multinacionalke da malo olabave i dozvole da američko roblje dođe do daha.

    Koja greška. Na američkim cestama prosvjeduju gladni Amerikanci, bez tenkova, na libijskim cestama su "borci za slobodu" naoružani do zuba. Tko ih je naoružao? Kakvo glupo pitanje. Zašto? Amerima, onom malom Mađaru koji misli da je Napoleon jer nosi cipele broj trideset i šest i ostalim američkim dečkim na terenu, treba nafta.

    Rusija se suzdržala? Kina se suzdržala? Njemačka ne želi ratovati? Neki Arapi ne smiju Amerima reći ne. Krenuo je rat koji će u Libiji "civilima" donijeti mir. Koliko je libijskih civila već nakon prvih letova američkih i evropskih borbenih aviona izgubilo život ne znamo a nije ni bitno. Svi su poginuli da bi Libiji demokracija zakucala na vrata.

    Vidjeli smo to stotinu puta. Ameri bi bili smiješni da nisu toliko opaki. Definitivno najveći zlikovci u povijesti čovječanstva. Dnevno se zadužuju dvije milijarde dolara, Kina ih je kupila, Rusi nisu goloruki a Arapi imaju i love i iskustva sa svojim dugogodišnjim "saveznicima". Ipak je sve nekako uzalud.

    Jezivo. Možda će svijetu donijeti sreću revolucija koja tinja u samoj Americi? Obični Amerikanci žive poput ljudi iz trećeg svijeta i sve im je jasnije da je besmisleno ginuti u Libiji i libijama da bi njihovi gospodari spremili milijarde dolara u vlastite džepove. Čak su prozreli i lutka koji im je svojom crnom kožom garantirao promjenu.

    Sve je teže živjeti u ovakvom svijetu. Mi evropski bijednici postali smo NATO sinovi i kćeri. Kad plane Amerika, krenut ćemo braniti američku demokraciju od Amera. U međuvremenu - God Bless Libija.


    Blog. V. Rudan


    Ovo jutros pročitah, nije neka velika mudrost ali je istina ...

  14. #34
    Registrovani Član
    Waterfall avatar
    Status : Waterfall je odsutan
    Registrovan : Oct 2010
    Pol:
    Lokacija : Beograd
    Poruke : 361

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Nije los tekst..istina..
    *Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.

  15. #35
    Registrovani Član
    Bisernica avatar
    Status : Bisernica je odsutan
    Registrovan : Aug 2009
    Pol:
    Lokacija : Razbibriga
    Poruke : 20,094
    Tekstova u blogu : 22

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Citiraj Prvobitno napisano od supermen*prvi Vidi poruku
    Nemoj jos da pocnem da ne volim Rusiju zbog ovoga!!!!!!
    Ne znam samo kada ćemo shvatiti da u politici nema ljubavi ,samo interesa?!
    Da im je interes trenutno da mu pomognu ne bi se femkali u Savetu bezbednosti sa
    uzdržanim stavom ,kao što su radili i kada smo mi bili u pitanju !
    Podržavam Gadafija ,ako ni zbog čega drugog ,a ono zbog bombardovanja od strane amera,
    ista meta ,isto odstojanje i od jednih i od drugih ,kao što je i sa nama bilo
    Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
    A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.

  16. #36
    Administrator
    Man avatar
    Status : Man je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Lokacija : Razbibriga
    Poruke : 24,535
    Tekstova u blogu : 320

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Ko će profitirati od rata protiv Gadafija


    Serija revolucija u arapskom svetu, a pre svega aktuelni sukob u Libiji, kao i katastrofa koja je zadesila Japan i ostavila ga bez dovoljno energenata, ruskoj kompaniji “Gasprom” mogla bi da ove godine donese porast prodaje prirodnog gasa za tri do pet odsto, što je 10-15 milijardi kubnih metara, procenjuje moskovska investiciona banka “VTB Kapital”.


    Evropa bi zbog sukoba u Libiji mogla da izgubi deset milijardi kubnih metara gasa od planirane godišnje isporuke iz ove severnoafričke zemlje, a ukoliko se sukob prelije na susedni Alžir, taj gubitak bi mogao da iznosi do 50 milijardi kubnih metara gasa. Od čega će naravno da profitira Rusija. Rat u Libiji imaće, međutim, po mišljenju Pepea Eskobara, pisca knjige “Globalistan: kako se globalizovani svet pretvara u rat za vodu“, mnogo više od jednog profitera, a među glavnima su i Pentagon, NATO, Al Kaida, libijski pobunjenici, ali i francuske kompanije koje kontrolišu dobar deo svetskih izvora vode.



    Pentagon i NATO
    Šef Pentagona Robert Gejts izjavio je ove nedelje da postoje samo tri represivna režima na celom Bliskom istoku: Iran, Sirija i Libija.

    Sve je počelo sa Afrikomom (američkom komandom za Afriku), ustanovljenom za vreme Džordža V. Buša, protiv koje su većina afričkih vlada, intelektualaca i organizacija za zaštitu ljudskih prava. Sada se rat preneo na NATO. Po rečima profesora Horasa Kembela, Afrikom je prevara, „od koje koristi prvenstveno imaju ‘Dinkorp’, MPRI i KBR (kompanije koje rade za vojsku)“.

    Afrikomove rakete pogodile su, metaforički, i Afričku uniju, koja se, za razliku od Arapske lige, ne može kupiti novcem sa Zapada. Naftne monarhije iz Persijskog zaliva pozdravile su bombardovanje, ali ne i Egipat i Tunis. Samo pet afričkih zemalja nije podređeno Afrikomu, a Libija je jedna od njih, zajedno sa Sudanom, Obalom Slonovače, Eritrejom i Zimbabveom.

    Glavni plan NATO je da zavlada Sredozemljem, kao NATO jezerom. Samo tri od 20 mediteranskih zemalja nisu članice NATO, ili u njegovom programu za partnerstvo. To su Libija, Liban i Sirija. Ova poslednja je sledeća. Liban je već pod blokadom NATO od 2006. godine i sada je došao red na Libiju.

    Saudijska Arabija i Katar
    Kralj Abdulah se ovim potezom rešio svog večitog neprijatelja Gadafija. Svetska pažnja je skrenuta sa saudijskog zauzimanja Bahreina kako bi se ugušio legitimni, mirni, prodemokratski pokret protesta.

    Domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine sigurno zna kako da napravi povoljan ugovor. Njihovi „miraži“ pomažu u bombardovanju Libije, dok se Doha sprema da trguje naftom iz istočne Libije. Katar je odmah postao prva arapska zemlja koja je priznala libijske „pobunjenike“ kao jedine legitimne predstavnike zemlje, samo jedan dan nakon što su sklopili ugovor o prodaji nafte.

    Francuzi
    Sarkozijev saučesnik u planu o zoni zabrane leta bio je Nuri Mesmari, Gadafijef šef protokola, koji je prebegao u Francusku u oktobru 2010. godine. Italijanska tajna služba odala je odabranim medijima informacije o tome kako je to uradio. Uloga DGSE, francuske tajne službe, bila je manje-više objašnjena na plaćenom vebsajtu „Magreb konfidenšel“. Pobuna u Bengaziju krčkala se od novembra 2010. godine. Sve su zakuvali Mesmari, Abdulah Gehani, pukovnik vazduhoplovstva i francuska obaveštajna služba. Mesmari je nazvan libijskim Vikiliksom, jer je obelodanio gotovo sve Gadafijeve vojne tajne. Sarkozi je to jedva dočekao, besan zbog toga što je Gadafi otkazao unosan ugovor o kupovini francuskih borbenih aviona i francuskih nuklearnih elektrana.

    Al Kaida
    Anglo-francusko-američka koalicija, a sada NATO, (ponovo) bori se zajedno sa Al Kaidom, koju predstavlja Al Kaida u Magrebu. Libijski pobunjenički vođa Abdel Hakim al Hasidi, koji se borio sa talibanima u Avganistanu, potvrdio je italijanskim medijima da je lično regrutovao „oko 25“ džihadista iz Derne u istočnoj Libiji kako bi se borili protiv SAD u Iraku. Sada su oni „na linijama fronta u Adždabiji“, gradu u severoistočnoj Libiji. Početkom marta Magreb je javno podržao „pobunjenike“. Tako Pentagon opet mora da radi sa duhom Osame bin Ladena.

    Vlasnici izvora vode Malo njih na Zapadu zna da Libija, zajedno sa Egiptom, leži na nubijskoj peščarskoj izdani (slobodne podzemne vode), koja predstavlja vredan izvor sveže vode. Moglo bi se reći da je zato ovo i rat za vodu. Kontrola nad izdanima nema cenu. Sistem vodovodnih cevi, koje su zakopane u pustinji u dužini od 4.000 kilometara, koštao je Gadafija 25 milijardi dolara, a da ni centa nije pozajmio od Međunarodnog monetarnog fonda ili Svetske banke! Na ovaj način vodom se snabdevaju Tripoli, Bengazi i cela libijska obala. Naučnici procenjuju da je količina vode koja se tu nalazi jednaka vodi koja proteče Nilom tokom 200 godina.
    Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko

  17. #37
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Citiraj Prvobitno napisano od Manijak Vidi poruku
    Ko će profitirati od rata protiv Gadafija


    Serija revolucija u arapskom svetu, a pre svega aktuelni sukob u Libiji, kao i katastrofa koja je zadesila Japan i ostavila ga bez dovoljno energenata, ruskoj kompaniji “Gasprom” mogla bi da ove godine donese porast prodaje prirodnog gasa za tri do pet odsto, što je 10-15 milijardi kubnih metara, procenjuje moskovska investiciona banka “VTB Kapital”.


    Evropa bi zbog sukoba u Libiji mogla da izgubi deset milijardi kubnih metara gasa od planirane godišnje isporuke iz ove severnoafričke zemlje, a ukoliko se sukob prelije na susedni Alžir, taj gubitak bi mogao da iznosi do 50 milijardi kubnih metara gasa. Od čega će naravno da profitira Rusija. Rat u Libiji imaće, međutim, po mišljenju Pepea Eskobara, pisca knjige “Globalistan: kako se globalizovani svet pretvara u rat za vodu“, mnogo više od jednog profitera, a među glavnima su i Pentagon, NATO, Al Kaida, libijski pobunjenici, ali i francuske kompanije koje kontrolišu dobar deo svetskih izvora vode.



    Pentagon i NATO
    Šef Pentagona Robert Gejts izjavio je ove nedelje da postoje samo tri represivna režima na celom Bliskom istoku: Iran, Sirija i Libija.

    Sve je počelo sa Afrikomom (američkom komandom za Afriku), ustanovljenom za vreme Džordža V. Buša, protiv koje su većina afričkih vlada, intelektualaca i organizacija za zaštitu ljudskih prava. Sada se rat preneo na NATO. Po rečima profesora Horasa Kembela, Afrikom je prevara, „od koje koristi prvenstveno imaju ‘Dinkorp’, MPRI i KBR (kompanije koje rade za vojsku)“.

    Afrikomove rakete pogodile su, metaforički, i Afričku uniju, koja se, za razliku od Arapske lige, ne može kupiti novcem sa Zapada. Naftne monarhije iz Persijskog zaliva pozdravile su bombardovanje, ali ne i Egipat i Tunis. Samo pet afričkih zemalja nije podređeno Afrikomu, a Libija je jedna od njih, zajedno sa Sudanom, Obalom Slonovače, Eritrejom i Zimbabveom.

    Glavni plan NATO je da zavlada Sredozemljem, kao NATO jezerom. Samo tri od 20 mediteranskih zemalja nisu članice NATO, ili u njegovom programu za partnerstvo. To su Libija, Liban i Sirija. Ova poslednja je sledeća. Liban je već pod blokadom NATO od 2006. godine i sada je došao red na Libiju.

    Saudijska Arabija i Katar
    Kralj Abdulah se ovim potezom rešio svog večitog neprijatelja Gadafija. Svetska pažnja je skrenuta sa saudijskog zauzimanja Bahreina kako bi se ugušio legitimni, mirni, prodemokratski pokret protesta.

    Domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine sigurno zna kako da napravi povoljan ugovor. Njihovi „miraži“ pomažu u bombardovanju Libije, dok se Doha sprema da trguje naftom iz istočne Libije. Katar je odmah postao prva arapska zemlja koja je priznala libijske „pobunjenike“ kao jedine legitimne predstavnike zemlje, samo jedan dan nakon što su sklopili ugovor o prodaji nafte.

    Francuzi
    Sarkozijev saučesnik u planu o zoni zabrane leta bio je Nuri Mesmari, Gadafijef šef protokola, koji je prebegao u Francusku u oktobru 2010. godine. Italijanska tajna služba odala je odabranim medijima informacije o tome kako je to uradio. Uloga DGSE, francuske tajne službe, bila je manje-više objašnjena na plaćenom vebsajtu „Magreb konfidenšel“. Pobuna u Bengaziju krčkala se od novembra 2010. godine. Sve su zakuvali Mesmari, Abdulah Gehani, pukovnik vazduhoplovstva i francuska obaveštajna služba. Mesmari je nazvan libijskim Vikiliksom, jer je obelodanio gotovo sve Gadafijeve vojne tajne. Sarkozi je to jedva dočekao, besan zbog toga što je Gadafi otkazao unosan ugovor o kupovini francuskih borbenih aviona i francuskih nuklearnih elektrana.

    Al Kaida
    Anglo-francusko-američka koalicija, a sada NATO, (ponovo) bori se zajedno sa Al Kaidom, koju predstavlja Al Kaida u Magrebu. Libijski pobunjenički vođa Abdel Hakim al Hasidi, koji se borio sa talibanima u Avganistanu, potvrdio je italijanskim medijima da je lično regrutovao „oko 25“ džihadista iz Derne u istočnoj Libiji kako bi se borili protiv SAD u Iraku. Sada su oni „na linijama fronta u Adždabiji“, gradu u severoistočnoj Libiji. Početkom marta Magreb je javno podržao „pobunjenike“. Tako Pentagon opet mora da radi sa duhom Osame bin Ladena.

    Vlasnici izvora vode Malo njih na Zapadu zna da Libija, zajedno sa Egiptom, leži na nubijskoj peščarskoj izdani (slobodne podzemne vode), koja predstavlja vredan izvor sveže vode. Moglo bi se reći da je zato ovo i rat za vodu. Kontrola nad izdanima nema cenu. Sistem vodovodnih cevi, koje su zakopane u pustinji u dužini od 4.000 kilometara, koštao je Gadafija 25 milijardi dolara, a da ni centa nije pozajmio od Međunarodnog monetarnog fonda ili Svetske banke! Na ovaj način vodom se snabdevaju Tripoli, Bengazi i cela libijska obala. Naučnici procenjuju da je količina vode koja se tu nalazi jednaka vodi koja proteče Nilom tokom 200 godina.

    Vlasnici izvora vode Malo njih na Zapadu zna da Libija, zajedno sa Egiptom, leži na nubijskoj peščarskoj izdani (slobodne podzemne vode), koja predstavlja vredan izvor sveže vode. Moglo bi se reći da je zato ovo i rat za vodu. Kontrola nad izdanima nema cenu. Sistem vodovodnih cevi, koje su zakopane u pustinji u dužini od 4.000 kilometara, koštao je Gadafija 25 milijardi dolara, a da ni centa nije pozajmio od Međunarodnog monetarnog fonda ili Svetske banke! Na ovaj način vodom se snabdevaju Tripoli, Bengazi i cela libijska obala. Naučnici procenjuju da je količina vode koja se tu nalazi jednaka vodi koja proteče Nilom tokom 200 godina.

    Dabome, sve do sаdа se i smаtrаlo dа je glаvni i jedini rаzlog što mestа ...kao što su Bendžаvedа, Rаs Lаnufа i Brege stаlno prelаze iz ruke u ruku, ... zаprаvo nаftа ... jer su, oko ta tri naselja koncentrisana četiri velikа nаftnа terminаlа, iz kojih se nаftа direktno pretаče u tаnkere zа izvoz.
    I ako ovi bezumnici zaista dođu... zarad neke nemoći ma šta to kao razlog bilo ... na tu monstruoznu odluku tj. da tendencioznim bombardovanjem svega onog što se kreće - unište kompletnu trasu Libijske hidro mreže .. „ Velike reke „ - koja se nalazi duž morske obale od Brege ka Sirtu ... i... od Brege ka Bengaziju ... bila bi to po obimu, nezapamćena, humanitarna katastrofa ... u kojoj bi >>> BEZ VODE ostalo više od 4,5 miliona Libijaca <<< !!!!

    Pa se nameće jedno kvizno pitanje : „ Da li krater dubine 8 metara može da izazove pad projektila iz višecevnog, raketnog bacača BM – 21 ,,grad,, od 122 mm .... kakvim raspolaže libijska vojska te time razori hidro – Pay plan ?? „

    Analogno tome, ova enormna invazija na Libiju ima zajednički imenilac koliko za naftu, gas i oružije... toliko ništa manje i za ............. >>> vodu <<< !!!

    A ko će profitirati u ovom libijskom – vrzinom - kolu ?!,,... nije sporno razaznati ali teško znati posle koliko vremena i još više nevinih žrtava ?! To naravno pobednike ne pomera.
    Međutim, ukoliko se evropljani ne uzmu u pamet u roku od odmah ... vrlo brzo će im sve zvezdice popadati sa plave zastave !!!!

    ***

  18. #38
    Registrovani Član
    Raisa avatar
    Status : Raisa je odsutan
    Registrovan : Mar 2011
    Pol:
    Lokacija : Jer noc je ceo moj svet i ovaj grad vec znam napamet
    Poruke : 1,036

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Moj ujak se vratio iz Tripolija..kaze,posto je ziveo u elitnom delu,izjasnio se da je ''cuo pucnjavu izdaleka''

    inace svaka cast za Gashu,on i protiv svojih,i Amera,francuza,britanaca..

  19. #39
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    АMERIČKO BURE BARUTA NA BLISKOM ISTOKU .....


    Америчка политика „меке снаге“ сродна је коришћењу кремена, никада не знаш на којем месту, у које време и од какве варнице ће букнути ватра.

    Нешто слично десило се у северној Африци и на Блиском истоку. Неоспорно је да горива у региону има довољно. Чак се види у неким телевизијским репортажама да међу стотинама хиљада „избеглица“ нема ни жена, ни старијих, ни деце. Само млади, здрави момци. Незапослена омладина. Стиче се утисак да је револуција за њих само начин да пређу у просперитетну Европу. Саосећајни Европљани традиционално се „ужасавају“ репресије од стране диктаторских режима, чак иако полуписмени човек који такве речи не зна, тражи азил.

    Чак ни бензин не гори сам од себе. Треба га запалити. Присутан је и знак постојања таквог система у америчкој политици на Блиском истоку, тим пре што већ неколико година она демонстрира нове тенденције и нови стил.

    На пример: најстарији традиционални метод за САД да задржи земље које се развијају у зони свог утицаја био је установљен у Африци, Азији и Латинској Америци диктаторским режимима са жестоким убијањем воље народа за независношћу. При свему томе Вашингтон се није либио да често употреби проверени метод као што је војни преврат. Сада је Бела кућа у улози браниоца „бунтовног народа“ и могла би да прети смрћу тим својим штићеницима који покушавајуда се одупру промени сценарија на сцени блискоисточног позоришта. Више се то односи на пуковника Гадафија. Либијски лидер је дошао на власт уз подршку СССР-а, а не САД-а и већ самим тим, ако ћемо искрено, на амерички начин он је дужан да ослободи место за поузданијег партнера, са тачке гледишта запада који вене без нафте.

    Без обзира колико се неко трудио, револуција за разлику од војног преврата, треба да сазри без обзира да ли је обојена или цветна. Чак и њени пројектанти не знају тачно каква ће искра да упали пожар народног гнева. Сматра се да је узрок почетка протеста против корупције и незапослености у Тунису, која је прерасла у панарапску „револуцију јасмина“, послужоло је самоубиство младог човека коме су забранили да продаје воће због непоседовања лиценце, и он се убио зато што није могао да нађе други посао. То је било довољно да у земљи почну улични нереди, а председник Бен Али, не покушавши чак ни да им се супротстави, кукавички је побегао у иностранство. И сада мало ко се сећа да недуго пре почетка туниских таласа на сајту WikiLeaks-а се појавио чланак америчке дипломатске преписке у којој је Тунис био назван „полицијском државом“, а Бен Али вођом те државе који је заборавио на потребе свог народа.

    Нешто слично се догодило у Египту. Иако „жескоки“ диктатор Хосни Мубарак неко време се опирао и на крају је срамно напустио своју функцију, чак не покушавајући да прихвати многобројну подршку својих присталица, самим тим и армије. И у случају ове револуције претходило је појављивање тајних докумената Стејт департмента на WikiLeaks-у, што показује да је САД већ дуго убеђивао египатског председника да одустане од диктаторских навика и спроведе у земљи демократске реформе.

    Овим нећу да кажем да су публикације WikiLeaks-а биле средство за утицај на масу и послужиле као окидач за „јасмин револуцију“. Нимало. Једноставно у арсеналу информационих ратова постоји такво средство, као „информациона бомба“ која служи као детонатор за почетак процеса, а постоји и такав термин – „информациона мина“. А њена дестинација је сасвим другачија. Мина се поставља раније и треба да експлодира у одређеном моменту, када је „процес већ кренуо“, али њега је потребно довести до краја и ставити тачку.

    „Цурење“ информација из Стејт департмента је баш могло да послужи као таква мина одложеног дејства. Објављени материјали, преписке америчких дипломата могли су бити средство психолошког притиска на будуће жртве, тих истих Бен Алија и Мубарака. Циљ таквих акција је лишавање одређених политичара и државних радника, воље за супротстављањем, да им се унапред усади осећај безизлазности и неизбежног краха, да до њих доведе чињеницу да је Вашингтон њима незадовољан и да их неће подржати у тешком тренутку, без обзира на вишегодишње заслуге у заштити америчких интереса. Осетивши себе „обрађеним материјалом“ било који политичар ће доћи до закључка, да је борити се за власт бескорисно и да је боље кукавички отићи, али остати жив, него бити обешен по вољи „стратешких партнера“.

    Зато је само Гадафи решио да се суптротстави. Он сигурно не треба да чека милост од запада. Није заслужио. Било би лакомислено сматрати да Вашингтон није очекивао и да се није припремао за такав развој ситуације. Очекивао је, спремао се и спремио. Он је већ одавно забринут за „демократизацију“ Блиског истока, сада већ подржаног англосаксонским носачима авиона у Средоземном мору.

    Нисам био лењ и прегледао сам дугачак списак пројеката који се од 2001. године до дана данашњег налазе у раду Савета спољне политике (ССП ), водећег амерчког „невладиног“ аналитичког центра. Како се показало, у том списку наводе се, на пример, овакве теме: „лобирање политичких и економских реформи на Блиском истоку“ (руководилац Лиса Андерсон, члан Савета спољне политике). Некада је Лиса Андерсон заузимала положај директора Института Блиског истока на Колумбијском универзитету и председника Асоцијације блискоистичних испитивања САД-а. Тренутно је члан Савета фонда Карнеги по етици међународне политике – и то баш на време! Копрецедавајући организацијом за заштиту људских права Human Rights Watch на Блиском истоку и преседник Америчког универзитета у Каиру. Лиса Андерсон посебно препоручује чланак у којем се наводи њена научна специјализација: „професор спољне политике, експерт за формирање држава и смене ражима“ (special expertise in state formation and regime change). По свему судећи у америчкој професури постоје и такве научне страсти.

    „Реформе у арапском и исламском свету“ (лидери Стивен Кук и Насиб Сабах, ССП одељење блискоисточних студија). Стивен Кук, већ наведен, поред тога и као директор који се финансира од Савета „независне“ политичке групе САД-а у правцу реформисања арапског света (Independent Task Force on U. S. policy toward reform in the Arab world);

    Иницијатива арапске реформе (руководилац Хенри Сигма 2005. године – директор пројекта ССП „САД/Блиски исток„, а до доласка у савет био је извршни директор америчко европског конгреса; рабин ортодоксне школе јудаизма Torah Vadath).

    „План деловања САД-а: ширење политичке и економске либерализације Блиског истока“ (руководилац Елиот Шреџ 2005. године – научни сарадник ССП-а, а затим потпредседник Google-a за глобалну комуникацију и ПР).

    То је само део блискоисточних програма ССП-а. А у САД-у постоји још много таквих организација.

    Који је интерес Американаца да шире „демократију“ у региону где су већ успели да се опеку у том процесу? Зато што је 2006. године баш на инсистирање Вашингтона била „демократизована“ палестинска аутономија и спроведени су избори за палестински национални савет, као разултат свега тога у сектору Газе су дошли исламисти. Зар лекција није била научена? Или је обрнуто – баш то Вашингтон и хоће да постигне у Северној Африци. Највероватније ни једно ни друго. Није искључено да су Американци схватили да у борби са исламистима они губе и зато Вашингрон жури да већ сада искористи незадовољство народа Северне Африке и Блиског истока својим владарима, да им сами помогну да смене корумпирани врх који влада у арапским земљама. И тако кроз 2-3 године после одласка САД-а из Ирака и Авганистана и неизбежног краха „антитерористичке“ операције НАТО-а, то ће урадити Хизб-ут-Тахрир, Ал Каида и „Браћа муслимани“ који ће у очима осталих муслимана бити победници, наследници дела чувеног Салах ад-Дина, ослободиоца исламских земаља од крсташа.

    Зато није ни чудно, да у тако критички важној држави као што је Египат први изрони као потенцијални наследник Мубарака и покуша да постане „опозиционар“ исти такав као Мубарак, штићеник САД-а, Мухамед ал-Барадеј, члан Међународне кризне групе (International Crisis Group), која се финансира из фонда Карнеги, Форда, Гејтса и, наравно, из фонда Сороша, чији је власник у списку руководства ICG као и Мухамед ал-Барадеј.

    Симболично је то још да се у априлу 2010. године бивши директор МАГАТЕ јавно изјавио да би хтео да се врати у египатску политику као „агент промена и заштитник демократије“. Као да је знао да ће убрзо доћи до тога.

    Уосталом, то је неважно. За сада САД не мора да брине. Ко год би дошао на власт у арапским земљама на таласу „демократизације“, чак и сам Бин Ладен, у прво време он би свеједно био приморан да се оријентише на Вашингтон и његове европске савезнике. Нафта мора некоме да се продаје, ако хоћеш да обуздаш народну стихију која је осетила укус слободе и некажњивости! А власт и новац брзо бришу идеолошке разлике, претварајући у безличну масу било конзервативце, било либерале, било комунисте. Мислим да би и исламисти који би сели у председничке и министарске фотеље при индиректној подршци САД-а, кренули тим истим путем, од храма до мамона. Али ми то сазнати нећемо. Већ смо испробали на себи америчко буре барута.

    Аутор : Александар САВЧЕНКО
    Превод с руског : Р.Досковић


    ***

    Jedan sjajan analitički osvrt !!!!

  20. #40
    Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Poruke : 1,250

    Početno Re: Bombe za Libiju ....!!

    Subota 09.04.2011/Agencija TANJUG


    SRPSKI RADIKALI PODRŽALI GADAFIJA ...





    BEOGRAD - Učesnici skupa koji je održan u Beogradu u organizaciji Srpske radikalne stranke (SRS) izrazili su podršku libijskom narodu i lideru Muameru Gadafiju i osudili politiku SAD prema Libiji.

    Potpredsednik SRS Dragan Todorović je u prepunoj Velikoj dvorani Doma sindikata rekao da građani Srbije podržavaju Libiju i njegovog vođu pukovnika Gadafija da očuvaju državu i slobodu.

    Todorović je rekao da je i SR Jugoslavija bila žrtva Milosrdnog anđela, kako je nazvana agresija NATO. "Ista misija pod nazivom Odisejeva zora ponovila se u Libiji, ona predstavlja sumrak
    civilizacije i mora se stati na put tim zločincima", rekao je on.

    Prijatelj Gadafija Ahmet Mezugin zahvalio je SRS i "bratskom srpskom narodu" na podršci, ističući da je cilj libijskog naroda pobeda. On se založio za slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja kome se sudi u Haškom tribunalu.

    Najmlađi Šešeljev sin Vladimir pročitao je pismo podrške lidera radikala libijskom narodu u kome je naveo da je Libija izložena zločinačkoj agresiji NATO na čelu sa SAD, gde se ubijaju civili kako bi se nasilnim putem promenio sistem radi uklanjanja Gadafija i otimanja libijske nafte.

    Uz ocenu da je Gadafi dokazani prijatelj Srbije na skupu su istaknute slike Gadafija i predsednika SRS Šešelja, transparenti i zastave , intonirane su srpska i libijska himna kao i tradicionalne srpske pesme. Skupu su prisustvovali predstavnici libijske ambasade, unuk nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Tita Joška Broz i Šešeljevi sinovi Nikola i Vladimir.


    ***

    Nisam radikalka ali svojski podržavam Moamera Gašu !Pa ma kako... dabogda pobedio sve one monstrume !!!

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... ZadnjaZadnja

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •