skontala sam da nisam pročitala dosta kultnih knjiga, pa sam počela od Tolkina xD
skontala sam da nisam pročitala dosta kultnih knjiga, pa sam počela od Tolkina xD

Nađa Velimirović
Sacramentum animi: tajna ukradenih ispovesti
Filozofski detektivski roman mističnog naslova Sacramentum animi inspirisan je brutalnom realnošću i visprenom fantastikom, pisan u istraživačkoj i literarnoj formi predstavlja smeli žanrovski eksperiment jednog filozofskog uma.
Saga o nerazjašnjenoj i čudesnoj smrti čuvenog beogradskog profesora teologije koji svojoj učenici poverava težak zadatak i ostavlja joj u amanet ne samo svoju privrženost, slabosti i emocije već i strašnu tajnu klira u čije je redove Služba bezbednosti bivše Jugoslavije ubacivala svoje operativce tzv. Crnu stražu.
Na zanimljiv, jedinstven i neobičan način autorka prepliće priče o obaveštajnim skandalima koji su uzdrmali istočnu i zapadnu crkvu kao i ceo Balkan.
Kuća iz snova- Rejčel Hor
Divna porodična priča..
"Igram, pevam, lako mi je, niko ne zna kako mi je.."
Zima sveta- drugi deo trilogije "Stoleće", autora Kena Foleta.
"Igram, pevam, lako mi je, niko ne zna kako mi je.."

О вуковима и сенкама
Бранислав Јанковић
Kроз векове... постојала је ТАЈНА...
У измаглицама далеке прошлости стари богови су оставили људима Тајну на чување и нестали пред хришћанима. Од тог времена не престаје потрага за дрвеном кутијом која скрива Тајну и Мудрост. Главни јунак романа Сибин Марковић-Вук, пензионисани мајор српске војске, инициран је у „Верне“, организацију која вековима чува дрвену кутију. Према њој аспирације има и главна јунакиња, Сенка Богдановић, као припадница антитерористичке организације Српске православне цркве. У борби за моћну посуду која крије тајну спознаје учествују и темплари, комунисти и неке веома познате историјске личности. Преломни тренуци српске историје у овом роману виђени су очима оних који су, кроз векове, долазили у додир са њом. Свети Сава, принцеза Оливера Хребељановић, Стеван Синђелић, Александар Ранковић… били су само неки од чувара Тајне.
Ова књига је паралелна историја Србије, али и паралелна прича о љубави која спаја припаднике сукобљених страна, Сенку и Вука.
mnogo mi se sviđa....stigla sam preko polovine, ali nemam zamerki uopšte. nadam se da neću ni imati![]()
где Ñи пошла Ñ ÐºÑ€Ð¼ÐµÑ™Ð¸Ð²Ðµ очи
pročitah prekjuče. preporučujem.
Agape - Aleksandar Gajšek - tja, jedan korak udesno čitam pa dva koraka ulevo ne čitam
Abraham VergheseVrata suza
TJ PROČITO (OTVORIO - ZATVORIO)
omnia praeclara rara
sjajna knjiga .... prilepina već sad nazivaju ruskim klasikom, iako je mlad, ima 40ak godina.
iskoristila sam noć knjige u ''delfi'' knjižarama pre par nedelje i pazarila 3 prilepinove knjige...mislila sam da ću da ih čitam na moru, ali ne vredividim im kraj ovih dana.
knjigu sam dobila od izdavačke kuće ''novosti''....naravno, limunada....ali nije bila loša za plažu![]()
realno skroz.
potresna priča o ljubavi na početku raatnih dešavanja devedesetih.
dobih je na poklon pre par dana i stvarno me je zaintrigiralanadam se da ću završiti sa čitanjem ovog vikenda.
sinoć završila čitanje. izvanredna, divna knjiga koja mi je vrlo često izazvala suze....u prepoznavanju nekih teških životnih trenutaka. najtoplije preporučujem.
Članovi koji su pročitali ovu temu: 0