Jarceva festa-Mario Vargas LJosa
Jarceva festa-Mario Vargas LJosa
ja kupio danas od istog autora "AVANTURE NEVALJALE DEVOJČICE"
dzoramo se kad procitas?
"Razvoj duhovnog života u Bosni pod uticajem turske vladavine"
doktorska disertacija Ive Andrića
Počeo "Kaluđer koji je prodao svoj Ferari" po preprouci najomiljenije osobe sa neta
- Zašto nosiš taj glupavi zečji kostim?
- A zašto ti nosiš taj ljudski kostim?
"O junacima i grobovima"Ernesto Sabato
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
Zemlji obecani
Hilari Dzordan
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
1Q84, Haruki Murakami
I smile when I 'm angry.
I cheat and I lie.
I do what I have to do
To get by.
But I know what is wrong,
And I know what is right.
And I'd die for the truth
In My Secret Life.
Luk Deveniš - Gospodarica Rima
Seks, ubistva i zakulisne radnje u drevnom Rimu. Vučica vreba iz senki.
Četrdeset četvrte godine pre Hrista, suprotstavljene sile guraju rimsku republiku ka nasilnom kraju.
Vidovnjak proriče da će mladi Tiberije Neron, ako se bude oženio rođakom i lepoticom Livijom Druzilom,
postati otac četiri rimska kralja. Livija, gonjena ambicijom, posvećuje čitav život ispunjenju tog proročanstva.
Nijedan zločin nije dovoljno okrutan ako vodi ispunjenju veličanstvene sudbine. U osvit imperijalnog doba, počinje
krvava pripovest prepuna erotike, opsednutosti .
Gospodarica Rima, pripovest stogodišnjeg roba Ifikla, portretiše velike žene imperijalnog Rima – Liviju, Juliju, Antoniju
i Agripinu – robinje ambicija, nagona i želje za uspehom. U prvoj knjizi uzbudljivog, novog serijala, Luk Deveniš vanrednim
umećem oživljava ove izuzetne žene, koje su živele u tom monstruoznom dobu.
Nastavak je knjiga *Zmijsko gnezdo*
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
Atačment 4653
Christopher John Francis Boone knows all the countries of the world and their capitals and every prime number up to 7,057. He relates well to animals but has no understanding of human emotions. He cannot stand to be touched. And he detests the color yellow.
This improbable story of Christopher's quest to investigate the suspicious death of a neighborhood dog makes for one of the most captivating, unusual, and widely heralded novels in recent years.
rile_laki_oblak - zato sto je preporucen od strane 4 od 5 strucnjaka za razbibrigu..
Luk Deveniš - Zmijsko gnezdo
e baš juče završih sa čitanjem ove knjige.
ne bih ništa da prigovorim maniru pisanja glumca lauševića, zaista. ne verujem da se može bolje od ovog...samo bih, ako je to uopšte važno, dala svoje mišljenje o sadržaju pisanija...
dakle, očekivala sam...ali, zaista sam očekivala da ću negde, u nekom trenutku (kojih je mnogo opisano u tih 400 i nešto dana) videti mrvicu kajanja za ubistvo dvojice ljudi i teško ranjavanje trećeg.
nigde toga nema.
samo mi zvoni u glavi njegova rečenica ''koliko to batina moram da istrpim da bih počeo da se branim?''
dakle, kao da bio opet isto učinio da se nađe u toj situaciji.
e pa, uz svo uvažavanje, poštovanje, čak i obožavanje njegovog glumačkog dela, kao čovek mi se ovde pomalkice smučio.
где си пошла с крмељиве очи
pa nisam sigurna da se nigde ne može naći ni trunka kajanja ,iako to nije baš na jasan način napisano.
rečenica - Čovek koji je ubio nikada neće biti slobodan. Sloboda je pravo drugih da kažu šta misle o meni, a ja sam više i ne znam šta znači ta reč.
govori o njegovom shvatanju sopstvenog čina .Shvatiti težinu dela koje čovek napravi je pola kajanja već.
Sloboda je pravo drugih da kažu šta misle o meni - ovom rečenicom govori da ne očekuje od nikoga razumevanje ili opravdanje za svoj čin ,čime sam sebe
osuđuje ,možda jače i teže nego što ga je sud osudio - ja više i ne znam šta znači ta reč.
ne želim da pravim njegov psihološki profil ,ali mislim da je prisutna svest o delu i samim tim i kajanje.Da li bi u sličnoj ili istoj situaciji postupio isto,to je pitanje
na koje bi bilo pretenciozno dati odgovor ,možda i bi - ali se pitam ,šta bih ja uradila za mog brata .Ne podnosim nasilje ,ali nasilje,nasilje rađa.
Teška priča ,teška knjiga,teško onom ko je pisao ,a teško i onom koji čita ......nedaj bože nikome !
to jeste...ne daj Bože nikome .
zaista - koliko to batina čovek treba da istrpi da bi počeo da se brani ?!samo mi zvoni u glavi njegova rečenica ''koliko to batina moram da istrpim da bih počeo da se branim?''
Što bi rekao jedan socijalni radnik - pa šta joj je teško da istrpi nekoliko šamara !? !!
ne znam, ovde bi trebalo da pričamo o knjizi, a ne o postupku, izvinjavam se za skretanje sa teme.