Ne budite na kraj srca, samo je pokusala da ostavi utisak obicne osobe a ne nekog snoba, da pokaze da ume da se opusti i veseli... meni je ona mnogo draga i slatka zenica![]()
Ne budite na kraj srca, samo je pokusala da ostavi utisak obicne osobe a ne nekog snoba, da pokaze da ume da se opusti i veseli... meni je ona mnogo draga i slatka zenica![]()
Ne voli da čita svaki treći
Više od 60 odsto građana Srbije retko čita, od kojih njih 36 odsto ni ne voli da čita, a 25 odsto nema vremena za čitanje, pokazalo je istraživanje agencije "Medijum Galup" koje je danas dostavljeno medijima.
Istraživanje je pokazalo da se 41 odsto građana Srbije ne seća kada je poslednji put pročitalo knjigu, a svega 13 odsto njih uvek nadje vremena za čitanje.
Istraživanje je realizovano u oktobru 2012. godine, u okviru redovnog ispitivanja javnog mnjenja, intervjuom licem u lice, na uzorku od 1.072 ispitanika, koji reprezentuju punoletnu populaciju Srbije, navodi se u saopštenju.
Prema anketi, 29 odsto građana se može svrstati u kategoriju redovnih čitalaca, odnosno 13 odsto njih uvek nađu vremena za knjigu, a 16 odsto njih čita taman koliko treba "ni previše ni premalo".
Analiza pokazuje da se polovi značajno razlikuju u čitalačkim navikama.
Tipičan redovni čitalac u Srbiji je žena, mlađa od 30 godina, sa završenom višom školom/fakultetom, ili je učenik/student, koja živi u urbanoj oblasti i
koja nije udata.
Tipična osoba koja retko čita knjige jer ne voli da čita je muškarac, stariji od 65 godina, penzioner ili nezaposlen, koji živi u ruralnoj oblasti.
Izvor:blic.rs
ona nije snob, imala sam priliku da budem na večeri za istim stolom sa princezom...ali, ipak mi nije jasno kako može da igra uz mileta kitićai sve se nešto mislim da to nema veze sa snobizmom nego sa nečim drugim.
где си пошла с крмељиве очи
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna...ovima-dve-vere
možda zato što sam emotivno vezana za prijepolje, a možda i zato što sam videla mnogo slučajeva neslaganja zbog porodične istorije, ovaj članak me je baš privukao i obradovao, na neki način.
Na sajtu za grupnu kupovinu popust na abortus i sahranu
Na sajtu za grupnu internet kupovinu pojavio se neverovatna ponuda – popust na abortus!. Ako dovoljan broj žena “kupi” ponudu i ona uspe dobija se popust od 7.000 dinara na prekid trudnoće.
Jedna privatna klinika ponudila je na sajtu “Kupimo” prekid trudnoće sa anestezijom uz 28 % popusta, pa tako žena može da abortira za 18.000 umesto za 25.000 dinara?!
Prekid neželjene trudnoće je u Srbiji legalan do određenog stadijuma trudnoće, a posle toga se može izvršiti jedino ako lekari donesu takvu odluku. Međutim, ovde se postavlja moralno pitanje – da li je u redu na ovakav način povećavati “prodaju” jedne medicinske usluge koja je i dalje moralno diskutabilna.
Na sajtu “Na dlanu” navodi se još jedan bizaran primer sa sajta za grupnu kupovinu, u kome se nudi “sahrana sa popustom” pogrebnog preduzeća “Život je lep”. Ovaj pogrebnik na onaj svet ispraća za samo 18.000 dinara. Sajt Kupi rs, nudi i mogućnost da ovu, kao i druge usluge, poklonite prijatelju.
Kakav bi to samo poklon bio!
Izvor: Vesti online
život je lep....
Večnost je čista sadašnjost.
''život je lep'' d.o.o.
majko mila....neka propadnemo, ni za šta drugo nismo.
Бањалука - Два пијана аустријска припадника EUFOR-а претукли су јуче ујутро у центру Бањалуке Ану Ћурић и Стефана Бркића, послије чега су ухапшени, али су одбили да сарађују са полицијом позивајући се на имунитет, сазнаје "Глас Српске".Ћурићева је задобила лакше повреде, а у Одјељењу хирургије Универзитетског клиничког центра Бањалука казали су да је задобила нагњечење кука. Послије указане помоћи пуштена је на кућно лијечење. Бркић није тражио медицинску помоћ.Извор близак истрази испричао је да се инцидент догодио око 4.15 часова у недјељу ујутро, када су војници пришли Ани Ћурић на Булевару цара Душана код књижаре "Култура" и напали је.- Били су пијани. Најприје су јој се обратили, а потом је један од њих ударио по ногама и оборио на земљу. Ударили су је и у стомак. Када је то видио Стефан Бркић, који је Ану допратио до булевара, умијешао се како би је спасио. Војници су тада напали и њега ударивши га неколико пута по тијелу - казао је овај извор.
Како сазнајемо, од војника нису узете ни изјаве, јер су се позвали на имунитет.
Војници EUFOR-а били су у цивилу и без службеног аутомобила.
Strasnodala bi im ja imunitet pendrekom po glavi
![]()
oni ce se znaci lepo izvuci bez kazne sto su u tudjoj zemlji napali devojku jer im je alkohol udario u glavu i stitice ih imunitet...
Djevojka ima samo 21 godinu![]()
užasavam se nasilja, naročito okupatorskog.
Srbiju ne zanima besplatna struja
Opširnije http://www.vesti-online.com/Vesti/Sr...splatna-strujaIako je još prošlog novembra profesor dr Vladan Petrović u Badnjevcu kod Kragujevca postavio solarno postrojenje bez panela, koje sakuplja i skladišti sunčevu energiju koja cele zime može da se koristi, niko u Srbiji nije zainteresovan za njegov izum. S druge strane, predstavnici 19 zemalja, poput Indije, Švedske, Nemačke, Norveške, Škotske, Engleske, Italije, Turske, dolazili su da se uvere u snagu postrojenja. Profesor svakog dana pregovara sa njima i, ukoliko niko iz naše zemlje ne bude zainteresovan, on će postrojenje prodati najboljem ponuđaču iz inostranstva.
o živote..![]()
Večnost je čista sadašnjost.
pa ko da zaradi i da se nakrade na besplatnoj struji
nikola tesla je odustao od tantijema da vestinghaus ne bi bankrotirao, pocepao je ugovor i završio je kako je završio....meni je to '' o živote...''...a ovo - to je tako normalno![]()
http://www.rts.rs/page/stories/sr/st...profesoru.html
kakva bruka...
http://www.rtv.rs/sr_ci/hronika/vozi...je_354298.html
neko se uspanicio malo vise, ili neki![]()
kod nas svakih desetak godina - isto...a između toga - užas.
Zimske gume na meti novosadskih kradljivaca
Preko 30 vozila u Novom Sadu ostalo je u proteklih mesec dana bez sva četiri točka, pošto su se lopovi specijalizovali za krađu zimskih guma. Do sada nijedan lopov nije uhvaćen.
Mirko Rašković bio je zaprepašćen kada je ujutru na parkingu video svog "punta" bez ijedne gume. On kaže da je nove gume platio 20.000 dinara i onda je preko noći ostao bez njih. Štedeo je da bi mogao da ih kupi, a sada za nove nema novca.
On je samo jedna od žrtava lopova koji su sve osioniji. U proseku, svakog dana u Novom Sadu jedan automobil ostane bez guma, kažu u novosadskoj policiji.
Oficir u novosadskoj policijskoj upravi Đorđe Sokić izjavio je za Blic da je više krađa od kada su vozači počeli da kupuju nove zimske gume.
– Po zakonu, automobili moraju da imaju sve četiri zimske gume, a pojedinci su se dosetili da na tom propisu zarade – kaže Sokić i dodaje da kradljivci koriste neosvetljene parkinge i skidaju točkove sa automobila koji nemaju alarm.
U prodavnici guma kažu da je potražnja sada mnogo veća, a jedna zimska guma košta od 4.000 do 6.000 dinara.
trojka.rs/izvor:
![]()
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd...o-uznemirujuce
boze, ja ne mogu da verujem...![]()
![]()
pa kakav smo to narod, prolaznici da gledaju kako ubija stence i niko da reaguje
neljudi smo pravi... strasno