I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
O svojim se kvalitetima ne prica vec se dokazuju na delima.
Hvalisavcima u startu nista ne verujem.
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
Apsolutno.
a da li, recimo, ti indirektno kroz pricu ipak naglasavas svoje kvalitete? kada krene prica sa "... zamisli on je...", a ti se nadovezes sa "... ma gluposti, ja to ne radim tako, uopste nisam u tom fazonu"... ne znaci li to da se na neki nacin istices kao bolji izbor?
To je vrlo moguce da mozda radim na nesvesnom nivou ali to radi svako da izrazi svoj neki stav povodom necega.
Ali ne pricam o sebi kako sam ja dobar covek, postenjacina, neodoljiv ljubavnik, sposoban za sve i svasta, najpametniji i bla bla.
to je jasno, ali ipak se na neki nacin indirektno samoreklamiramo pricajuci o svojim stavovima i principima, ne mora to da bude bukvalno receno "ja sam najbolji/a", pametnom sagovorniku ce biti jasno sa kakvom je osobom za istim stolom
Pametna osoba i to moze da uzme sa rezervom.
sve se uzima sa rezervom dok dela ne pokazu istinitost tvrdnji
ja sam najdebela od najdebljih zena ....
Ciji potpis?
Ne samo da je divna osoba, nego odmah krene sa nabrajanjem ''kamiona i aviona''..imovinski status itd...a posle se pitaju kako su nastale žene sponzoruše..Pa sami nude imovinsku kartu..
Kod mene nijedna od tih priča ne može da prođe. Prilično dobro procenim sa kim razgovaram. ''Skeniram'' ga u deset minuta.
Pre više od 10 godina, srela sam osobu koja je o sebi pričala isključivo u negativnom kontekstu. Nisam ni tada poverovala u nijednu reč. Tako čovek nastupa, to je njegova igra. Naravno, čovek je bio izuizetan. Malo strog, ali veoma karakteran i neko ko mi je ostao u lepom sećanju.
Volim kada se neko predstavi u pravom svetlu. Budi ono što jesi, a ja ću proceniti, kakav si ....
Obično prestanem da slušam sagovornika kad započne sa autoreklamom..nema šanse da bude ni sagovornik a kamoli šta drugo..
kako su govorili naši stari :"Hvalite me moja usta"
Generalno ne volim kad neko počne da priča kakav jeste i kakav nije i šta ima i šta nema.
Sama ću da procenim da li mi se sviđa ili ne.
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
jesam vam ja rekla da sam genije..
Večnost je čista sadašnjost.
Nije da se hvalim, ali to se nikada nije desilo.
Večnost je čista sadašnjost.
najlepsa sam
Pff. Ja sam sva zgodna i neophodna. Divna sam i ne znam zasto vec to niste primetili i osnovali mi klub obozavaoca...bla bla ..
Mislim da takve osobe, zapravo imaju kompleks nize vrednosti i da na ovaj nacin, pokusavaju da rese taj problem. Jako su nesigurni u sebe, kad malo zagrebes ispod povrsine, naci ces dete a ne odraslu osobu..
Ja sam samo tu, da vreme brze prolazi....