ljudi koji imaju pitbulla,nikada nece promijeniti tu rasu...pit je velika maza,voli ljude i djecu ,odlican je cuvar.kako ga vi odgojite takav ce biti,a game mu je prirodno urodjeno...
ZASTO JE PIT NA LOSEM GLASU?
ovo je moje misljenje:1.mnogi vlasnici drugih rasa pasa su ljubomorni na pitbulla,jer pit je stvarno velika masinerija,ni jedna druga rasa nemoze podnijeti stoo pit moze da uradi(nemsilim smao na borbe)..2.pit kada napadne nije isto kada napadne neka druga rasa(vucijak ,doberman,rot itd..),jer mu je glavna tacka napad na vrat..pit ima najsnazniji ugriz od drugih pasa.njegov ugriz se mjeri oko 1t,dok na primjer vucijak ima oko 500kgugriza..tabela koja je napravljena o napadima psa na covjeka,prvo mjesto zauzima vucijak,a zadnje pitbull..
tvrsim da je vlasnik odgovorna za napad psa na covjeka sto pita,tako i drugih vrsta...zbog neodgovornih pojedinih odgaivaca pitbullova ,pit je ostao na losem glasu...zato ponavljam KAKO VI ODGOJITE PSA ,TAKAV CE I BITI.vlasnika treba kriviti a ne pitbulla kada napadne covjeka...moji pitbullovi nikada nisu ujeli ili napali cak ni kokosku,a toliko sma obisao i mazio tudje pitbullove da nijedan nije me ni ogrebao..