U Beogradu i Kragujevcu je zabranjeno i držanje pasa te rase...
Borbe su svakako zabranjene, kao i propagiranje istih.
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
nemoze manijak samo u jednom gradu da se to zabrani,mora u drzavi da se zabrani,a drzanje nije zabranjeno,nego su vlasnike pasa pohvatali i onda i njihevo pse odveli u azil
Ne pričaj gluposti ako ne znaš...
I u Novom sadu je zabranjeno držanje...
Odluka o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja na teritoriji grada Kragujevca, u svom članu četiri sadrži zabranu držanja i kretanja pasmine pit bul terijer. Predviđene kazne za fizička lica koja ne poštuju ovu zabranu su u rasponu od 2,5 do 75 hiljada dinara, kao i za odogovrna lica u pravnom licu. Preduzetnicima je zaprećena kazna od 5 do 25 hiljada dinara a pravnim licima i preduzećima od 50 hiljada do čak milion dinara.
Dušan Župljanić, načelnik Komunalnog inspektorata Skupštine grada Kragujevca, pojasnio je da komunalna inspekcija sprovodi ovu odluku na teritoriji grada. Ukoliko se utvrdi da neko lice krši članove odluke o zabrani držanja i kretanja pit bul terijera, komunalni inspektor podnosi prekršajnu prijavu, a odluku o visini kazne donosi sudija za prekršaje.
- Nije tačna konstatacija da je kazna za držanje pit bul terijera na teritoriji grada Kragujevca milion dinara. Postoji kao mogućnost kažnjavanja pravnih lica od strane sudije za prekršaje kaznom od 50 000 do milion dinara, pojasnio je Župljanić.
Utvrđivanje verodstojnosti pasmine vrši kinološki sudija Zoo higijene iz Kragujevca. Nakon utvrđivanja pasmine, Komunalni inspektor rešenjem nalaže uklanjanje psa, ukoliko se ne postupi po rešenju, uklanjanje psa vrši Zoo higijena.
I samo da podsetim, ovo treba svako da pročita
http://www.adas.org.rs/dokumenti/zak...-zivotinja.pdf
to je cista mafijaska politika,da sami ono za grad donose tu odluku!!!!gdje je tu logika,da se zabrani u kragujevcu,a nije u bg i drugim gradovima srbije..??
laju oni iz zastite zivotinja,pa su prenijeli na medije a narod koji nikada nije ni vidio pita uzivo poceo da laje
ocekujem prinovu u uzgaivacnici,jedno stene .do kraja mjeseca treba zenka da se okoti))
Ух, па то је за који дан.
Одмах слике да поставиш.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
i, kolko para jedno štene?
nije na prodaju..neprodajem ja pse,samo ih za sebe ostavljam
Колико их имаш?
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
sve do prosle godine imao sam15 ,sada imam 2 zenke za priplod..
ova jedna treba da se okoti,ali meni ide smao 1 stene
imao sam 10 pasa starih 1-1,5g,ovo ostalo sma poklonio jer nisma imao placa da drzim...plac na kome sam drzao pse je prodat,tako da sam morao da ih rasprodam i poklonim(