Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
bili su muževi, a li ne u istoj prostoriji.
где си пошла с крмељиве очи
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
ma dobro, pustite to šta je bilo nekad....ali, zaista mislim da su retki retki retki muškarci koji su u stanju da podnesu porođaj onako kako žena očekuje.
pazi mihaela, nisu oni tamo gde su babica i doktor vec pored zene, tako da ni oni mnogo od porodjaja ne vide... ali je bitno samo da je tu... meni bar bi bilo mnogo lakse da je bio pored mene... i to sto si rekla da bi tom muskarcu bilo potrebno vreme da pridje svojoj zeni je diskutabilno... u ljubavi ne postoji gadjenje, narocito kad zna da je sve to zbog njihovog deteta.
bas bih volela da se neki forumas ukljuci na temu pa da kaze da li bi da prisustvuje ili ne a narocito ako postoji neki koji je vec prisustvovao, pa da nam prenese svoje impresije
Зависи од мушкарца.
Мојој другарици је било непријатно, муж је све сликао, у детаље.
Хтела је да га избаци из сале на крају.
Ал добро, то је мислим један у 2.000.000.
Срећом
Кад сад сагледам свој надасве лак порођај, не би ми значило да је ту.
Ни њему се баш није ишло.
Додуше, у то време је то било могуће само у Градској болници на Звездари а мени се нешто није порађало тамо.
Плус, била је зима, време којекаквих вируса, па није било паметно ризиковати.
У сваком случају, добила сам неку уобичајену с којом сам између трудова дремала а за време трудова сам морала да се сконцентришем на дисање и да пратим звук на цтг-у, при чему ми је помагала једна студенткиња медицине која је ту на пракси.
Муж би ми ту свакако сметао.
Ипак, мислим да заједно о томе треба да одлуче и да не треба вршити притисак на мужа да присуствује ако он не жели.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Rodila se prva forumska beba!!
ova tema bi sad mogla da se zove - kad forum prisustvuje porođaju :raz_114:
moj je stav da ne treba da prisustvuje,odgledali smo zajedno film o jednom porodjaju i konstatacija mog muza je bila-zar bas mora toliko da se dere?od idealistickog sanjanja o tome da se zajednicki poradjamo nema nista.poradja se samo zena i drzanje za ruku i smirivanje nakon ,u mom slucaju 18 satnog porodjaja,toliko bi me iznerviralo da bih mu glavu otkinula da mi je bio blize.a da ne pricam o njemu koji na sam miris antiseptickih sredstava pobeli.neka hvala,nek samo on seta po hodniku i ceka.
p.s.-a da ih ima raznih ima,muz moje sestre je prisustvovao porodjaju,izasao iz sale posle toga zgadjen i konstatovao da on ,kad je sve to video,nema pojma kako ce joj posle toga prici.malo je falilo da se razvedu.
pa i treba da se razvedu.
E ne znam šta ste pisali, al ne bi tom prisustvovao ni za brdo karamela .....
...osim ako ne bih bio prinudjen, nekom frčnom situacijom....
Cestitam Vanjici i Prletu na prinovi
Volela bih da neko bude uz mene i da me bodri
.. al da bude obaveste i da ide na pripreme sa mnom da bi znao kako da se ponasa.. a ne samo da mi odmaze.
I naravno zavisi jako od njegovog mentalnog sklopa i razmisljanja na tu temu
Ako bi on bio za.. ja bih zelela da je kraj mene
e, neću nikad zaboraviti kad sam rađala prvu ćerku...sva sam nešto bila ushićena i blesava i srećna, a jedna iz bosne je bila u boksu iza mene i vikala ''mirzaaaaaa...ebem ti mater, na pamet mi više nećeš pastiiiiiiiiiiii!!!!''
:raz_114:
šta je boks?
Па порођајна сала је огромна просторија издељена на више тих мањих боксова одвојених стаклом (оним дебелим, непровидним).
Бар је на ГАК-у тако.
И у сваком боксу се порађа по једна жена.
У средини између боксова је опет неки већи простор, колико сам успела да приметим онако слуђена.
И мрачно је било, ја рецимо нисам могла да видим шта се дешава у другим боксевима али сам могла да чујем.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Kod nas u BN ne postoji boks,samo obicna porodjajna sala sa dva kreveta za porodjaj.Kada sam se ja poradjala,na drugom krevetu je bila jedna zena,koja je takodje trebala da se porodi.Gledala je citavo vrijeme kako se ja poradjam.Kasnije mi je pricala kako to nikada nece zaboraviti