Eto opet žene.. i sad sam stvarno ljuta..
Ako abortira, zaboga počinila je ubistvo.
Ako ne abortira, uništila je život jadnom muškarcu koga, zaboga, peca na dete i lišava
ga slobode.
Ako pak reši da bude samohrana majka, opet je loša jer zaboga, dete ima pravo da ima
oba roditelja.
Šta god da uradi, ona je kriva.
E pa neće da može..
I znaš šta. Možda bi muškarac, kada bi znao da neće samo jedna mala intervencija da ga
spasi odgovornosti, malo više vodio računa o tome šta radi.
Au bre.. u celoj priči, žene pa žene.. ko da one same sebi decu prave...![]()
Večnost je čista sadašnjost.
Godinama sam u priči koja se zove borba za ženska ljudska prava i izmedju ostalog i pravo na kontrolu sopstvenog tela ,a sa tim je usko povezan i abortus,i ne mislim da su žene krive,ali jesu odgovorne.
Abortus je hirurška intervencija I stepena i nije ni malo bezazlen zahvat,u smislu posledica koje može da izazove ,a neke od njih onemogućavaju materinstvo kasnije.
Dakle,ako nije odgovorna prema samoj sebi i u nečem što se zove seks ne misli prvenstveno na sebe i svoje telo ,tada će se dešavati neželjene situacije.Da je i muškarac odgovoran za istu stvar ,odgovoran je,ali njih uglavnom žene oslobadjaju te odgovornosti po tipu o kojem raspravljamo - kako se oseća jedna žena koja može biti ostavljena zbog neželjene trudnoće?!...pa da ne bi bila ostavljena.....
Odgovornost društva i sistema ,kroz školstvo,zdravstvo ,kroz savetovališta za mlade,savetovališta za kontracepciju,savetovališta za ne znam šta....edukacija na niskom nivou,briga o poboljšanju informisanosti o elementarnim stvarima ,na još nižem ,i da ne nabrajam ....elem,u svakom slučaju ,nedostatak odgovornosti svih u lancu ....na kraju ,strada onaj koga nisu pitali da li želi da se začne ,a niti ga pitaju da li će da živi ili da bude uništen....
Nije sve tako jednostavno kako izgleda ,ali najveća odgovornost je na ženi ,jer ako je ona ta koja odlučuje o svom telu ,a jeste ,onda standarde uvažavanja sopstvenog tela ,a preko njega i sebe same mora da podigne na viši nivo.
U svemu ovome,slažem se i sa Prkos koja tvrdi da je početak problema u porodici ,
velikim delom je problem tu i iniciran ,nedostatkom razgovora ,brige i pažnje ,da ne kažem kontrole - ovo uvek onda ,kada se radi o neželjenoj trudnoći kod adolscentkinja ili mladih devojaka koje su još uvek u porodičnoj zajednici.
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
every year, every week, every day, every memory
manipulacije su svuda oko nas i mi smo u njima na angro.
mislim da ženi, koja razmišlja o tome da li da prekine trudnoću ili ne, najmanja je briga da li se nalazi pred vratima farmaceutskog kartela.
zarađivanje novaca na najrazličitije načine nije ništa novo na planeti. da li ti misliš da postoje žene koje isključivo abortiraju radi farmakoloških istraživanja?
где си пошла с крмељиве очи
где си пошла с крмељиве очи
Ko sam ja da budem moralna vertikala za nešto ili da ponavljam sve već dobro znane rečenice koje počinju sa "Svoga tela gospodar"ili slično tome..stoga bih samo ispričala jedno kratko viđenje ..
Prije par godina,moja drugarica koja se liječi od steriliteta,zamolila me je da odem sa njom na kliniku.Hodnik.
Bijel i prijeteći.Vrata kroz koja prolaze žene.Lijevo čekaju one koje žele djecu,ali ne mogu da ih imaju..sa desne strane cupkaju one koje čekaju abortus..tišina je bila skoro nepodnošljiva..pogledi žena sa lijeve strane ka ovima drugima bili su nešto što nikad neću zaboraviti...
...
Abortus je ubistvo!!!
When you have to shoot,shoot,don't talk...
Prvo, ovo je uzas prica. Sam pocetak oplodnje i sam rast zigota je kada se dve celije spoje, nastaju prvo tri pa 5 pa 25 itd, tek nakon odredjenog broja nedelja telo prima oblik jedinke. Sa oko 4 meseca beba ozivljava, sto znaci da srce pocinje da radi. Tada je opasno i tada je nehumano uraditi abortus. Realno, dok je god je u fazi blastule, gastrule je ok, sve do npr organogeneze, kada pocinju od pojedinih delova razvitak organa, da sad ne objasnjavam. A ovo pricam da bi skapirali da je prica vise nego morbidna.
E pa, pazite sta radite jer abortus jeste ubistvo.
![]()
Potpisujem da dovoljno sam luda...Potpisujem i jos da dovoljno sam jaka...jedan manje vise hir...
На ову тему могу да кажем само то да на сам на абортус другачије гледала пре и после порођаја.
И да сам срећна што немам такво искуство.
Кад сам била млада, имала сам више страх од абортуса и његових здравствених последица негу саму свест шта он заправо значи.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Jas gde sam se ove teme zakačio naebo sam ko žuti.......... vera/nacija/bela kuga/ovo/ono neje bitna IČ .... bitno je to kakve posledice može ovo izazvati ......... i 99% osoba sa kojima sam se kačio su bile osobe pola koje idu na kasapski sto :smajlinerazumem: ej bre jas i kod zubara nevoljno idem
![]()
svako od nas gospodar je svoga tela i svako ima pravo na izbor..
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.