Prvobitno napisano od
Vestica koja ne gori
Onomad kad sam rekla da bi trebali svi javno da kazu ko kome zasto i kako smeta, nazvana sam provokatorom ali,ako je ljudima lepse da zmire i lazno se ljubakaju i ukoliko je tako lakse,Boze moj.
probleme ne treba turati pod tepih ni potiskivati jer se smao taloze,sve ide podsvesno,i moze doci do nekih pasivno agresivnih borbi,a pasivno-agresivno nosi sa sobom ogorcenosti,pritajenog nepodnosenja,gomilaju se frustracije... naravno,treba znati tanku liniju i granicu izmedju ''reci sta ti smeta'' i svadjanja.
Sta mi smeta?
separatisanje,ignorisanje,pasivno agresivni nacini spustanja na finjaka, sto je ocigledno da ima nesto sto nije u redu i da bi ljudi voleli da popricaju samo ne zele ili ne smeju iz straha da ne ispadne otvoreno ratiste,smeta mi sto ljudima smeta sta se na chatu prica, kad se provuce to '' nervira me smaranje,trebali bi ljudi ici u pricaonicu ''. Pre svega,chat je javan,i ima dovoljno mesta da svako sa svakim prica o cemu god zeli,zasto bi se neko ''cenzurisao'' zarad drugih kad za sve ima mesta. sad ce neko reci '' pa zasto bih ja slusala boljke XY? '' . Pa,i XY verovatno cita kad ti na chatu pricas nesto nezanimljivo ali ne govori nista. Meni stvarno ne smeta koja god tema se povede na chatu,svakome maksimalna sloboda, ne razumem kako neke ljude moze da iritira neko ko samo tako postoji,bez da im je ista ucinio. Sto bih ja sad trebala da budem revoltirana sto, ko zna ko prica o mackama,strikanju, jahanju,pecanju.. ne smetaju mi nicije teme,niti dopru do mene do te mere da budem uznemirena,a pre svega,ako vas iritira sta neko prica,povlaci se da vas nervira i osoba,a to je vec vash problem,jer nije normalno da ti ide na zivce neko ko samo postoji kao i vi,i truca o ko zna cemu.
u vezi tog ignorisanja,ono je ravno onim siledzijama u srednjoj skoli,kad ne zele decaka da prime u ragbi tim,pa umesto da mu otvoreno kazu kako i zasto, oni cute i ignorisu ga,i time izopstavaju i hoce pasivno agresivno da ga nateraju da shvate da ga ne zele. ako je nekim ljudima ovde komotno da se ponasaju kao 16 godisnje virtuelne siledzije,blago njima. kao drugo,detinjasto je. besmisleno je da odrasli ljudi ne znaju raspraviti o stvarima,vec kao mala deca cute,onaj efekat ''ima ruzicatsi slon u sobi al necemo da govorimo o njemu''. A ovd eje bolnon ocigledno da svaka osoba ima vise ruzicastih slonova.
mnogo mi je zao ( u stvari,nije ) na chatu ne stoji natpis '' ne pricajte o odredjenim stvarima da ne biste smarali druge'' - da vam u pricaonicu neko upadne kad pricate sa nekim jedan na jedan pa da kazes ''smeta'' ali chat je javna teritorija,svako treba i ima dozvolu da pise,radi sta god pozeli.
to sam htela da razjasnim,bar sa moje tacke gledista.
Kao poslednje,nedostaje mi laganost cheta :-) ta neopterecnost ,humor mi mozda najvise fali,i povezano sa prvim jel,neke podvodne tenzije koje nikako da se ispolje praveci kocnice za bilo kakav napredak.