Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 21 do 40 od 47

Tema: Било некад

Registrovani Član
    kojica avatar
    Status : kojica je odsutan
    Registrovan : Aug 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 15

Početno Re: Било некад

Pa ne smem odma da zvocam.. valjda prvo treba da im se svidi.. pa kad se svi naviknu
    i opuste, onda da počnem sa zvocanjem...

ja mislim da sam zakasnila...
    Večnost je čista sadašnjost.

starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je odsutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 2

Kao dijete često sam odlazila u komšijsku kuću punu djece u kojoj sam viđala baš ovakvu ženu,majku..dok su moji roditelji radili,meni je bilo interesantnije da bauljam po komšiluku i družim se sa njima..
    Ona je bila takva žena,naravno nije radila već je isključivo brinula o mužu i djeci.Bila je to kuća puna topline i zajedništva.Jednom je njen muž,došavši sa posla rekao mom ocu(uvijek mu predbacujući zašto dopušta da mu žena ide na posao):
    "Ženi je kao i šporetu,mjesto u kući".
    Tad nisam znala šta to znači

Registrovani Član
    причалица avatar
    Status : причалица je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 38

Citiraj Prvobitno napisano od DirkaSta Vidi poruku
    "Ženi je kao i šporetu,mjesto u kući".
    lepo poređenje
    missim, druga je potpuno stvar što bih lično volela da budem u kući i da se brinem samo o domu, ali ne bih nikako volela da me neko ubacuje u rang sa šporetom
    где си пошла с крмељиве очи

starosedelac
    DaDole avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od pričalica Vidi poruku
    lepo poređenje
    missim, druga je potpuno stvar što bih lično volela da budem u kući i da se brinem samo o domu, ali ne bih nikako volela da me neko ubacuje u rang sa šporetom
    pa ima takvih primjera i danas nažalost..istina,u ruralnim sredinama ali i tamo žive neke žene koje nikad neće biti ostvarene već će ostati postvarene..pa čak i u urbanom miljeu,sa tom razlikom što ove u gradu idu na neki posao,ali tu završava svaki njihov izlazak iz kuće..

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

to je ta vrsta vaspitanja - dozvoljavati da te poistovećuju sa stvarima samo zato što je to rekla tzv. glava porodice

Registrovani Član
    mikili avatar
    Status : mikili je odsutan
    Registrovan : Mar 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 7

nije prico samo vaspitanje,mnoge su se umorile od nedaca,od dece,losih uslova zivljenja,od nerazumevanja okoline,mnoge su neobrazovane,ne znaju za bolje i niko ih nikad nije tretirao drugacije nego stvar.a kad nalete na buzdovana koji se isto tako odnosi prema njima,pognu se i trpe..ne osudjujem ih ,zaista nemaju snage da bilo sta promene..

starosedelac
    DaDole avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od mikili Vidi poruku
    nije prico samo vaspitanje,mnoge su se umorile od nedaca,od dece,losih uslova zivljenja,od nerazumevanja okoline,mnoge su neobrazovane,ne znaju za bolje i niko ih nikad nije tretirao drugacije nego stvar.a kad nalete na buzdovana koji se isto tako odnosi prema njima,pognu se i trpe..ne osudjujem ih ,zaista nemaju snage da bilo sta promene..
    jeste mikili..evo,jedna moja daleka tetka..nikad nije znala za bolje..iako je od grada svega 20 km..udala se mlada,tek osnovnu završila,izrodila djecu i kad god je poželjela da ode,nije imala kamo..bez posla,bez roditeljskog doma..kud sa njih troje..ćutila i trpila..
    ne jednom sam je čula kako želi da umre ili ona ili on..ne na koliko je abortusa imala,prestala je da broji..a tetak je pio,nalijevao se danima sve dok nije okončao u nekom jarku..sad je sama,djeca su otišla kojekuda i ima neki svoj mir..bar je niko ne maltretira..vidjela sam je prošle godine i kaže mi.."..e,da sam bar imala jedan svijetao dan u životu.."

Registrovani Član
    ribizla avatar
    Status : ribizla je odsutan
    Registrovan : May 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 15

uh...
    ne moze to kod mene.
    moja majka je rekla, citiram: " jadan onaj koji tebe ozeni!"
    ja zvocam. mnogo.
    i uvek saslusam njegovo misljenje, ali radim po svom. tvrdoglava sam jako, i teram pravdu.

smatram da zeni nije mesto samo u kuhunji, kupatilu, za peglom...
    zena treba da misli na sebe.
    svoj izgled, lepotu.
    da se neguje.
    ali isto tako da bude vesta na svim ostalim poljima u porodici, majka, zena... domacica.
    i naravno na poslu, ako je zaposlena.
    I think that in human evolution it has never been as necessary to have this substance LSD...it is just a tool to turn us into what we are supposed to be space.

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od mikili Vidi poruku
    pa ne osuđujem nikoga, nego samo konstatujem da su žrtve...vaspitanja ili životnih okolnosti.

Registrovani Član
    Raisa avatar
    Status : Raisa je odsutan
    Registrovan : Mar 2011
    Pol:
    Lokacija : Jer noc je ceo moj svet i ovaj grad vec znam napamet

Citiraj Prvobitno napisano od Flertusa Cipelic Vidi poruku
    Cemu?
    Samo se okrenes i odes, da ne bi bila gora od "Gospodara"
    znam ali, bilo koji...odraz autoriteta ili glumljenja istog u meni izaziva deset puta goru reakciju

cak i oko banalne stvari,da si ti muskarac,i da mi kazes ''uradi sada to i to i odnesi ovo '' ja cu poludeti, i verovatno cu te svim tim gadjati i izbaciti te napolje ista situacija ako mene neko,makar na bilo koji nacin,i najsuptilniji,pokusa da kontrolise, moje postupke,kako treba da se ponasam,sto vise neko pokusava da me ''dominira'' ( a postoje razne vrste dominacija ) ja cu datu deset oputa goru reakciju jer se osecam saterano- ako pristanem na ono sto ti zelis od mene da uradim-pristajem da radim pod tvojom voljom and I cant have that- radije cu sve urnisati i oko tebe i oko mene pa da nista ne ostane,nego ja da uradim bilo sta sto ti zelis od mene,jer ja to sve shvatam kao.....pretnju, mom celom bicu,kao da gubim svoju slobodu

sa mnom se eventualno moze na fin nachin,kad nekom prisilom pokusavas da me izdominiras postajem sve gora,i gora,i reakcije su mi pet puta jache

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Status : Moonster je odsutan
    Registrovan : Dec 2010
    Pol:
    Tekstova u blogu : 3

Citiraj Prvobitno napisano od QueenOfClubs Vidi poruku

Сви смо видели овај приручник некад.
    Мене је насмејао.

Питање за мушкарце – да ли бисте волели да имате жену која се овако понаша?
    Домаћица која је живот подредила вама. (чак и децу утишава кад господар долази с посла)

Питање је врло озбиљно, не бих да се спрдате са овим, заиста ме занима искрено мишљење.

Жене, да ли вам некад дође да ставите ту траку у косу, скувате ручак и не мислите ни о чему другом?
    Čini mi se da sam pre dve godine baš tu knjigu imao u rukama, mada ne mogu da tvrdim
    Ali krenimo redom
    Ta fama oko ručka ili večere koji se sprema po pola dana, a u glavi priprema dva dana pre realizacije mi jednostavno nikada nije bila jasna, nema tu puno da se razmišlja, imaš to i to, možeš da spremiš to i to i to i tu je stvar završena, razmisliš, odlučiš i spremiš taj famozni ručak, ređe večeru
    Ovaj deo da se pripremi za muža se slažem, potpuno, nakon posla, konflikata na istom, nervoze i problema, ogromna promena je videti nekoga na vratima ko lepo izgleda i ko ne zvoca i skače nekome po glavi
    Da smanji buku i posebno da utiša decu koja se igraju vrište i skaču, to se apsolutno slažem, barem pola sata dok se ne prebere od posla. I da sasluša muža i to se slažem, jako puno znači kada možeš sesti i sa nekim na miru porazgovarati o bilo čemu, makar o tome kako su te Pera, Mika i Žika iznervirali na poslu zbog toga i toga.
    I da mu probleme ili neke vesti saopšti malo kasnije i tu se slažem, a ne kao što sam imao mogućnost da prisustvujem saopšatvanju problema, muž se vraća sa posla, ulazi u stan, a žena iz hodnika "bombarduje":"Stariiji ti sin ima jedinicu iz matematike, porazgovaraj sa njim, mlađi je dobio batine otiđi u školu da vidiš o čemu se radi, pokvario se frižider zovi majstora, stigli su računi danas, fali mi toliko i toliko para za novu veš mašinu...itd."
    Probleme i neugodne stvari će čuti i ovako i onako, pa bolje je malo kasnije a ne odmah kao u dotičnom primeru
    Obično to izgleda ovako

To da ima muž važnije stvari je glupost potpuna
    Za poslednji deo ne slažem se uopšte
    A što se navoda tiče koji glasi:
    Zapamtite, dobra žena zna gde joj je mesto.
    Potpuno se slažem, dobroj ženi je uvek mesto uz muža, ali danas to više nije tako, odavno
    Homo homini lupus est.
    The others have failed - Learn from them but do not follow

Registrovani Član
    Zazijavalo avatar
    Status : Zazijavalo je odsutan
    Registrovan : Aug 2009

Citiraj Prvobitno napisano od Vestica koja ne gori Vidi poruku
    znam ali, bilo koji...odraz autoriteta ili glumljenja istog u meni izaziva deset puta goru reakciju

cak i oko banalne stvari,da si ti muskarac,i da mi kazes ''uradi sada to i to i odnesi ovo '' ja cu poludeti, i verovatno cu te svim tim gadjati i izbaciti te napolje ista situacija ako mene neko,makar na bilo koji nacin,i najsuptilniji,pokusa da kontrolise, moje postupke,kako treba da se ponasam,sto vise neko pokusava da me ''dominira'' ( a postoje razne vrste dominacija ) ja cu datu deset oputa goru reakciju jer se osecam saterano- ako pristanem na ono sto ti zelis od mene da uradim-pristajem da radim pod tvojom voljom and I cant have that- radije cu sve urnisati i oko tebe i oko mene pa da nista ne ostane,nego ja da uradim bilo sta sto ti zelis od mene,jer ja to sve shvatam kao.....pretnju, mom celom bicu,kao da gubim svoju slobodu

sa mnom se eventualno moze na fin nachin,kad nekom prisilom pokusavas da me izdominiras postajem sve gora,i gora,i reakcije su mi pet puta jache
    Neukroćena goropad.

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od Moonster Vidi poruku
    Potpuno se slažem, dobroj ženi je uvek mesto uz muža, ali danas to više nije tako, odavno
    i ja se slažem...ali, što nije tako? to jest, zašto se smatra da su žene koje nisu uz muža - neadekvatne da ne kažem - loše?

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od pričalica Vidi poruku
    i ja se slažem...ali, što nije tako? to jest, zašto se smatra da su žene koje nisu uz muža - neadekvatne da ne kažem - loše?
    Zavisi na koji način nije "uz muža"
    Iscrpljuju vezu, uništavaju je sa nebitnim stvarima
    Recimo ovako, zamisli kada bih se ja petljao u to kakav će ručak žena da spremi i koliko će čega u taj isti ručak da stavi, koji će prašak za veš da kupi i kako će da uključi i kada mašinu za suđe ili veš, da oko toga se "dogovaramo" tj. raspravljamo, na šta bi to ličilo ?
    Ili da se žena sa mnom raspravlja oko toga koliko litara i koje vrste ulja se kupuje za motor automobila, na koliko bara se pumpaju gume prednje i zadnje, da li se kupuju univerzalke ili posebno letnje i zimske i kada ih menjam, kada menjam diskove a kada pločice kada je kočioni sistem u pitanju, da li sipam pun tank na početku putovanja ili na sredini pravim pauzu da bih dosuo gorivo u rezervoar
    Zato su neadekvatne, iscrpe vezu sa glupostima, uguše je sa ciljem da dokažu sebe u nečemu, da budu "emancipovane" itd., u tome je suština u nepotrebnim raspravama oko nebitnih stvari i o tome što se neko meša tamo gde mu nije definitivno mesto
    Homo homini lupus est.

Registrovani Član
    QueenOfClubs avatar
    Status : QueenOfClubs je odsutan
    Registrovan : Jul 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 1

Zavisi na koji način nije "uz muža"
    Iscrpljuju vezu, uništavaju je sa nebitnim stvarima
    Recimo ovako, zamisli kada bih se ja petljao u to kakav će ručak žena da spremi i koliko će čega u taj isti ručak da stavi, koji će prašak za veš da kupi i kako će da uključi i kada mašinu za suđe ili veš, da oko toga se "dogovaramo" tj. raspravljamo, na šta bi to ličilo ?
    Ili da se žena sa mnom raspravlja oko toga koliko litara i koje vrste ulja se kupuje za motor automobila, na koliko bara se pumpaju gume prednje i zadnje, da li se kupuju univerzalke ili posebno letnje i zimske i kada ih menjam, kada menjam diskove a kada pločice kada je kočioni sistem u pitanju, da li sipam pun tank na početku putovanja ili na sredini pravim pauzu da bih dosuo gorivo u rezervoar
    Zato su neadekvatne, iscrpe vezu sa glupostima, uguše je sa ciljem da dokažu sebe u nečemu, da budu "emancipovane" itd., u tome je suština u nepotrebnim raspravama oko nebitnih stvari i o tome što se neko meša tamo gde mu nije definitivno mesto
    Слажем се.
    Стварно не желим да ме занима пумпање гума, замена гума и уље у мотору.
    Него, где да купим лајсне?
    Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Pol:

Слажем се.

Za koji auto ?
    Homo homini lupus est.

Registrovani Član
    QueenOfClubs avatar
    Status : QueenOfClubs je odsutan
    Registrovan : Jul 2009
    Pol:

Za koji auto ?
    Лајсне за паркет ми требају.
    Тестера, лак, четка, шмиргл папир.
    Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.

Banovina
    Sandokan avatar
    Status : Sandokan je odsutan
    Pol:

Слажем се.
    U Zemunu kad ideš Tošinim Bunarom prema studenjaku s desne strane pre skretanja za Institut, a posle Kilera (sve od parketa preko lajsni i ostalog)

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Pol:

Лајсне за паркет ми требају.
    Тестера, лак, четка, шмиргл папир.
    A laminat što ne staviš, otporan na vodu, ne može se ogrebati, nezapaljiv...itd
    Homo homini lupus est.

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

pa mm se meša u sve te stvari

Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 ZadnjaZadnja

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •