ljubav je nešto što ne prisiljava i vrijeme nije njen neprijatelj,već ego..a on ima ponos..
mislite li da ponos može da ubija ljubav?
ljubav je nešto što ne prisiljava i vrijeme nije njen neprijatelj,već ego..a on ima ponos..
mislite li da ponos može da ubija ljubav?
po meni, to nije ponos, nego baš sujeta.
ponos ne bi trebalo ni da postoji u vezi dvoje ljudi koji se vole....jer su jedno, u stvari.
где си пошла с крмељиве очи
važno je da znamo na što se misli u uvodnom postu..neko to zove gordost( a to je ipak Prvi grijeh) neko sujeta,a neko kaže "Ne dam ja,ima ja svoj ponos"
svodi se na isto..na prepreku koja može trajno da uništava kao odumiranje ili da bude giljotina ljubavi kao najljepšeg stanja
....kaže jedna fina pesmica "gde ponos dodje po svoje,tu ljubav kofere već pakuje"...i ja se potpuno slažem s tim...ne razumem kad se odrasli ljudi inate i eto...nikako to ne razumem
utoliko bih pre zaključila da ponos i sujeta idu zajedno, ruku pod ruku...a ljubav i ponos nikako.
mišljenja sam da je to nezrelo stanje,ali nažalost poznajem prilično formirane ljude koji ne bi progovorili(prvi) ni da im vadiš zdrav zub..koliko se ljudi samo razišlo zbog "naduravanja"..ljubav je zasnovana na našem stepenu svjesnosti,a ne na tome kako se mi osjećamo ili ponašamo..
ljudi zbog sujete i gordosti gube u trenutku kad druga strana jednostavno kaže"E,sad je dosta"..
izbrišite duplirani post
NAžalost pričo..naše ponašanje nije uvijek uslovljeno stepenom naše svjesnosti..nekad se ponašanje otme svjesnom i razumnom,savlada ga podsvijest kao galopirajuća pošast..
tako nekako..mada to afektivno nikad ne može biti ishitreno pa kao takvo ne može ni da traje..mišljenja sam da to ide iz suštine samog bića..neko je prosto takav bez obzira da li to čini nesvjesno u afektu ili u trajanju vrste maltretiranja....
neki ljudi to zovu principima,a to je po meni izopačenost i rigidnost,tvrdoglavost kojoj nema premca..
ali da se vratimo na temu..
do koje mjere možemo da podnosimo nečiji ponos(u bilo kojem obliku) ili do koje mjere sami idemo u tom pravcu?
Oružje žena i kilavih muškaraca.
ne znam. zavisi od osobe čiji sam ''ponos'' prinuđena da trpim.
postoje osobe koje ne trpim uopšte, pa ni njihov takozvani ponos,...a postoje osobe koje mnogo volim, pa ću u ime toga trpeti sve bez huhtanja. mislim da sam u tome ''off - on'' ženska - tj. ili volim ili ne volim. ako volim, onda mi ne smeta ničiji ''ponos''.