Sreća je subjektivni osećaj. Ne zavisi ni od koga i ni od čega. Sreća nije kratkog daha, ili je ima ili ne. Ona je u nama samima. Nije vezano za neku osobu, možemo imati samo lep osećaj zbog nekoga...
Nekada ljudi mešaju euforiju sa srećom..To su oni trenuci kada se osoba oseća previše radosno, a to je pre stanje euforije nego sreće. Ljudi su obično srećni kada su zaljubljeni, kada postignu nešto i ta njihova sreća traje dok traju takva stanja.
Mada duhovnici kažu da je sreća kada je nosimo u duši i kada zadovoljstvo zbog te sreće večno traje. Takva sreća nije povezana ni sa preteranom radošću niti sa bilo kakvim preteranim osećajem..
Sreća je smirujući efekat u duši, i usko je povezan za osećajem zadovoljstva.
Srećna sam kada me ništa od spolnjih negativnih faktora ne dodiruje. Srećna sam kada imam neki cilj za koji se borim...Srećna sam kada putujem. Kada radim ono što volim. Kada pričam sa ljudima koji su mi zabavni...
Mnogo stvari me čini srećnom...
Uvod:Sreća je subjektivni osećaj. Ne zavisi ni od koga i ni od čega. Sreća nije kratkog daha, ili je ima ili ne. Ona je u nama samima. Nije vezano za neku osobu, možemo imati samo lep osećaj zbog nekoga...
Zaključak:Sreća je smirujući efekat u duši, i usko je povezan za osećajem zadovoljstva.
i ja i ja)
sreal sam skoro profu iz filozofije iz srednje skole..
mnogo se obradovao sto me vidi
if you open your mind too much your brain will fall out
Sreca jeste subjektivni osecaj ali mi nije jasno kako od niceg ne zavisi, ni od koga i ni od cega, mnogo mi komplikovana ta filozofija, ispada da je neko srecan sam po sebi nezavisno od icega.
cek, onda postoji vise vrsta sreca? zavisno sta je izazove...
To Saga zna, ona je imala peticu iz filozofije, ja keca.