pa i nije...ali u ekonomiji postoji zakon amortizacije.a u istoriji kruzni ciklusi...nesto kao kad mesas sladoled.sto ce reci...rodjenim prestonicanima ne bih bio u kozi kad vreme nemastine dodje.
al opet nas srBski seljak nema kozu...odrali su je.opet...beograd ima najvece poljoprivredno dobro.
ali mogu ti zasigurno reci...do bozica skocice cene svih zivotnih namirnica tri puta.samo ne znam u kom postotku.
Neću didem nigde
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
Da, sećam se one velike inflacije. Tada seljak nije rovario po kontejnerima niti se bavio
nelegalnim poslovima da bi preživeo. Tu muku su mučili samo oni koji žive u gradu.
Mi koji živimo u gradu mislimo da hrana nekako s neba pada i to će morati da nam se
obije o glavu.
Večnost je čista sadašnjost.
...slonce, predlazem da se zanemis sa kojicom na mesec dva...
...verovatno bi posle toga obrisala ovu temu...
Nemoguć? Pa nije.
Eto mi kad odemo kod rođaka na selo u goste, muka nas je isterati. A oni ovde kad
navrate, prvi dan se odmaraju, drugi dan krenu da venu i treći su već u svom dvorištu..
Problem jeste država koja samu sebe jede. Eto kod mene tamo su nagurali žene u
Prvi maj Pirot da rade za 10 000 dinara u tri smene i to što rade sve je za izvoz.
Vlas se bogati, a žene koje bi mogle da se bave pametnijim i unosnijim poslovima
propadoše. Nakon osam sati za mašinom rade i na njivi da bi preživele.
A što rade za tih 10 000? Da bi dočekale penziju. Aman.
Večnost je čista sadašnjost.
nemo bre...nesi l0d
vrlo prosto...setva je podbacila u celoj srbiji.udarao je grad tri puta...mozda ce jos koji.ako bi globalno gledali setva je prepolovljena.disparzitet izmedju vojvodine i shumadije ide u korist prvih.jer kod nas je unisteno skoro 70%.sada recimo vise ima paprike kod mene nego u pirotu.
e sad...ionako uvozimo ne samo sirovine vec i polu i gotove proizvode a bedni pokusaji da se napuni drzavna kasa ne uradjaju plodom.stvar je jasna...ukoliko ne zelite da jedete pile koje sija florescentno u mraku.
sta sam ono hteo reci...a da...na sitna vrata uvesce poskupljenja kao nesto nuzno da ne bi plasili narod.meni je licno to debilizam ali to je samo moje misljenje.
kakva setva? čega?
kažu da je pšenica rodila rekordno.
где си пошла с крмељиве очи