Prvobitno napisano od
Fajf
Eh, biznis plan...koliko sam ih samo napravila na poslu...uspesnih, ali sebi nisam uspela da napravim valjan. Uvodna tema je delimicno prica mog zivota. Odnosno, ideja je bila slicna, ali bilo je nekih faktora koji su pokvarili sve.
Elem, prodali dragi i ja stan u kome smo ziveli, stan mojih roditelja koji su mi dali. Stan bio na NBg, kod starog Merkatora, fina lokacija, dobili finu cenu.
Plan sledeci: Da kupimo kucu u nekom prigradskom naselju, sto useljiviju, da je potrebno uloziti neku manju kintu za krecenje i neke sitnije radove. Od razlike da otplatimo kredite, i da kupimo normalan auto (znaci nesto mladje od krsa koji smo vozili tada) i od ostataka da uradimo nesto pametno, da otvorimo neki fast food, ili nesto drugo, mozda cak i da kupimo garsonjericu pa da je izdajemo, nece da se baci.
E, puste zelje, pusti snovi. Moj tata, koji se sve vreme drzao po strani a bio je upoznat sa nasim planovima i slozio se, odjednom ulece u celu pricu, stavlja sape na pare, jer je moralo da ide preko mame, nisu na mene zvanicno prepisali stan. Pocinje da nam daje rokove da nadjemo kucu, da nas pozuruje, mi u totalnom bedaku, srusio nam se svet... Ne vredi prica, ne vredi stav, ne vredi nista, nista.
Da ne gnjavim puno, epilog: Eto nas u kuci koju smo zidali, 20km od centra grada, 1,5 km od autobuske stanice, bez zavrsene fasade, sa gomilom novih dugova na one stare kredite, koje nismo otplatili...
To je bilo za nervni slom. Mislim da smo posle prodaje tog stana i cele price, i muz i ja zaradili ove hronicne boljke koje sada imamo. On secer, a ja usporen rad stitne zlezde. Da ne pricam o patnji nase dece, koju smo iscupali iz kraja koje su volele, sve sa najiskrenijim obecanjima koja smo zeleli da ispunimo, da im kupimo neke stvarcice za kojima su patile, cisto da im malo nadoknadimo taj sok... Sve je to palo u vodu zbog tog faktora zvani moj tata.