ma nije napušavanje....ljudi su različiti i svako ima pravo da iznese svoje mišljenje.
moje je mišljenje da treba štiti decu....i brat i ja smo bili dosta zaštićeni i mislim da nam je to više koristilo u životu nego što nam je štetilo...e, sad, možda se moja mila majka ne bi složila s tim mišljenjem, ali mislim da je ipak malo dockan za promenu
где си пошла с крмељиве очи
Sta znaci stititi decu?
Mislim, ja sam prva imala i boginje i sarlah pa cak i u sred leta upalu pluca, jedino o cemu je majka uvek vodila racuna to je higijena, da se peru ruke, da se ne pije iz tudjih casa, da svako ima svoj sapun peskir i ostalo, higijena kuce da je kako treba itd.
A moje sestre sem boginja nista nisu imale.
Potpisujem da dovoljno sam luda...Potpisujem i jos da dovoljno sam jaka...jedan manje vise hir...
Dečije bolesti sam spomenula metaforično
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Pa vidi,meni cesto zameraju da sma previse tolerantna i da mnog dopustam deci te da cu napraviti "zdrave debile" od njih,pogovoto od NIkole,koji je mamin sin i mezimac..na kraju,moji klinci su jako vaspitani i dobro,nikad nisam imala nikakav problem sa njima i smatram da je najvecim delom to zbog velike kolicine ljubavi koju imaju
Ja sam samo tu, da vreme brze prolazi....
Ја својевремено отворих тему – шта све чинимо за своју децу.
Мој је став да их не треба штитити, већ са њима разговарати.
И чак сматрам да је добро кад још као мали наиђу на неправду, злобу, безобразлук, полтронизам и свашта нешто што доживе у вртићу.
А ми, као родитељи смо ту да у таквим ситуацијама разговарамо с њима и објаснимо.
А и касније у школи, да их васпитавамо да буду самостални и да сами решавају своје проблеме.
Ту смо као подршка, али сигурно је да нећу уместо њега извршавати његове обавезе.
И онда, кад са 17, 18... 30, 35 наиђе прави проблем, умеће да га превазиђе и да настави даље.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Па ако нису очеличена, врло је дискутабилно како ће даље.
Можда се снађу, можда не.
А ако не буду?
Свако дете је другачије, истина, али баш на ону слабију треба обратити посебну пажњу.
За сваког постоји прави приступ.
И ја стварно мислим да је моја најважнија улога као родитеља управо та, да га спремим за живот.
Љубав се подразумева, пажња, одећа, здрава храна, школа... То су све ствари које сви ми природно пружамо својој деци.
Али направити човека од детета је оно што је најважније.
Ma opušteno.. oni i tako gledaju šta radimo i uče...
Večnost je čista sadašnjost.
Kad se otac i mati među sobom ne ljube i ne poštuju, od koga će deca njihova naučiti da ih ljube i poštuju?
Ako želite da vam deca vaša dobra budu, podajte im već od prve mladosti primer vrline.
Dositej Obradović
Па како се не сети да опере прозоре некад?