ono sto sam ja htela da kazem je dovoljno jasno izreceno..
Naravno da osuđujem bilo kakvo nasilje i više puta sam to na raznim mestima i rekao, ali najčešće se na ovim i ovakvim temama sve svodi na generalno pljuvanje po muškom rodu, a ne do bog da izjaviš bilo šta što nije na "liniji" automatski bivaš proglašen i gorim od svih onih muških i ženskih osoba koje su porodični nasilnici!
Nisam rekao da si ti to uradila samo sam se nadovezao na post ....
Nekoć sam kao dijete znala u selu kod bake čuti slijedeće:" Tuci ženu,ako ti ne znaš -ona zna zašto je tučeš"..eh,nažalost takvih primjera ima i danas i sveprisutni su neovisno da li su ruralne ili urbane sredine u pitanju..
Nasilje je problem današnjice,ne samo u porodici nego i u društvu..postoje uglavnim dvije osobe: Ona koja vrši nasilje i ona nad kojom se vrši..
pitam se uvijek kako je moguće da neko trpi nasilje(osim ako nije sadomazo veza ili patološka veza )
..neobičan primjer bračnog para koji poznajem:
u braku su mnogo godina..divni su i obrazovani ljudi,imaju djecu i žive pristojno..on je izuzetno zgodan i mnogo se "švalera"..ali nikad nije podigao ruku na nju..ona je pitoma i blaga,upoznata sa njegovim nevjerstvima na način trpljenja..
prije mjesec dana razbila mu je glavu flašom piva..iz čista mira..a on se branio pa je odgurnuo i ona je pala te povrijedila glavu..oboje tako krvavi završe znate gdje..On u zatvoru,a ona u bolnici..
žene su postale nasilne..
nasilničko ponašanje ne bira ni pol,ni obrazovanje,ni socijalna sredina..
nasilje ne bi smjelo da bude tabu tema nikad i ni u kojem društvu..najopasnije je kao noj zagnjuriti glavu u pijesak.
Žrtve nasilja su one koje trebaju da budu glasne,da otvore procese,ali najčešće su uplašene i nemaju hrabrosti da to prijave..ili se boje osude društvene malograđanštine,pa ih je sramota te umjesto toga biraju same i trpe..nažalost
I think that in human evolution it has never been as necessary to have this substance LSD...it is just a tool to turn us into what we are supposed to be space.
Kad sam govorila o nasilju u porodici onda mislim sveobuhvatno na svaku vrstu nasilja,nasilje prema bracnom drugu,roditeljima,deci,sestrama,braci..bilo kome..nijedno ne treba da ima opravdanje niti razloga za precutkivanje.Najcesci i najvise opravdavani,neosudjujuci akt nasilja je prema zeni,takodje najrasprostranjeniji.ja sam se najezila od samog maretovog opisa brutalnosti kojoj je bio svedok i za mene nema opravdanja za takav postupak.
Necemo se prebrojavati ,ali zene napadaju u afektu,kada osete da su zivotno ugrozene i kada brane decu.to je dokazano u praksi,a iz dirkinog posta se vidi koliko smo mi zene miroljubive,nenasilne,spremne da osudimo bilo koju vrstu nasilja.
kakva generalizacija...
žene napadaju i iz hira... da su fizički jače, doduše pojedine jesu, mogu da potpišem da bi bilo i fizičkog nasilja. što se tiče verbalno/mentanog aspekta, nema tog muškarca koji bi mogao da im parira.
ja prva nisam miroljubiva i nenasilna.
a da smo spremne da osudimo, to uvek.
nije generalizacija,to su podaci iz sudske prakse...o zvocanju nisam govorila.svako ko ne moze da izdrzi ima izbor,razvod.
ne moze vragolanko...nekome je za -pucanje-filma potrebno i pitanje-zasto kasnis- da bi nekoga prebio.u sustini,ja ne znam sta ti u stvari zelis da kazes?da je opravdano prebiti zenu ako je ,po necijim merilima previse pricala-?
po mojim merilima ne opravdavam nikakvo nasilje.ni prema kome.
u tome smo se slozile..