Status :
Registrovan : Jun 2009
Pol:
Re: Kud plovi ovaj brod- gej parada
Tadić: Uhapsićemo izgrednike i organizatore nasilja
Predsednik Srbije Boris Tadić najoštrije je danas osudio rušilačko nasilje, vandalizam na ulicama Beograda i napade na pripadnike policije i potvrdio odlučnost države u zaštiti prava svih građana Srbije bez obzira na njihovu različitost.
"Izgrednici i organizatori nasilja biće uhapšeni i privedeni pravdi", poručio je predsednik Tadić.
On je istakao da je pravo na slobodno izražavanje zagarantovano Ustavom Srbije i da napad na pripadnike policije predstavlja napad na državu Srbiju.
"Država je potpuno spremna da se obračuna sa vandalima i huliganima koji ugrožavaju bezbednost gradjana Srbije", poručio je predsednik Tadić.
"Srbija će obezbediti ostvarivanje ljudskih prava za sve gradjane bez obzira na njihovu različitost i nikakvi pokušaji da im se sloboda uskrati nasiljem neće proći", zaključio je predsednik Tadić, saopštila je njegova Pres služba.
Jovanović: Tadić je danas mogao da bude peder
Lider LDP-a Čedomir Jovanović, rekao je da je ovo jedan od najnesrećnijih dana u njegovom životu ističući da nikada nije prošao kroz Beograd koji je tako prazan i pod kordonima policije.
"Nikog mi danas ovde ne možemo da pobedimo osim samih sebe. Ja sam ovde došao kao beograđanin i kao čovek koji želi da živi u Srbiji u kome su razlike među ljudima same po sebi deo načina života, koji nas čini samo drugačijim, a ne protivnicima."
Prema njegovim rečima, najmanje su krivi oni koji danas u hordama po ulicama hvataju učesnike parade, već je krivo društvo koje nema institucije sposobne za davanje onog odgovora koji je Srbiji danas potreban.
"Ovako se ne ide u Evropu. Ja nisam došao ovde da bi ispunili evropsku normu. Ovo je pokušaj da skrenemo pažnju na te paradokse koji nas uništavaju. Nikada Beograd nije bio tužan kao što je ovoga jutra" rekao je Jovanović.
"Ako predsednik Republike može da bude i premijer i poslanik i sudija i tužilac onda je mogao danas da dođe, kao mi, i jedan dan bude i peder" - dodao je Jovanović.
izvor Blic