Prvobitno napisano od
rile_light_admin
oni zasnivaju svoje preporuke najvise na 'postovanju teritorije kosova', a to sto nisu postovali terotoriju srbije, nikom nista... sa druge strane, meni licno jako smeta prica politicara koji nas ubedjuju da evropska unija nema alternativu.. mislim, ne razumem njihove stavove, kao da ce sam ulazak u evropsku uniju uciniti da nama prosecna plata skoci na 5,000 evra mesecno... i tu pricu forsiraju neprestane, iako znaju da nema nista od toga... umesto sto to rade, bolje da rade nesto na uredjenju same drzave, smanjivanju korupcije, pokretanju privrede, poboljsanju infrastrukture.. ali, ne... genijalci sve zivo prodadose i te pare dadose na penzije i plate u javnim sektorima... i sad nam je ostalo jos par stvari da prodamo, a onda cemo grickati nokte... i sve se nekako svodi na 'ne lipci magare do zelene trave'... nemacka prva nikad nece dozvoliti da srbija udje u evropsku uniju, dok god postoji i promil sanse da srbija na bilo koji nacin optereti njihovu privredu, kao sto je to grcka sad uradila... a nije samo grcka.. i spanija i portugal i irska su u velikim dugovima, ako se ne varam... nemci to ne prastaju lako... a mislim da se oni, posle poslednjih dogadjaja, i najvise pitaju...
ponovo, po meni, najveca greska koja je u srpskoj novijoj istoriji napravljena je kad je dozvolila da dobrovoljno izruci svog predsednika nekom internacionalnom sudu, koji u to vreme nije bio priznat od strane cele evrope cak, ako se ne varam... u sud koji je napravljen da bi napisao istoriju u kojoj nece biti mesta za drugog krivca, osim za srbiju... tu smo jako nisko postavili granicu i posle toga je sve islo svojim tokom, koji nije najbolji po nas... a posledice tako lose, ulizivacke politike cemo tek osecati, rekao bi'... sa druge strane, kakva je u to vreme bila opozicija, verovatno bismo jos i gore prosli... tako da, zakljucak je, nije do evropske unije... samo je do nas...