ova ženica kaže da mora dnevno da obradi 10 domaćinstava![]()
где си пошла с крмељиве очи
A lozinka za ulazak bi bila Pita zeljanica
Salu na stranu, meni je danas bilo ok, ljudi su me pustali bez problema da udjem, cak su me i na hodniku presretali, ostavljali broj stana, pitali kad cu do njih doci, bas sam iznenadjena. I svi su pricljivi, kao da su zeljni price i drustva tako da sam provodila u stanu vise vremena nego sto sam planirala.
Al dobro, bolje i tako nego da su neki nadrndi pa da pocnem i da gresim.
da dodam i da sam dobila 115 stanova da obidjem za 10 dana, sto cu ovim tempom tesko uspeti. Stanovi neobelezeni uglavnom, bez broja i prezimena, jedva sebi nekako obelezavam u tefteru koji sam obisla a nisam nikoga nasla...nije lako, i ja bih trebala vise od 10 dnevno ali nema sanse, morace da mi ubace pred kraj nekoga izgleda, ne mogu bas 12 sati da pricam 40 pitanja svakom licu ponaosob, a one jeftine kineske olovke kojima moramo da pisemo tako zuljaju prste...
Ja nemam biber spej, al' cu da stavim noz negde na dohvat ruke. Za svaki slucaj.
Ali, ozbiljno, Fajf, jeste li vi prosli neki psiho test, bilo sta? Sta ako se zaista provuce neki psihopata, ili lopov koji ce da snima sta sve imamo po kuci, a jos cemo mu i reci sa kim zivimo i kad obicno nismo kod kuce?
Human enthropy producer
Lupe, jedino sto smo dostavili pored kopije l.k. i uverenja sa biroa, je Uverenje da nismo osudjivani i da nismo u sudskom postupku, to je sve. Ja stvarno imam veliki strah od ulazenja u tudje stanove, a isto tako imam i strah od popisivaca koji ce meni uci u kucu i isto tako saznati prakticno sve. Uopste mi nije svejedno u oba slucaja. I sama sam razmisljala o tome, danas sam popisala nekoliko samih zena, dvoje nemocnih staraca... pa to je strasno, stvarno je ovo trebalo da se pojednostavi tako da popisivac moze u hodniku popuniti par osnovnih podataka bez zavirivanja u tudju intimu i zivotni prostor.
Da, i nikakav psiho test nismo imali, samo jednu jadnu obuku trodnevnu.
ova ženica što je bila kod nas je bila baš bojažljiva kad sam otvorila vrata. nisam je pitala zašto, jer mi bilo gloopo....verovatno je imala i neka bzvz iskustva u ta dva dana.
I think that in human evolution it has never been as necessary to have this substance LSD...it is just a tool to turn us into what we are supposed to be space.
ahahahhaaaa.. kakav ludak....
jadna fajf ako naiđe na ovakvoga...
gde je bila majka kad si se rodio?![]()
Večnost je čista sadašnjost.
pravoslavni dzedaj![]()
![]()
lik je car!![]()
I think that in human evolution it has never been as necessary to have this substance LSD...it is just a tool to turn us into what we are supposed to be space.
Ako sam dobo shvatila, tip kod sebe nije imao ličnu kartu. Šta onda potvrđuje da je to on?
Koga je ovaj popisivač zapravo popisao?
I još nešto...
Popisivač piše šta god hoće dok ovaj priča. Gde je momenat kada on pročita šta je popisivač
pisao i stavlja svoj potpis na to?
Što pismeni ne pišu sami?
Na ovakav način može da bude popisan i neko ko popisivača video nije.
I da ne nabrajam kakve su sve zloupotrebe moguće.
Upravo sam se popisala
ja sama doma.. a treba o 7 clanova da dam podatke![]()
haos![]()
devojka izludela samnom..
isvadjah se sa njom oko moje nacionalnostinije htela da mi upise vilenjak.. kaze ne moze
![]()
![]()
na kraju sam se durila![]()
al dobro..
znam devojkupa smo se ismejale bash
![]()
rekla sam joj samo ono sto je moraloostalo
![]()
nama popisivačica nije tražila nikakva dokumenta.
E, odgledaj onaj snimak obavezno..![]()
ja ću ostanem neupisanako se izjasnim kao aboridžin el imam onda pravo da osnujem nacionalni savet i neku kintu uzmem za to
![]()
Nazalost sami sebi cemo doci glavesvi koji se tako sale prilikom izjasnjavanja trebalo bi da budu svesni da na taj nacin cine da rezultati popisa kazu da u ovoj zemlji srbi iscezavaju. Kome to ide u prilog? U cemu je problem sa tim da se neko izjasni kao srbin, pravoslavac, ako to vec jeste? Popisala sam dosta hrvata, posle 60 godina zivota u sred Beograda, baka meni kaze da joj je maternji jezik hrvatski...
Nisam sigurna da bi se u nekoj susednoj drzavi ljudi tako ismevali i rugali vec bi bili slozni.
No, svako prema svojoj savesti nek postupi.
Nego, da vam recem da se ne traze nikakve legitimacije, jer je omoguceno da 1 lice moze dati podatke za ostala lica ukoliko zna, a najcesce svi znaju kad su im ukucani rodjeni i gde i sta imaju od skole, gde rade ako rade.
Novopazarci ne bojkotuju popis
Iz popisne komisije tvrde da na terenu gotovo da nema nikakvog bojkota popisa, muftija
Muamer Zukorlić ističe da je bojkot uspeo, piše Politika. Zukorlić je pozvao popisivače
Bošnjake da „ne kaljaju obraz“ i da se povuku iz popisa. Međutim, zamenik predsednika
popisne komisije Sulejman Nicević rekao je da se popis odvija u skladu sa svim pravilima,
da su u velikoj većini novopazarskih domova popisivači dočekani pozivom na kafu, čak i
doručak. U prva dva dana popisano je nešto više od 17.000 Novopazaraca i blizu 5.000
domaćinstava. „Prvog dana popis je bojkotovalo 50 žitelja ovog grada, drugog svega 20,
ali su se i oni kasnije predomislili i naknadno zvali popisivače“, objavljuje list.