To je isto kada bih se ja pitala da li horor filmovi utiču na moć rasudjivanja? Ako ti pogledaš dobar horor film,ja neću očekivati da ćeš već ukoliko sutra nekog zaplašiti ili čak nešto gore uraditi.
Tako i ja kad pogledam romantičnu komediju,o kojoj raspravljamo,isto tako ne očekujem da ću sutradan,kad se vraćam kući sresti svoju pravu ljubav na ćošku kod moje zgrade i zaljubiti se na pevi pogled..
Mislim da su se ti pshiholozi malo zeznuli..Zapravo..
Romantični filmovi bi,baš naprotiv trebalo da imaju suprotan efekat,nikako nerealno očekivanje u vezi partnerskih odnosa,već da u moru raznoraznih loših stvari koje nam se dešavaju nikad ne izgubimo nadu. Već da sačuvamo tu neku emociju koja je davno zaspala u nama,a koja će nam pomoći da postanemo bolji..Što se tiče toga da osobe koje gledaju ovakve filmove veruju u sudbinsku predodredjenu ljubav,smatram da to opet nema veze sa tim filmovima već sa nekim tvojim ličnim verovanjima.
Romantika,pa tako i sve vezano za nju,nema za cilj da nas uvede u neki nerealan svet u kojem ćemo mi nešto maštati i fantazirati,već samo da probudi ono najlepše u nama,da nas negde dotakne i podseti da emocija ,t.j osećaj nikad ne može izgubiti na ceni..iako se što mediji,što ljudi koji su izgubili osećaj za lepo i veru u sebe svakodnevno trude da i to unište...
Dakle,naprotiv,takvi filmovi mogu samo da prijaju,da nas opuste,relaksiraju ,što je kod većine upravo tako..