Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 21 do 31 od 31

Tema: Ja sam Vojvodjanin

Administrator
    Man avatar
    Status : Man je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 320

Početno Re: Ja sam Vojvodjanin

Подсетимо се да је на почетку година када је Мађарска постала преседавајућа чланицама Европске уније и када је у њену част као свечано обележје развучен тепих са границама у којима је јасно била уцртана и Војводина и то као Делвидек, односно јужна област, нико није реаговао. Док су се поједине чланице и државе запитале шта се дешава, одакле Мађарској право да тим гестом изазива међународни инцидент , наша власт се само покуњила и насмејала извинувши се по обичају. Када је у Суботици крајем прошле године један професор историје оптужен за фашизам јер је цепао странице књиге из историје где се помиње „Кристална ноћ“ и оптуживао Србе да су фашисти, чији случај је наравно врло брзо заташкан опет се нико није огласио, када је такође једна наставница у Суботици терала Србе да одговарају на Мађарском све је скривено под фамозни мађарски тепих. Не треба заборавити ни споменик у Ади, знаменитом убици Срба Јовану Дамјанићу који и даље стоји као поклон Мађара нама Србима. Не знам треба ли даље да набрајам, провокације у виду промена назива улица где је стајао Гаврило Принцип па је замењен као ратни злочинац неким мађаским херојем, малтретирања српске деце од стране мађарских мањина,парола по зидовима где се јасно види њихова спремност и одлучност у стварању још једне независне државе у оквиру Србије. Најсвежије јесте свакако и пребијање петорице српских дечака од стране фашистичке мађарске организације „64 жупаније“ у Темерину где сасвим сигурно кривци никад неће бити пронађени, јер забога како може нека мањина да се окриви за неки злочин над Србима.Зна се ко је у свету признат од сопствене власти као геноцидан и чији народ ће зарад очувања места у фотељама бити спреман да понесе жртву.
    Док се наша држава свим силама труди да забрани Образ, Наши и 1389 и друге патриотске организације чији је једини грех што су Срби , чији програми немају фашистичких и шовинистичких тачака, „64 жупанија“ као исконска фашистичка организација опуштено делује по територији наше северне покрајине. Зашто никоме из власти не сметају њихове србомрзачке песме попут “ убиј србина и поклаћемо све Србе“ ?
    Ипак ја ово не бих као остали новинари назвала провокацијом јер нечије пребијање свакако није провоцирање већ деловање,односно извршавање злочина над српском децом , вређање на расној и верској основи и ускраћивање слободе говора матерњим српским језиком.Још увек првим и основним језиком у српској покрајини .
    Зашто се господин Чанак коме је свака друга реченица да се мора спречити фашистичко деловање , да се мора забранити Обаз, радикали и остали Срби, није огласио поводом ове истински фашистичке организације и затражио забрану њих? Сасвим је могуће да његово ћутање заправо више казује него да се огласио.Односно да је организација која је у Мађарској забрањена у Србији врло пожељна да изазове оно што је потребно Чанку, Пајтићу и осталим политичарима који полако али сигурно праве још једно ратно жарише у Србији и на тај начин покушавају да издејствују аутономију.
    Сада једна чудна ствар ,одакле у српској покрајини у Темерину да се продаје Мађарски хлеб? Да га можда нису увезли из Мађарске? Јуче је у Темерину пекара „Хофи цуки“ прсетала са испоруком хлеба српским радњама са изговором да неће Србе да храни мађарским хлебом. Треба ићи стопама хлеба и брашна и открити од кога они набављају у Србији мађарско брашно да праве мађарски хлеб. Или они знају нешто што ми још увек не знамо , да је Војводина неким споразумом наше владе више није српска покрајина.
    За који месец и то ћемо сазнати. Све у свему на почетку рекох баљезгарије, нама јесу свакако али уколико заиста постоји нешто више од грешке у ткању тепиха, мада тешко да може да се изатка грешка величине Војводине, онда председник покрајинске владе не баљезга већ нам врло директно поручује да ми више не пијемо воду са истог извора.
    Да је Хрватска или чак република Српска изјавила нешто слично попут „што већ по себи говори о привржености Војводине Србији“ свима би нам било јасно о чему је реч, Јосиповић лаже а Додику је можда више стало него Тадићу али кад то каже Бојан Пајтић сви треба да се добро замислимо. Зашто би део наше државе показивао приврженост ? Може ли неко да замисли да се представници канцеларија из Ниша и Крагујевца исто изјасне и потврде како је иста адреса у Бриселу показатељ да су привржени Србији.Наравно да не. Исто тако је незамисливо и да се овакав говор чује и из Војводине.
    Ти народе шта ћеш ? Шта си тражио то си и добио. Ми смо имали неколико прилика кроз историју да учимо не на туђим већ на својим грешака,док су остали народи на нама докторирали ми и даље понављамо. Управо овог момента гледамо срце своје земље како крвари и уместо да њега лечимо ми отварамо још једну рану.
    Гледајте добро Срби који живите у северној покрајини, посебно ви који делите Чанково мишљење и уместо да браните своју земљу и своје обичаје, ви празнујете њихове празнике и њихове обичаје уводите себи у кућу и аутономашким језиком говорите, погледајте добро како је српском народу на Косову и размислите добро да ли желите такву будућност својој деци кад следећи пут наздравите аплаузом на говор Ненада Чанка и Бојана Пајтића о бољем животу у Европској Војводини , самосталној држави где ће Срби врло брзо бити мањина опкољена мађарским и хратским фашистима и где неће бити истих права као што је то било у Србији.
    Ниједна мањина у једној држави се не сили на овај начин као што то чине припадници „64 жупаније“ уколико је заиста мањина и уколико нема дебелу позадину, баш зато не треба предвидети могућност да се позадина која је покренула ове догађаје налази управо у Бриселу у згради Мисије Србије при Европској унији у канцеларији Војводине.
    Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko

Registrovani Član
    Zaga avatar
    Status : Zaga je odsutan
    Registrovan : Jul 2010
    Pol:

btw,ovo sa Hofi cukijem nije istina....našoj školi isporučuje užinu...priča je izvučena iz konteksta ,to pouzdano znam....

ostalo je sve suva istina....
    evo nešto slično...vest je iz 2010....

Организација Антифашистичка акција Новог Сада протестовала је данас зато што су у Суботици на свечаности поводом годишњице Мађарске револуције из 1848. године били присутни и припадници екстремистичких мађарских организација.
    У саопштењу се наводи да је у понедељак испред зграде Мађарског културног центра "Непкер" у Суботици било "постројено" петнаестак такозваних "наци-скинхеда" и припадника екстремистичког покрета Омладина 64 жупаније који су аутобусом, организовано, доведени на свечаност.
    Антифашистичка акција је поставила питање полицији зашто није реаговала на појаву ових екстремиста у мултиетничкој Суботици.
    "Јасно је одавно да држава Србија благонаклоно гледа на фашистичке банде, биле оне српске или мађарске, док се са друге стране хапсе левичари и прогресивни људи који се боре за социјалну правду", оцењује се у саопштењу.

Registrovani Član
    Zaga avatar
    Status : Zaga je odsutan
    Registrovan : Jul 2010
    Pol:

OVO SE UPRAVO DESILO VEČERAS.....
    obratiti pažnju na boldovano...kako se izokreće istina....

БЕОГРАД - Новосадска полиција ухапсила је вечерас осморицу младих из Новог Сада и Темерина од којих су четворица имала дрвене палице, металну шипку, ланац, а уз то плакат са обележјем "Образа" и заставу Србије.
    Како се наводи у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије, само је један од осморице пунолетан. Он је међу четворицом који су имали палице и друге предмете.

Судији за прекршаје биће приведено свих осам ухапшених - због кршења јавног реда и мира, а четворица код којих су нађене палице, ланци и остало - због кршења Закона о оружју и муницији.

Полиција је појачала контролу у Темерину да би предупредила инциденте. Последњих недеља је у том месту било туча средњошколаца различитих националности.

Registrovani Član
    marabu avatar
    Status : marabu je odsutan
    Registrovan : May 2010

Početno VOJVOĐANSKA država .....

Agencija: Beta
    10.10.2011

PAJTIĆ OTVORIO KANCELARIJU > VOJVODINE < U BRISELU ?! ...

BRISEL -
    Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić u ponedeljak veče u Briselu svečano je otvorio Kancelariju Vojvodine i u podzravnom govoru naglasio da je to "novi korak ka zajedničkom cilju Vojvodine i Srbije na putu za ulazak u EU".Pajtić je brojnim zvanicama, među kojima su bili zvaničnici iz EU, diplomate i funkcioneri regionalnih predstavništava evropskih zemalja, posebno uakazao na veliku tradiciju Vojvodine kao "multietničke i veoma trpeljive sredine".
    On je rekao da su to "već odavno evropske vrednosti u Vojvodini" i naglasio da je glavni cilj predstavništva u Briselu da radi na privlačenju investicija iz zemalja EU kao i da nastoji da izdejstvuje sredstva iz regionalnih fondova Unije za fondove u Vojvodini.
    Kancelarija Vojvodine u Briselu smeštana je u zgradi Misije Srbije u EU i vodiće je Predrag Novikov.

Ah, taj pogled ....
    ... U pozdravnom govoru je naglasio da je to : " Novi korak ka zajedničkom cilju Vojvodine i Srbije na putu za ulazak u EU"

....ha,ha,ha, šta na ovo više reći ?... Tiho, kurvinjski ali sada OFICIJELNO !!,,... proglasi nam se i ,,vojvođanska država,, iza leđa ....

srbijice ... 'ajde, sad' lepo povuci vodu ...

Registrovani Član
    kojica avatar
    Status : kojica je odsutan
    Registrovan : Aug 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 15

Početno Re: VOJVOĐANSKA država .....

Stvara se već godinama. To je tako neka javna tajna koju svi znamo i kao i uvek
    nismo u mogućnosti ništa da preduzmemo. Pre će biti da ne znamo šta da radimo
    ili da smo lenji, al dobro.

Ja bih prilikom postavljanja ovakvih tema vodila računa o sledećem.

VOJVOĐANSKA država

zvuči kao promocija i podrška te ideje

VOJVOĐANSKA država?

već zvuči kao da se ta ideja dovodi u pitanje
    Večnost je čista sadašnjost.

Registrovani Član
    marabu avatar

Pa da smo... kao što nismo, ne bi se to (hvala na obaveštenju !) stvaralo godinama. Ali vrlo interesantno, najveći uspon i kao što vidimo ....ostvarenje te surogat države.... zaživelo je upravo u ovih zadnjih deset godina ? Baš me čudi zašto ?

Evo ovako:
    Temu nisam postavila ja već Agencija Beta a ja na forumu samo citirala. To je malo velika razlika.

Niko nema KO tu šta više da promoviše defakto već > ZAVRŠEN i LEGALIZOVAN FAKT > koji je u svojoj validnosti osvanuo u Briselu.

A u pitanje se ne dovodi VOJVOĐANSKA država - jer iz viđenog egzistira nego se PROZIVA SRBIJA država, za taj dozvoljen monstruozni čin.

Registrovani Član
    kojica avatar
    Status : kojica je odsutan
    Registrovan : Aug 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 15

Samo citiranjem, prenosimo tuđu poruku. Ali dobro.. da ne gnjavim savetima koje
    mi niko nije tražio...

Dešava se šta se dešava u poslednjih deset godina zato što je država sve slabija.
    Ja razumem nacionalne manjine i njihov interes da se Vojvodina odvoji, ali srbe ne
    razumem. Umesto da budu domaćini u svojoj kući, oni žele da budu podstanari.
    To je kao kad bi roditelji prodali stan, otišli u podstanare i skrckali novac za par
    godina, a deci ostavili Tako ne rade ozbiljni i odrasli ljudi.
    Večnost je čista sadašnjost.

Registrovani Član
    marabu avatar

Na prvo odgovaram .... sasvom tačno u svemu !

... a na na sledeće ... upravo tako, u potpunosti delim to mišljenje ali to je i bila poenta mog
    prvoplasiranog komentara na postavljenu temu Agencije Beta !
    Što se ostavljanja bilo čega našoj deci tiče .... oni su odavno dobili šupalj nos do očiju. Mada, mnogi su mišljenja da im ništa od toga ni ne treba. Iz sveg' do sada priloženog... biće da su i u pravu ?

Banovina
    Sandokan avatar
    Status : Sandokan je odsutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 1

Citiraj Prvobitno napisano od marabu Vidi poruku
    Agencija: Beta
    10.10.2011

PAJTIĆ OTVORIO KANCELARIJU > VOJVODINE < U BRISELU ?! ...

BRISEL -
    Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić u ponedeljak veče u Briselu svečano je otvorio Kancelariju Vojvodine i u podzravnom govoru naglasio da je to "novi korak ka zajedničkom cilju Vojvodine i Srbije na putu za ulazak u EU".Pajtić je brojnim zvanicama, među kojima su bili zvaničnici iz EU, diplomate i funkcioneri regionalnih predstavništava evropskih zemalja, posebno uakazao na veliku tradiciju Vojvodine kao "multietničke i veoma trpeljive sredine".
    On je rekao da su to "već odavno evropske vrednosti u Vojvodini" i naglasio da je glavni cilj predstavništva u Briselu da radi na privlačenju investicija iz zemalja EU kao i da nastoji da izdejstvuje sredstva iz regionalnih fondova Unije za fondove u Vojvodini.
    Kancelarija Vojvodine u Briselu smeštana je u zgradi Misije Srbije u EU i vodiće je Predrag Novikov.

Ah, taj pogled ....
    ... U pozdravnom govoru je naglasio da je to : " Novi korak ka zajedničkom cilju Vojvodine i Srbije na putu za ulazak u EU"

....ha,ha,ha, šta na ovo više reći ?... Tiho, kurvinjski ali sada OFICIJELNO !!,,... proglasi nam se i ,,vojvođanska država,, iza leđa ....

srbijice ... 'ajde, sad' lepo povuci vodu ...
    Principijelno se slažem da se na mala vrata pravi država u državi, ali samo otvaranje regionalne kancelarije, ne znači to samo po sebi ... primera radi i grad Niš ima svoju kancelariju u EU, a najavljeno je otvaranje još nekih .....
    http://www.kep.ni.rs/?page_id=705

i ovo je interesantno ...

http://ec.europa.eu/regional_policy/...talogue_en.pdf

Banovina
    Sandokan avatar
    Status : Sandokan je odsutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 1

Čanak optužuje glavni grad za sve nevolje

ČANAK: BEOGRADOM HARAJU FAŠISTI

KRAGUJEVAC - Za sve kriv Beograd!
    Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak rekao je da je „beogradizacija veliko zlo“, naglašavajući da drugim krajevima Srbije ne može biti bolje sve dok se novac „sliva“ samo u glavni grad.

- Ova zemlja ne može početi da izlazi iz krize dok se odlučivanje ne pomakne iz beogradskih opština u kojima ljudi žive bolje nego u drugim delovima Srbije - rekao je Čanak.

On je naveo da se sav novac „odliva iz drugih delova Srbije“ i sliva u Beograd.
    - To je pitanje na koje zahtevamo odgovor, jer će u suprotnom da se pojačaju pojave koje i sada imamo, a to je da ulicama Beograda haraju horde fašista, „obrazovaca“ - rekao je Čanak.

On dodaje da „to dovodi i do toga da u Vojvodini imamo sve glasnije glasove mađarskih nacionalista“.

http://www.kurir-info.rs/vesti/polit...sti-137378.php

Možda post nije na pravoj temi, ali smešno je da ovaj gospodin koji se toliko zalaže za debeogradizaciju, radi sve na novosadizaciji i pravljenja od Novog Sada ... Beograda u malom

Registrovani Član
    marabu avatar

Izvor: Worldpress
    21.10.2011

Политика: Функционер ЛСВ финансирао кампању којом се грађани позивају да се национално изјасне као „Војвођани“

ЧАНАК И ЛСВ ДИРЕКТНО ФИНАНСИРАЈУ АКТИВНОСТИ УСМЕРЕНЕ НА РУШЕЊЕ УСТАВНОГ ПОРЕТКА И ТЕРИТОРИЈАЛНОГ СУВЕРЕНИТЕТА СРБИЈЕ- ШТА РАДЕ ДРЖАВНИ ОРГАНИ ПО ТОМ ПИТАЊУ!?

НОВИ САД -
    Попис је прошао, а на најпрометнијим местима у Новом Саду и даље се налазе билборди јавности непознате групе са друштвене мреже Фејсбук, којима се грађани позивају да се изјасне као Војвођани. Овакво оглашавање није јефтино, због чега се одмах поставило питање ко стоји иза овог, како се тврди, покушаја стварања нове војвођанске нације. У Лиги социјалдемократа Војводине (ЛСВ) одбацили су оптужбе опозиције да је ова странака у вези са кампањом, али истраживање које смо у међувремену спровели ипак једним делом води у том правцу.
    „Политика” је открила да је дванаест билборда од компаније „Алма кватро” у Београду, водеће фирме за спољно оглашавање у Србији, у име невладине организације Лига друштвене једнакости, закупио Ђорђе Живанчев, из Новог Сада, при чему је рачун за само једну седмицу износио 176.000 динара. Почетком двехиљадитих Живанчев је био генерални секретар омладине ЛСВ-а, потом координатор омладине за Нови Сад, а сада је председник МО ЛСВ у месној заједници „Омладински покрет”.
    Ђорђе Живанчев је потврдио да је истовремено локални функционер ЛСВ-а и председник Управног одбора Лиге друштвене једнакости. Ова НВО, према подацима пројекта за техничку подршку Организацијама цивилног друштва (ОЦД), који је покренула Европска унија, има петнаест чланова, без иједног стално запосленог.
    – Ми смо само пружили помоћ неформалној групи грађана са Фејсбука да закупи билборде, јер нису могли да премосте правну регулативу – казао је Живанчев и додао да његово ангажовање у ЛСВ-у не треба доводити у везу са Лигом друштвене једнакости.
    Званичници ЛСВ-а Бојан Костреш и Александра Јерков негирали су да ова партија има било какве везе са билборд-кампањом, али су навели да немају ништа против оваквих грађанских активности, ни против поруке коју су уочи пописа упутили.
    – Грађани имају право да одлуче онако како желе. Јесте чињеница да су многи у Војводини почели да осећају снажну регионалну припадност, да се осећају као Војвођани – рекла је тада за наш лист Александра Јерков.
    У поновљеном разговору, јуче, републичка посланица и портпаролка ЛСВ-а казалаје да је накнадно сазнала да је билборде поставила НВО Лига друштвене једнакости, са истакнутим активистом њихове странке на челу.
    –Живанчев јесте председник једног месног одбора, али се није консултовао ни са ким у странци. То су урадили на своју руку. ЛСВ има пуно својих чланова у многим невладиним организацијама, па и у овој, али оне нису под нашим патронатом него делују самостално, као што је и ред. Међутим, не видим да су учинили ишта лоше, напротив само су охрабрили грађане да се изјасне како желе, да не подлегну притисцима пописивача – казала је Александра Јерков.
    Она је одбацила оптужбе да се на овај начин помаже и промовише стварање нове нације.
    – Нација се не прави са 12 билборда, а ако се то буде дешавало, дешаваће се независно од кампање – казала је Јерков.Она сматра да је разумљиво што у „атмосфери која је умногоме личила на хајку” новосадска НВО није јавно саопштила да стоји иза порука упућених током пописа.
    Кампања јекренула крајем августа на Фејсбук страници неформалне групе „Ја сам Војвођанин(ка)”, коју су подржале, („лајковале”), 2.463 особе, а настављена је на сајту „Слободна Војводина”, који пропагира идеје и делатност ЛСВ-а, и билбордима у граду.
    Чињеница да сам страначки активан не значи да имам обавезу да странку обавештавам о активностима невладине организације, казао је Ђорђе Живанчев и додао да га вређа питање да ли је Лига друштвене једнакости под утицајем ЛСВ-а.
    Живанчев у питањима, која је тражио да му доставимо електронском поштом, није желео да одговори којим средствима је НВО платила постављање билборда и упутио контрапитање:
    – Новац за то је прикупљен од свих који подржавају такву идеју, али немам намеру да улазим у детаље, јер то мало ко чини. Питајте „Двери” ко њима плаћа плакате, а пун их је град? Откуд „Образу” паре за плакате „Долазимо”, откуд новац да се црта огроман лик хашког оптуженика Ратка Младића? Како то да је само ова кампања спорна?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •