Ovako to radi ozbiljna država, koja uz to ima moćne saveznike
http://srb.time.mk/read/ea39a1296b/e...984/index.html
ako mislite da ovo nema veze sa tim ..... ja mislim da ima ...
"Evropa opominje Jadranku Kosor"
Evropska komisija pozvala je juče rukovodstvo Hrvatske da se uzdrži od izjava koje bi mogle naneti štetu procesu pomirenja i kažnjavanju ratnih zločinaca nakon što je hrvatska premijerka Jadranka Kosor nedavno izrazila poštovanje haškim osuđenicima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, osuđenima u Hagu za zločine nad Srbima.
Iz kabineta komesara EU za proširenje Štefana Filea podsećaju Hrvatsku da je obaveza svih da u potpunosti sarađuju sa Haškim tribunalom i da je i Hrvatska svojim potpisom tu obavezu prihvatila.
„Pozivamo sve javne ličnosti u Hrvatskoj da se uzdrže od izjava koje bi mogle da dovedu u pitanje proces pomirenja i potrebu da se nepristrasnim postupkom protiv ratnih zločinaca sprovede pravda“, navedeno je u saopštenju iz Fileovog kabineta.
Šef delegacije Evropske komisije u Zagrebu Pol Vandoren juče je rekao da Komisija ohrabruje sve javne ličnosti da se uzdrže od izjava koje bi mogle da dovedu u pitanje značaj pomirenja i potrebu da se služi pravdi kroz nepristrasno procesuiranje ratnih zločina.
On je podsetio da je Gotovini i Markaču u Hagu izrečena prvostepena presuda za njihovu ulogu u događajima 5. avgusta 1995. u operaciji „Oluja“ i da je u ovom trenutku u toku žalbeni postupak.
Kosorova je u Kninu 5. avgusta u govoru na obeležavanju 16 godina od „Oluje“ pozdravila Gotovinu i Markača. U Briselu do juče nije bilo zvanične reakcije na ove izjave hrvatske premijerke.
Ja mislim da se svima u HR posle ovakve "osude" tresu gaće, o tome kako je neki crkveni velikodostojnikrekao pre neki dan da treba da se prekinu svi odnosi sa Srbijom, do toga da negiraju optužnicu i Presudu za nekog "junaka" koji je ubio nenaoružanog civila negde u Zapadnoj Slavoniji, pri čemu za sve te zločine pred njihovim pravosudjem niko nije odgovarao, do toga da naš vrli Predsednik kritikuje bara-bara svog ministra inostranih poslova sa hratskom premijerkom koja je prva svesno provocirala ... neću trošiti reči, i što oni budu bliži EU, a nNemačka će to izgurati, mi ćemo biti u sve poniženijem položaju u odnosu na prvog zvapadnog suseda ...
Sad bi trebalo da postavim i neko pitanje .....
Pa da budem sarkastičan do kraja ...... mislite li da će prvostepene Presude Gotovini i Markaču ostati na snazi ili će predsedavajuća sudskog veća Angela Merkel preinačiti Presude